Wedstrijdverslag RKDEO-KOCATEPE

dinsdag, 4 december, 2012 - 13:10

 

Na 90 minuten voetbal en wat blessuretijd sloten RKDEO en KOCATEPE vandaag af met een 2-2 eindstand. Maar gezien de hoeveelheid kansen aan beide kanten hadden eindstanden als 6-4, 7-7 en 5-8 ook goed mogelijk geweest. Het gelijke spel leverde RKDEO een 2e punt op, maar gezien de hoeveelheid kansen was een 1e overwinning mogelijk geweest.

 

 

Kocatepe had zich kennelijk niet verdiept in de clubkleuren van RKDEO want het overwegend Turkse team wilde aantreden in haar eigen witte shirts. Zeker voor de firma Koolschijn, hoofdsponsor van RKDEO, werd er een prima oplossing gevonden door de Rotterdammers in het groen-gele uittenue van RKDEO te laten spelen. Zo maakten beide ploegen reclame voor dezelfde sponsor, maar door hun spelopvatting zeker ook voor het spelletje voetbal.

 

 

De eerste minuten was Kocatepe het meeste aan de bal en in de 9e minuut resulteerde dat in een 100% kans na een slimme steekpass en een afgemeten voorzet. De van zeer dichtbij ingeschoten bal werd echter met een mooie reflex gestopt door de 18-jarige A1 doelman Danny van der Wiel, nog steeds de vervanger van de aan zijn herstel werkende Niels van Schie. Daarna was het de beurt aan RKDEO en steeds was daar Rick de Bruijn, geposteerd op het middenveld, bij betrokken. Eerst stoomde De Bruijn op over de as van het veld en haalde van 20 meter goed uit, maar Kocatepe doelman Serhan wist duikend redding te brengen. In de 14e minuut een identieke situatie, waarin De Bruijn de bal nu aflegde op links waar Stefan van de Lee de bal hoog in het 16 meter gebied bracht. Daar was De Bruijn alweer gearriveerd om een luchtduel aan te gaan waarna de bal voor de voeten van RKDEO spelerMarcel van der Spek viel, die niet aarzelde en met links de bal in de uiterste hoek plaatste: 1-0. Een mooie opsteker in de jacht op de 1e overwinning.

 

 

Daarna ontstond er een wedstrijdbeeld waarin Kocatepe vooral via linkeraanvaller El Yakoubi steeds dreigend was en er ook hele en halve kansen waren om de gelijkmaker te maken. Maar ook RKDEO liet zich niet onbetuigd: een poeier van 20 meter door Rick de Bruijn werd knap gestopt door Erhan en een prachtige RKDEO aanval over veel schijven bracht Stefan van de Lee vrij op 5 meter voor het doel maar zijn schot eindigde op de bovenkant lat. Aan de andere kant wist RKDEO doelman Van der Wiel kort voor rust met een katachtige reflex een kopbal van dichtbij uit zijn doel te houden.

 

 

Na de rust begon het veelbelovend voor RKDEO. Een prima een-tweetje door het hart van de Rotterdamse verdediging bracht verdediger Victor Sanchez Gomez in een kansrijke positie maar zijn prima schuiver werd nog miraculeus tot corner verwerkt door doelman Serhan. In de 54e minuut kwam Kocatepe toch op gelijke hoogte. Een vrije trap werd vanaf rechts met links het strafschopgebied ingedraaid en bleef in een scrimmage liggen voor de voeten van Hasan Sakar die makkelijk kon binnentikken: 1-1. Een tegenslag voor de rood-witte brigade van trainer Tjaden en die werd 2 minuten later nog vergroot toen Kocatepe verdediger Metin van afstand snoeihard uithaalde en daarmee doelman Van der Wiel toch enigszins verraste. Binnen 3 minuten van 1-0 voor naar 1-2 achter.

 

 

Een paar minuten later was het echter al weer gelijk. Een van de verdedigers van Kocatepe speelde terug richting zijn doelman maar de te zachte bal kon eenvoudig opgepikt worden door centrumspits Marco van Trier die met een prachtige lob de 2-2 aantekende. Kocatepe bleef met haar snelle buitenspelers steeds dreigend en RKDEO doelman Van der Wiel moest in de 65e minuut een knappe uithaal nog uit de bovenhoek duiken. Aan de kant van RKDEO kon Rick de Bruijn over de linkerflank vaak dreigend zijn voor zijn tegenstanders. Ook in het laatste kwartier bleven beide ploegen de overwinning zoeken. Eerst landde een schot uit de draai van een Kocatepe speler op de lat, maar daarna werd RKDEO 2x onrecht aangedaan. Eerst werd spits Van Trier in kansrijke positie neergehaald in het 16-meter gebied, maar zag scheidsrechter De Brito Roque er geen strafschop in en kort daarna werd een glaszuivere treffer van dezelfde Van Trier afgekeurd omdat De Brito Roque een onterecht vlagsignaal voor buitenspel van zijn Rotterdamse assistent overnam. Kort voor tijd kwam RKDEO nog een keer goed weg toen een Kocatepe aanvaller na een kopduelletje in het centrum van de verdediging plots alleen voor keeper Van der Wiel opdook. Zijn boogballetje eindigde op de bovenkant van de lat. Aan de andere kant werd Rick de Bruijn keurig vrij gespeeld maar hij raakte de bal zodanig dat hij simpel opgevangen kon worden door doelman Serhan.

 

 

Het slotakkoord was ook voor RKDEO: invaller Mitchell Tonkes, die na een mooie solo in vrije schietpositie voor het doel van Kocatepe kwam, treuzelde net te lang. Zijn schot smoorde in een mĂȘlee van spelers.

Ook al is de afstand met de veilige plekken in deze 1e klasse inmiddels zeer groot, toch moeten er in de 2e helft van de competitie mogelijkheden liggen om meer punten te gaan halen. Voordat het zover is wacht in deze eerste competitiehelft nog een duel met VELO dat 1 plaats boven de mannen van Tjaden staat.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

Statistieken:

RKDEO – KOCATEPE (1-0) 2-2

14. Van der Spek1-054. Sakar 1-1 56. Metin 1-2 58. Van Trier 2-2

 

Opstellingen:

RKDEO:Van der Wiel, Sanchez Gomez, Lorsheijd(80. Tonkes), Pronk, Maas, Van Hagen, Van der Spek (85. Greeve) , De Bruijn, Van Noppen, Van Trier, van de Lee(72. De Haan)

KOCATEPE: Serhan, Garia, Metin, Kot, Maria, Sakar, Antonie, El Yakoubi(75. Yavuzyigitoglu), Akdil, Topal, Ozturk

Toeschouwers: 350

 

De uitslagen van 2 december:

FC Boshuizen – VOC 1-2

Nieuwerkerk – PFC 3-0

De Meern – SJC 1-2

ADO Den Haag – Excelsior’20 2-1

RKDEO – Kocatepe 2-2

UVS – VELO AFGELAST

Neptunus/Schiebroek – Magreb’90 1-3

 

 

De stand:

VOC                       11-28

Magreb ’90              11-24

FC Boshuizen           12-22

Neptunus/Schiebroek 11-20

De Meern                12-20

Nieuwerkerk             12-19

SJC                        12-18

UVS                       11-16

Kocatepe                11-15

Excelsior ’20            12-13

PFC                        12-11

ADODen Haag           12-11

VELO                      11-10

RKDEO                     12-2

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.