HV Toernooi: Quick plichtmatig langs RKDEO

woensdag, 20 maart, 2013 - 01:36

 

Een druilerige avond beloofde niet veel goeds voor het handjevol toeschouwers, dat op het treffen tussen Hoofdklasser Quick en eersteklasser RKDEO afkwam, in het kader van de eerste ronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de 'Sir Winston Cup'. Toch kregen de mensen twee voetballende ploegen te zien, maar van een echte wedstrijd was al snel geen sprake.

 

Tekst & foto's: Marcel de Kler

Bron: © Haaglandenvoetbal.nl

 

Vanaf de aftrap zette Quick de gasten uit Nootdorp meteen onder druk. Na drie minuten spelen dacht de achterhoede van RKDEO iets meer tijd te hebben, maar Ties van Ginneken onderschepte de bal van de laatste man en kon alleen op de RKDEO doelman af, die hij tussen de benen verschalkte en zo de vroege 1-0 op het bord zette. Quick bleef doorgaan en kreeg in de openingsfase nog twee grote kansen, maar de afwerking faalde.

 

 

RKDEO wilde verzorgd voetbal spelen en de voetballende oplossing kiezen, maar maakte onder druk van de Haantjes veel fouten bij het inspelen. Hierdoor kon Quick domineren en na 23 minuten werd de score uitgebreid. Een vrije trap van Michael Heutink van de zijkant werd door Jeroen Brand doorgekopt en vloog over de keeper tegen de touwen aan: 2-0.

 

 

Hierna werd Quick wat nonchalanter en wilde het te vaak de mooiste oplossing kiezen, waardoor het veelvuldig balverlies leed. RKDEO kon er hierdoor ook een aantal keren goed uitkomen, maar de achterhoede van de gastheren gaf geen krimp. Doelman Willem Jan Broch hoefde de eerste helft hierdoor niet in actie te komen. Wel kwam Quick er nog eenmaal succesvol uit. Frank van der Heiden soleerde door de RKDEO defensie en gunde het doelpunt aan de meegelopen Michael Heutink, die dankbaar de 3-0 in de 40e minuut aantekende.

 

 

Na de rust speelde Quick zeer slap en wilden de Nootdorpers er nog wat moois van maken. De aanvallen werden gevaarlijker en de positieve wedstrijdinstelling van de mannen van Harold Tjaden werd in de 57e minuut beloond met een fraaie treffer. De spits werd met een fraaie steekbal op avontuur gestuurd, waar de Quick defensie aan buitenspel dacht. Marco van Trier omspeelde de Quick doelman fraai en tikte de verdiende 3-1 binnen.

 

 

Hierna schrok Quick weer wakker en zette het weer een tandje bij, waarna RKDEO er nauwelijks meer gevaarlijk uit kon komen. Middels enkele prima combinaties had de score verder uitgebreid kunnen worden door de Haantjes, maar Sander Rooda, Thomas Bouwer, Nick Sleeking en Michael Heutink wisten allen hun kansen niet in doelpunten om te zetten.

 

De zeer sportieve wedstrijd eindigde hierdoor in een 3-1 overwinning voor bekerhouder Quick, dat in de volgende ronde uit zal komen uit tegen competitiegenoot Werstlandia. De topper uit de tweede ronde!

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.