De Meern - RKDEO voorbeschouwing

vrijdag, 8 maart, 2013 - 09:37

 

Na de teleurstelling van de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag afgelopen zondag, komt RKDEO 1 a.s. zondag in het strijdperk in een uitwedstrijd in en tegen De Meern(vlak bij Utrecht), dat na 15 wedstrijden de gedeelde 3e plaats in deze 1e klasse inneemt. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

 

De Meern is aan het seizoen begonnen met de doelstelling om mee te doen voor promotie naar de hoofdklasse. De selectie kent een groot aantal spelers met ervaring bij BVO clubs en is verder aangevuld met spelers uit eigen kweek. Voorzitter va De Meern is Frans van Seumeren, met name bekend als voorzitter/eigenaar van FC Utrecht. Met de huidige 3e plek is De Meern nog steeds in de race om die promotie, alhoewel de formatie van trainer Marinus Dijkhuizen en assistent Rick Kruijs afgelopen zondag tegen een stevige 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen het Leidse UVS aanliep, waar RKDEO een aantal weken haar 1e overwinning binnen wist te halen. Met het genoemde trainersduo heeft De Meern dus ook op de bank behoorlijk wat betaald voetbal ervaring.

 

De thuiswedstrijd tegen De Meern leverde voor onze boys een 1-2 nederlaag op, na een slechte 1e heft en een acceptabele 2e helft, waarin de eindstand bij de rust al bereikt was, maar RKDEO na die rust op wilskracht en een betere veldbezetting nog uitzicht hield op een punt. Duidelijk was in ieder geval dat De Meern een prima ploeg heeft, die niet voor niets hoog op de ranglijst staat.

 

Bij de A-selectie van RKDEO stroomt de ziekenboeg langzaam leeg. Marco van Trier, Victor Sanchez en Jordy Pronk zijn weer fit genoeg om te spelen. De laatste twee zullen dat a.s. zondag bij RKDEO 2 doen en Van Trier reist mee met het eerste naar De Meern. Ook A-junior Jerome Alderding zit weer bij de wedstrijdselectie van trainer Tjaden, zodat diens keuzes steeds ruimer worden. En, zo zegt Tjaden, 'meer concurrentie levert scherpere spelers op, daar zijn we alleen maar bij gebaat'. Het strijdplan voor a.s. zondag zal niet al te veel afwijken van de tacktiek die sinds de winterstop gehanteerd wordt, maar om tot succes te komen is het wel noodzakelijk om effectief voor het doel van de tegenstander te zijn. 'Natuurlijk heeft De Meern meer kwaliteit, maar onze spelers moeten er van doordrongen zijn dat we het ook deze tegenstander lastig kunnen maken, als we de opdrachten die we afspreken goed uitvoeren.'

 

Of dat gaat lukken, weten we zondagmiddag na 2 x 45 minuten voetbal. Vanaf deze plaats wensen we de ploeg uiteraard veel succes!

 

RKDEO 1 Razende Reporter

Pieter Goedbloed

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.