RKDEO onverdiend ten onder tegen Neptunus-Schiebroek

maandag, 1 april, 2013 - 23:04

 

 

Meer foto's kijk hier

 

 

 

Pas rond 4 uur vanmiddag was het 100% zeker: na flink wat blessuretijd sloot RKDEO 1 ook haar 2e thuiswedstrijd van dit paasweekeinde af zonder punten. Maar daar zag het een groot deel van de wedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek, nr. 2 achter het ongenaakbare VOC, niet naar uit. Ook alle toeschouwers met een Neptunus hart moesten na afloop toegeven dat de 1-2 overwinning zeer onverdiend te noemen viel.

 

 

Tegenslag en herstel
Onder leiding van scheidsrechter De Winter werd wel stipt om 14.00 uur afgetrapt. Neptunus-Schiebroek, met oud-Feyenoord coach Rob Jacobs langs de kant als trainer, pakte onmiddellijk het initiatief met snel combinatievoetbal. RKDEO had het in het 1e kwartier moeilijk, zeker ook omdat de aanvallers niet in staat waren de bal lang in bezit te houden. Zo kwam Neptunus steeds makkelijk weer in balbezit. Tot veel kansen leidde dat echter niet. Na ca. 15 minuten werd spits Leroy van Bueren met een steekpassje in kansrijke positie gebracht, maar door arbiter De Winter teruggefloten voor buitenspel. Iets later schoot Eelco Tigchelaar(ex- Haaglandia) vanaf de rand 16 meter hard in, maar de bal werd door een medespeler eveneens in buitenspel positie onderschept. Aan de andere kant kreeg RKDEO spits Alex van Noppen na een rommelige situatie uit een hoekschop de bal op 5 meter voor het doel voor het intikken, maar kon de bal niet voldoende kracht mee geven, zodat doelman Vervoort van Neptunus de bal makkelijk op kon rapen. Vanaf de 20e minuut kreeg RKDEO controle over de wedstrijd, wist zich vanuit de verdediging voetballend een weg richting haar aanvallers te vinden, waarbij ook middenvelders Rick de Bruijn, Rob van Hagen en Marcel van der Spek beter in de wedstrijd raakten. Het was dan ook een enorme tegenslag dat doelman Niels van Schie in de 28e minuut, na een terugspeelbal van De Bruijn, in een poging om de bal weer in het spel te brengen, erover heen trapte. Neptuniaan  Leroy van Bueren, die het hem daarbij lastig maakte, hoefde de bal alleen nog maar in het lege doel te tikken om de 0-1 op het bord te zetten. De volgende tegenslag volgde al snel daarna: spits Marco van Trier liep tegen een zwiepende arm van een tegenspeler op en moest na zelfs even buiten bewustzijn geweest te zijn, per brancard het veld af. Een gebroken neus en een hersenschudding was de trieste ‘opbrengst’. Trainer Tjaden stuurde Mike van der Burg als zijn vervanger het veld in.

 

 

De elf van RKDEO pakten het weer op waar het na de ongelukjes van Van Schie en Van Trier gebleven was: met behoorlijk positiespel en strijd werd er in het laatste kwartier naar kansen gezocht en in de 40e minuut was het raak. Na een aanval over vele schijven werd de bal over de verdediging van Neptunus nauwkeurig voor de voeten van Rick de Bruijn gebracht, die hard, zuiver en diagonaal de 1-1 binnenschoot, een beauty van een goal. In de laatste minuten voor de rust was Neptunus nog wat dreigend, maar meer dan een aantal hoekschoppen leverde dat niet op. Arbiter de Winter besloot na een noodzakelijke blessurebehandeling van RKDEO doelman Van Schie, ondanks de lange blessurebehandeling van Marco van Trier, toch redelijk op tijd voor de rust te fluiten.

 

 

 

 

 

RKDEO gaat voor punten
Keeper Niels van Schie was in de rust toch voldoende opgelapt, zodat trainer Tjaden niet vroeg in de wedstrijd opnieuw moest wisselen. Na 3 minuten was er een slordige inspeelpass vanuit de RKDEO defensie en kon Neptunus aanvaller Schouten vanaf de linkervleugel richting het RKDEO doel snellen, maar Van Schie bleek fit genoeg om de bal van zijn schoen te plukken. Dat was ook zo’n beetje de laatste echte kans voor Neptunus. Er ontstond een duel tussen 2 ploegen, waarin RKDEO steeds met meer dreiging richting het doel van Neptunus trok. Achterin speelde Mitchell Tonkes een vorstelijke partij en ook de pas 17-jarige linksachter Jerome Alderding had zijn tegenstander behoorlijk in bedwang. Voorin sleurde Mike van der Burg onvermoeibaar en gaf de defensie van Neptunus weinig tijd om op te bouwen. Gevaarlijk werd het regelmatig als Rick de Bruijn over de linkerzijde doorkwam. 100% uitgespeelde kansen waren er echter te weinig, maar een knal van afstand van rechtsachter Jordy Pronk bracht doelman Vervoort nog wel in de problemen.

