Boshuizen 1-RKDEO 1 voorbeschouwing

zaterdag, 23 maart, 2013 - 09:25

 

Ook nu weer is het, bij het schrijven van deze voorbeschouwing, uiterst onzeker of RKDEO 1 ook daadwerkelijk gaat aantreden in de 17e speelronde in deze 1e klasse. De weerberichten voorspellen weinig goeds, maar daar zijn we deze winter wel aan gewend.

 

Als er daadwerkelijk afgetrapt wordt, zondag 24 maart, gebeurt dat om 14.00 uur, bij Boshuizen in Leiden. Eerder die dag hebben dan waarschijnlijk de 2e teams van beide clubs elkaar in competitieverband getroffen, op dezelfde lokatie aan de Boshuizerkade. Boshuizen speelt al een aantal seizoenen in de 1e klasse en deed de laatste 2 seizoenen tot de laatste speeldag mee om de titel, maar greep er steeds naast. Ook de nacompetities brachten niet de felbegeerde promotie naar de hoofdklasse. Ook dit seizoen heeft de selectie van Haagse trainer Mario Koswal weer de ambitie om voor pormotie te gaan, en is daar zeker ook nog niet kansloos voor. Weliswaar staat de ploeg op een 6e plaats, maar de achterstand op een 2e plek is beperkt. Koploper VOC is ver uit zicht, dus zal het dan nu ook weer in de nacompetitie geprobeerd moeten worden. De selectie van trainer Koswal bestaat uit een mooie mix van snelle en technisch vaardige spelers, veelal afkomstig bij andere clubs vandaan, want de jeugdopleiding van Boshuizen is te klein om spelers voor dit niveau af te leveren. De thuiswedstrijd tegen Boshuizen, eind oktober, leverde het 1e punt op voor RKDEO in de 1e klasse, met een 2-2 eindstand. Dat was uiteindelijk zelfs enigzins teleurstellend want kort na de rust leidde RKDEO met 2-0 na doelpunten van Frank de Haan (uit een vrije trap) en Marco van Trier (met een prima schuiver). Pas vlak voor tijd wist Boshuizen de gelijkmaker te produceren.

 

Bij RKDEO lijkt er daadwerkelijk wat veranderd sinds de winterstop. De sinds januari (slechts) 4 gespeelde competitioewedstrjden leverden met 2 overwinningen 6 punten op en zeker de laatste thuiswedstrijd tegen het redelijk hooggeplaatste Nieuwerkerk zal aan het moraal bijgedragen hebben, na een verdiende 3-1 overwinning. Met meer fitte spelers, blijken er voor trainer Tjaden meer keuzes mogelijk, en soms ook verrassende: afgelopen zondag speelde Victor Sanchez Gomes rechts voorin en dat pakte goed uit. Jordy Pronk maakt een prima rentree als rechtsachter, na lang blessureleed. Ook het nieuwe centrale verdedigingsduo, Mitchel Tonkes en Twan Greeve, houdt zich goed staande. Voor de resterende 10 wedstrijden hecht trainer Harold Tjaden de meeste waarde aan het goed uitvoeren van de gekozen speelwijze, om iedere opponent een lastige wedstrijd te bezorgen. En er is nu de overtuiging dat dit ook meer punten kan opleveren. Waarom a.s. zondag niet?

 

@PG

Agenda: 
zondag, 24 maart, 2013 - 14:00
Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.