RKDEO kan koploper VOC niet verontrusten

zaterdag, 30 maart, 2013 - 22:19

 

Meer foto’s kijk hier

 

 

In het eerste deel van het paastweeluik, dat RKDEO op eigen veld afwerkt, is de formatie van trainer Harold Tjaden er niet in geslaagd het koploper VOC moeilijk te maken. Na negentig minuten ging de Rotterdamse aanstaande kampioen na een 0-3 zege met drie punten terug naar huis.

 

 

Ruim dertien minuten hield afgelopen zaterdag RKDEO stand. Toen brak VOC de score open door een goal van Pieter Beereboom, die een voorzet van Thomas Verhaar het laatste zetje gaf. Daarna behield VOC een veldoverwicht, zonder tot veel grote kansen te komen. RKDEO probeerde in balbezit op te bouwen, maar het was bijzonder moeilijk om gaten in de hechte defensie van VOC te vinden. Na een dieptepass van Bart van de Sande lukte het Rob van Hagen bijna, maar hij kon de bal niet onder controle krijgen. Rond het half uur overleefde RKDEO een serie van drie hoekschoppen op rij, waarbij uiteindelijk Felix Verhaar van dichtbij net naast schoot.

 

 

De mooiste aanval van RKDEO voor rust (een prima combinatie tussen Marco van Trier en Rick de Bruijn) leverde bijna een kans voor De Bruijn op, maar hij werd op het moment van schieten uit balans gebracht. Arbiter Schellingerhout zag daar geen strafschop in en had het waarschijnlijk bij het rechte eind. Het was daarom wel extra zuur dat VOC in de blessuretijd van de eerste helft de voorsprong alsnog vergrootte. Na een vlotte combinatie door het centrum van de verdediging rondde Felix Verhaar af, 0-2.

 

 

In de eerste vijf minuten na de thee had RKDEO direct de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Rick de Bruijn schoot eerst van dichtbij rakelings over en zag even later (na een pass van Rob van Hagen) zijn inzet ten koste van een hoekschop geblokt. Omdat die mogelijkheden onbenut bleven, kon VOC redelijk eenvoudig de voorsprong consolideren. Halverwege de tweede helft maakten Steijn Schreuders en Eloy Brook hun debuut voor RKDEO’s eerste elftal, waardoor het aantal debutanten dit seizoen op het onwaarschijnlijk hoge aantal van veertien komt.

 

 

Tien minuten voor tijd namen Rob van Hagen en Marco van Trier in dezelfde aanval een aantal keren het VOC-doel onder vuur, maar telkens werden hun inzetten geblokt of tegengehouden. Al die inzet leverde uiteindelijk een hoekschop op. Voor VOC lieten Pieter Beereboom en invaller Geert den Ouden nog kansen onbenut, maar kort voor tijd zette Thomas Verhaar met een fraaie lob de 0-3 eindstand op het bord.   

 

 

Positieve zaken gezien? Natuurlijk; de schade bleef meer binnen de perken dan in de heenwedstrijd (6-1) en RKDEO bleef altijd zoeken naar een voetballende oplossing. De personele problemen (Twan Greeve, Victor Sanchez Gomes en Roy van der Kraan vielen vorige week geblesseerd uit en konden niet in actie komen) werden bovendien zelfs met een wedstrijd van het tweede elftal (2-1 winst op DOSR 2) een veld verderop opgelost. En wie weet kan RKDEO maandag 1 april het de nummer twee Neptunus-Schiebroek lastiger maken.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

 

RKDEO-VOC                        (0-2)    0-3

13. Pieter Beereboom 0-1, 45+1. Felix Verhaar 0-2, 85. Thomas Verhaar 0-3.

 

Opstellingen:

RKDEO: Van Schie, Pronk, Tonkes, Van de Sande, Aldering, Van der Spek, (78. Van Roosmalen), Van Hagen, De Bruijn, Van Noppen, (67. Schreuders), Van Trier, Zijlmans, (67. Brook).

VOC: Vis, Woldring, Ruyters, Steijvers, Liauw-Soen-Tjoen, Van Huizen, (77. Willems), De Visser, (69. Visser) F. Verhaar, (69. Den Ouden), Beereboom, W. Verhaar, T. Verhaar.

 

Scheidsrechter: Schellingerhout.

Toeschouwers: 200.

 

Overige uitslagen:

28 maart:

De Meern-Neptunus/Schiebroek         5-0

 

30 maart:

Nieuwerkerk-Magreb ’90                   1-1

FC Boshuizen-VELO                          0-0

PFC-Kocatepe                                               2-1

SJC-Excelsior ’20                               2-0

ADO Den Haag-UVS                         0-0

 

De stand tot en met 30 maart:

VOC                                       18-45

Neptunus/Schiebroek              19-34

Magreb ’90                             19-31

FC Boshuizen                          18-28

UVS                                       18-27

De Meern                                18-27

SJC                                         18-26

Nieuwerkerk                           19-26

VELO                                     18-23

ADO Den Haag                      18-22

Kocatepe                                18-22

PFC                                        18-21

Excelsior ’20                           19-17

RKDEO                                  18-  8

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.