 

 

Trainer Tjaden haalde rechteraanvaller Tom Zijlmans, tot voor kort nog acterend in het 3e elftal in de 72e minuut naar de kant en liet 1e jaars A-junior Quincy Richardson zijn debuut maken in RKDEO 1. Richardson bracht met zijn snelheid en handige bewegingen wat meer dreiging in het aanvalsspel over de rechterkant en dacht in de 80e minuut koppend de doorgebroken Rob van Hagen vrij voor de doelman van Neptunus te zetten. De bal werd volgens arbiter De Winter met de hand onderschept door de laatste Neptunus verdediger. Een vrije trap dus en rood dacht iedereen, maar De Winter besloot het bij die vrije trap te laten.  Een paar minuten later mocht Neptunus verdediger Jeffrey Kindt, na een ogenschijnlijk onschuldige actie, wel met rood vertrekken en mocht RKDEO met een man meer op jacht naar de eigenlijk wel verdiende 2-1. Het liep anders: na een aanval van Neptunus wisten 4 RKDEO verdedigers de bal niet echt weg te werken en de bal caramboleerde links in het strafschopgebied voor de voeten van Eelco Tigchelaar die niet zelf schoot maar de bal bij de 2e paal bracht waar invaller Allon Coomans de 1-2 binnen kon koppen.

 

 

 

Spannende slotfase
De zoveelste tegenslag voor RKDEO, maar ook nu bleef de elf van Tjaden strijden voor minimaal 1 punt. De Winter besloot de te weinig gespeelde tijd van de 1e helft mee te tellen in zijn blessuretijd en zo kwamen er nog 8 minuten bij, die door getreuzel van Neptunus en blessures aan de kant van beide partijen nog opliep tot zo’n 10 minuten. RKDEO kwam via De Bruijn nog 2 keer dreigend door over de linkervleugel en kort voor tijd kon invaller Richardson bij de 2e paal net geen voet tegen de bal krijgen, die na een voorzet tussen hemzelf en zijn directe tegenstander viel. Het laatste fluitsignaal betekende dus opnieuw een nederlaag voor RKDEO, maar vandaag was er op het 1e kwartier na niet te zien waarom de elf van Tjaden onderaan staat en Neptunus nog steviger op de 2e plek. Ook deze wedstrijd maakt duidelijk dat RKDEO er qua spel een stuk beter op staat dan in de eerste seizoenshelft, maar het blijft jammer dat de ploeg daarvoor vandaag geen punten in Nootdorp kon houden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

 

RKDEO – Neptunus-Schiebroek ( 1-1) 1-2

Scoreverloop: 28. 0-1 Leroy van Bueren; 40. 1-1 Rick de Bruijn; 85. 1-2 Allon Coomans

Toeschouwers: 350

Opstellingen

RKDEO: Van Schie, Pronk, Tonkes, Van de Sande, Alderding, Van der Spek, Van Hagen, R. De Bruijn (90+6. M. de Bruijn) , Zijlmans (72. Richardson), Van Trier (35. Van der Burg), Van Noppen

Neptunus-Schiebroek: Vervoort, Kindt, Bos, Hoekstra, van Delft, Te Duits, Tigchelaar, Wilson (53. Giessen), Sintniklaas (60. Coomans), van Bueren, Schouten

 

De uitslagen:

PFC – SJC                                         3-1

FC Boshuizen – Excelsior’20   2-1

Nieuwerkerk – Kocatepe                    2-1

De Meern – VELO                              1-1

ADO Den Haag – Magreb’901-1

UVS – VOC                                      1-1

RKDEO – Neptunus/Schiebroek         1-2

 

De stand:

VOC                                       19-46

Neptunus/Schiebroek              20-37

Magreb’90                              20-32

FC Boshuizen                          19-31

Nieuwerkerk                           20-29

UVS                                       19-28

De Meern                                19-28

SJC                                         19-26

PFC                                        19-24

VELO                                     19-24

ADO Den Haag                      19-23

Kocatepe                                19-22

Excelsior’20                            20-17

RKDEO                                  20- 8

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.