Met opgeheven hoofden vertrokken we naar Schiedam. De tegenstander van vandaag, Excelsior’20, stond slechts 2 plaatsen boven ons en kan dus gezien worden als directe concurrent. Na negentig minuten dropen alle Nootdorpers wéér af met neergebogen hoofden.

 

De wedstrijd voorbereiding was niet “je van het” om te noemen. Bij het verzamelen was Mitchell Tonkes te laat waardoor de gepasseerde Marco van Trier toch mocht starten. In de ziekenboeg natuurlijk keeper Niels van Schie waardoor Danny van der Wiel weer de plaats tussen de palen innam en vorige week uitgevallen Rob van Hagen liet ook deze wedstrijd aan zich voorbij gaan.

Zoals eerder gezegd stond Excelsior’20 slechts 2 plaatsen boven RKDEO op de ranglijst, weliswaar met 9 punten verschil, en kan dus als directe concurrent gezien worden. Als er een overwinning te vieren zou zijn, moest het vandaag worden. Maar al snel bleek dat RKDEO het ook vandaag weer zeer lastig zou krijgen. Het duurde slechts een kwartier voordat de score werd geopend, helaas was het voor Excelsior’20. Maikel Lorsheijd wilde de bal over de achterlijn laten lopen maar zijn tegenstander kreeg er nog een teen tegen en de bal belande bij Walter Zomervrucht die de stand op 1-0 bracht.

 

RKDEO herpakte zich en kreeg een mogelijkheid via Alex van Noppen die afgaf op Rick de Bruijn die zijn inzet tegen de Excelsior’20 keeper zag belanden. Daarna werd het een opeenstapeling van RKDEO fouten en kon Excelsior’20 eenvoudig scoren. De gastheren liepen uit naar 5-0 bij rust.

 

 

Na rust kwam RKDEO iets beter uit de kleedkamer en kreeg zelfs enkele kansjes. De RKDEO spelers konden nu de bal wel enkele malen naar dezelfde kleur spelen en bij schoten van Rick de Bruijn en Stefan van de Lee lag telkens Excelsior’20 keeper Donovan Levestone in de weg en hield zijn doel schoon.

 

In de slotfase zakte bij de mannen van trainer Harold Tjaden de moed in de schoenen en wisselde Excelsior’20 trainer Jurgen van Dun en kreeg hierdoor weer grip op de wedstrijd en scoorde nog driemaal. Excelsior’20 trainer van Dun had een goede hand van wisselen want twee invallers wisten het net te vinden waardoor Excelsior’20 kon uitlopen naar de eindstand van 8-0.

 

 

Aanstaande zondag is een inhaal-beker weekend en is nog niet bekend of RKDEO een oefenwedstrijd heeft. Zondag 2 december speelt RKDEO weer thuis tegen Kocatepe. Kocatepe staat ook nog in het rechterrijtje, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld, en moet dus ook nog steeds haalbaar zijn. De aftrap op Sportpark Centrum is om 14.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Excelsior’20 – RKDEO (5-0) 8-0

 

14. 1-0 Walter Zomervrucht, 21. 2-0 Walter Zomervrucht, 29. 3-0 Leon Roozen, 39. 4-0 Leon Roozen (penalty), 44. 5-0 Leon Roozen, 78. 6-0 Jeremy van Uunen, 81. 7-0 Arne Clarijs, 87. 8-0 Leon Roozen.

 

Opstellingen:

Excelsior’20: Levestone, de Bliek, van Staalduinen, Krznaric, van der Waal, D. Roozen (74. A. Clarijs), Silva de Freitas (74. van Uunen), Zomervrucht (83. van Unen), L. Roozen, Yilmaz, Lobiyed.

RKDEO: van der Wiel, Sanchez Gomez, Lorsheijd, Pronk, Maas, de Bruijn, van der Spek, van de Lee, van Noppen, Greeve, van Trier.

 

De uitslagen van 18 november:

VELO – Neptunus/Schiebroek            0-2

Kocatepe – UVS                                0-0

Excelsior’20 – RKDEO                      8-0

SJC – ADO Den Haag                        1-2

PFC – De Meern                                1-1

FC Boshuizen – Nieuwerkerk  4-1

Magreb’90 – VOC                             GEST.

(stand 1-2 wegens opm leiding)

 

De stand:

VOC                                       10-25

Neptunus/Schiebroek              10-20

De Meern                                11-20

FC Boshuizen                          10-19

Magreb ’90                               9-18

UVS                                       11-16

Nieuwerkerk                           11-16

SJC                                         10-15

Kocatepe                                10-14

Excelsior ’20                           11-13

PFC                                        11-11

VELO                                     11-10

ADODen Haag                      10-  8

RKDEO                                  11-  1

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.