Laatste strohalm voor RKDEO te ver weg

zondag, 3 maart, 2013 - 22:02

 

Misschien was de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag wel de gelegenheid om het allerlaatste kansje op handhaving in de 1e klasse te pakken. Bij een overwinning zou het verschil met de nummer voorlaatst immers terug gebracht worden tot zes punten en zou het moreel flink opgevijzeld worden. Helaas mocht het niet zo zijn: ADO Den Haag won afgelopen zondag met 0-2 van RKDEO.

 

Meer foto's kijk hier

 

Frank de Haan in balbezit

 

Met het vertoonde spel maakten beide teams geen reclame voor de 1e klasse. Met name voor rust waren de kansen op de vingers van een hand te tellen. Alex van Noppen kwam binnen twintig seconden net wat tekort voor de openingsgoal en in de tiende minuut schoot Rob van Hagen rakelings over het doel van de Haagse doelman Ten Kroode. Aan de andere kant moest Niels van Schie redden bij een schot van Mike Tros en blokkeerde Roy van der Kraan in de vijftiende minuut bijtijds een gevaarlijk ogende voorzet van Kevin Schutte.

 

Bart van de Sande in duel met Kevin Schutte

 

Zowel RKDEO als ADO Den Haag kwam voor de thee tot één vlot lopende aanval en het resultaat benadrukte direct het verschil tussen de twee teams. Kort voor het half uur combineerden Twan Greeve en Quincy Tjaden door de Haagse defensie, maar besloot Twan Greeve die aanval met een schot dat een metertje naast het doel verdween. Toen tien minuten later Steven Sanchez Angulo op rechts doorbrak, leverde hij een perfecte voorzet af op Tomas Tavilla, die met een kopbal ADO Den Haag wel op 0-1 zette.

In het restant van de eerste helft liep Frank de Haan tegen een gele kaart op en dat bleek er kort na de pauze eentje met verstrekkende gevolgen te zijn. Na tien minuten besloot de goed leidende arbiter Westenbroek na een akkefietje tussen De Haan en ADO-aanvoerder Schutte beide spelers met geel te bestraffen. Voor De Haan betekende dat dus meteen einde wedstrijd. Op de filmbeelden (ja, ja, zelfs dat kan tegenwoordig bij RKDEO) leek het allemaal wel mee te vallen, maar Westenbroek stond er met de neus bovenop en zal het ongetwijfeld juist hebben gezien.

 

Rick de Bruijn in duel, Harold Tjaden kijkt toe

 

Met een man meer verzuimde ADO Den Haag de wedstrijd definitief te beslissen, al scheelde dat soms niet veel. Sanchez Angulo schoot net naast, Jop Verhagen teisterde de lat en Tavilla stuitte op de goed uitgelopen Niels van Schie. De Nootdorpse doelman speelde daarna nog een hoofdrol bij een vrije trap van Verhagen. De RKDEO-muur veranderde de bal van richting en Van Schie kreeg er nog net een hand tegen en voorkwam de 0-2.

 

Bart van de Sande werkt de bal weg.

 

Tussen al die bedrijvigheid door bracht trainer Harold Tjaden met Navin Ramlal, debutant Sven van Roosmalen en Mike de Bruijn drie verse spelers binnen de lijnen. Alles bij elkaar kreeg RKDEO twee keer de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Uit een vrije trap op nog geen twintig meter afstand kwam Bart van de Sande niet verder dan een hoekschop en kort voor tijd schoot Twan Greeve naast na een voorzet van Sven van Roosmalen. Een minuutje later viel de 0-2 toch. Nu bracht Tavilla zijn collega Sanchez Angulo in stelling en hij besliste de wedstrijd.

 

Aanstaande zondag speelt RKDEO de uitwedstrijd tegen De Meern en op 17 maart komt Nieuwerkerk op bezoek.

 

RKDEO Razende Reporter© Dick den Hollander       

 

 

Invaller Navin Ramlal tussen ADO spelers

 

 

 

RKDEO-ADO Den Haag: 38. Tomas Tavilla 0-1, 85. Steven Sanchez Angulo 0-2.

 

Scheidsrechter:  A. Westenbroek.

Gele kaart: Kevin Schutte (ADO Den Haag).

Rode kaart: Frank de Haan (RKDEO, tweemaal geel).

Toeschouwers: 200.

 

Opstelling RKDEO:

Niels van Schie, Roy van der Kraan, Mitchell Tonkes, Twan Greeve, Bart van de Sande, (83. Mike de Bruijn), Rob van Hagen, Marcel van der Spek, (68. Navin Ramlal), Rick de Bruijn, (75. Sven van Roosmalen), Alex van Noppen, Frank de Haan, Quincy Tjaden.

 

Overige uitslagen:

Magreb ’90-FC Boshuizen                  2-2

UVS-De Meern                                    5-1

Neptunus/Schiebroek-Nieuwerkerk    1-1

Kocatepe-SJC                                     0-2

VELO-PFC                                          1-2

VOC-Excelsior ’20                               3-0

 

De stand:

VOC                                         14-33

Magreb ’90                              14-26

Nieuwerkerk                            15-24

De Meern                                15-24

FC Boshuizen                          14-23

Neptunus/Schiebroek              14-22

UVS                                         15-22

SJC                                          15-22

Kocatepe                                13-18

PFC                                         15-18

ADO Den Haag                        15-17

VELO                                       15-16

Excelsior ’20                            15-15

RKDEO                                    15-  5

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.