Voorbeschouwing Paasprogramma

zaterdag, 30 maart, 2013 - 09:07

 

Dankzij de vele afkeuringen in de laatste maanden, heeft de KNVB moeten besluiten om dit paasweekeinde veel standaardteams twee keer te laten aantreden in competitieverband. Ook RKDEO 1 speelt daarom nu op een voor haar ongebruikelijke dag, de zaterdag, en ook nog eens op maandag 2e paasdag. Op het programma staan thuiswedstrijden tegen koploper VOC (zaterdag, 17.00 uur) en nr. 2 Neptunus/Schiebroek (maandag 14.00 uur). Tsja....het had eenvoudiger gekund, maar je moet tegen alle ploegen toch 2x spelen.

 

VOC, net als RKDEO, debutant in de 1e klasse, is al het hele seizoen de ongenaakbare koploper in deze 1e klasse en lijkt fluitend op de titel af te gaan. VOC won 13 van haar 17 wedstrijden, speelde er 3 gelijk en verloor er slechts 1. Met de gebroeders Verhaar (Thomas, Felix en Wessel), Guillermo Liesdek en supersub Geert den Ouden beschikt de ploeg over veel kwaliteit waarbij met name Thomas Verhaar wekelijks laat zien, waarom hij ooit bij Sparta en Willem 2 speelde. In de uitwedstrijd tegen VOC, eind september, ging RKDEO met 6-1 kopje onder en werd volledig weggespeeld, waarbij veel tegendoelpunten overigens ook wel knullig weggegeven werden. Maar VOC klopte ook de sterke tegenstanders in deze 1e klasse regelmatig met grote cijfers. De meer dan terechte koploper dus.

 

Neptunus/Schiebroek, de andere tegenstander van dit weekeinde, is een wat ander verhaal. De ploeg van de bekende trainer Rob Jacobs, begon met de nodige aanwinsten, met veel ambitie aan deze competitie, en mag met de huidige 2e plaats op de ranglijst nog steeds stevig hopen op promotie naar de hoofdklasse, maar dan via de nacompetitie. Neptunus/Schiebroek won van haar 19 wedstrijden 10 keer maar moest ook al 5 keer het onderspit delven, en ook tegen ploegen die nu in het rechterrijtje in deze 1e klasse te vinden zijn. De uitwedstrijd tegen Neptunus ging, zeer geflatteerd, met 3-0 verloren, maar RKDEO was in grote delen van de wedstrijd de betere ploeg, zoals toen ook door trainer Jacobs onderkend werd. Het belangrijkste verschil was het benutten van kansen.

 

RKDEO zelf werd na de 1e thuiswinst van het seizoen tegen Nieuwerkerk, vorige week in de uitwedstrijd tegen Boshuizen weer terug op aarde gezet met een 4-1 nederlaag, waarbij de laaste 2 treffers overigens pas in de 92e en 93e minuut vielen en ook de 2-1 voorsprong door Boshuizen pas in de 82e minuut op het scorebord gezet werd. Qua veldspel mochten onze jongens echter geen aanspraak maken op punten, en raakten ook nog eens 3 spelers behoolijk geblesseerd: Twan Greeve (enkel), en Victor Sanchez Gomes en Roy van der Kraan met hamstringblessures. Trainer Harold Tjaden haalt er in ieder geval toch ook positieve punten uit: "Wel weer heel leuk dat we daardoor A1-spelers Steyn Schreuder en Eloy Brook laten aansluiten bij de groep. We gaan nu richting de 14 spelers die dit seizoen debuteren in het 1e. Dat zijn goede ontwikkelingen voor de club, en een motivatieprikkel voor de jeugdafdeling. Bij RKDEO krijgen jeugdspelers nadrukkelijk de kans om door te stoten naar het 1e. Dat is altijd zo geweest en blijft de kracht van de club. Ik denk niet dat er veel 1e klassers zijn in  Nederland waarbij in 1 seizoen, zomaar  14 eigen spelers vanuit de jeugd in het 1e meedoen. De toekomst ziet er sowieso rooskleurig uit voor RKDEO". Over de afgelopen week is Tjaden sowieso tevreden: "We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Door de kou hebben we telkens positie- en partijspel gedaan zodat iedereen constant in beweging isWe trainen volgens een voetbalconditionele planning, en deze week stonden er partijspelen op het programma van 5 tegen 5 en 6 tegen 6 in een kleine ruimte. We hebben veel spelers die in de kleine ruimte heel goed zijn, dus de kwaliteit van de trainingen was hoog. Dat geeft vertrouwen voor  de wedstrijd tegen VOC. De uitwedstrijd hebben we met 6-1 verloren. We hebben ons in de tussenliggende periode wel ontwikkeld, zowel individueel als in onze speelwijze. Als je veel wedstrijden op dit hoge niveau speelt gaan lichaam en geest zich daar wel op instellen. Minder gespannen aan een wedstrijd beginnen, en hogere handelingssnelheid. Betere keuzes maken bij balbezit en het langer volhouden. Ook al spelen we tegen de koploper, we gaan van eigen kracht uit, dat doen we altijd".

 

Voor de RKDEO supporters reden genoeg om ook dit weekeinde onze boys te ondersteunen, wie weet zijn ze dan getuige van een verrassinkje!

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.