RKDEO - Nieuwerkerk voorbeschouwing 

vrijdag, 15 maart, 2013 - 10:10

 

De laatste maand hebben we vanaf deze plaats meer voorbeschouwingen op wedstrijden van RKDEO 1 moeten schrijven dan dat er wedstrijdverslagen van diezelfde wedstrijden op de site gepubliceerd konden worden. Koning Winter is de baas in Nederland en ook voor a.s. zondag moeten we maar weer afwachten of er gevoetbald gaat worden.

 

Na de afgelasting van afgelopen zondag, mag RKDEO a.s. zondag opnieuw thuis aantreden, en nu tegen Nieuwerkerk, een ploeg die al een aantal jaren meedraait in de 1e klasse, en bovenaan de middenmoot bivakkeert. De uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk, in oktober, ging kansloos met 3-0 verloren. Nieuwerkerk bleek te beschikken over een uitstekende linkerspits, Abner Texeira, een sterke centrumspits Godwin Falix, en een prima nr. 10 in de persoon van Mitchell Hendriks. RKDEO kon daar in die wedstrijd qua veldspel heel weinig tegenover stellen en ging terecht met een duidelijke nederlaag terug naar Nootdorp, ook al kreeg het in de laatste 10 minuten nog drie 100% kansen om ook op het scorebord te komen.

 

Het voordeel van deze 2e competitiehelft is dat tegen alle tegenstanders inmiddels gespeeld is en dat spelers en staf zich beter kunnen voorbereiden op wat gaat komen. Aan de kant van onze ploeg zitten Victor Sanchez en Jordy Pronk, na vervelende blessures, weer bij de wedstrijdselectie. A-junioren Jerome Alderding en Quincy Tjaden, spelen de komende weken, na intern overleg, weer op zaterdag in A1. Trainer Harold Tjaden geeft aan dat er in de afgelopen weken nadrukkelijk gewerkt is aan de breedte van de selectie voor het eerste, zodat er nu een volwaardige groep staat, waarin meer concurrentie zit dan in de eerste seizoenshelft.

 

Gevraagd naar zijn idee├źn over de aankomende wedstrijd zegt Tjaden: 'In de positie waarin we nu verkeren in deze 1e klasse, willen we ons veel minder focussen op de punten, maar veel meer op de ontwikkeling van onze speelwijze. Op welk niveau we volgend jaar ook actief zijn, we zullen daar altijd baat bij hebben. Voor het doel gaan hangen om puntjes te sprokkelen, daar leren we niets van. Het is een mooie uitdaging om die besproken speelwijze zo uit te voeren, dat we het Nieuwerkerk veel lastiger zullen maken dan in de uitwedstrijd'.

 

A.s. zondag, na kwart voor 4, zullen we weten of dat weer eens punten opgeleverd heeft. Een beetje steun daarbij kunnen de boys van ons eerste best gebruiken, dus met een warme jas en wellicht een paraplu worden zo veel mogelijk rood-witte supporters verwacht rond het veld!

 

@PG

 

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.