RKDEO pakt weer een punt

zondag, 7 april, 2013 - 23:10

 

Meer foto's kijk hier

 

 

Hebben we een punt gewonnen of hebben we twee punten verloren?

Dat was misschien achteraf wel de grote vraag. PFC uit Geervliet met 24 punten staat net boven de gevarenzone voor nacompetitie maar maakte niet de indruk de punten even snel te komen ophalen in Nootdorp.

 

 

Wat kansjes

Het eerste half uur was PFC de bovenliggende partij. PFC aanvaller Maarten Kreeft kwam een paar keer gevaarlijk door maar had zijn vizier nog niet op scherp staan en kwam dus niet tot scoren. Na een half uur spelen gooide RKDEO enige schroom van zich af en er kwamen wat kansjes. Mitchell Tonkes geeft de bal richting Alex van Noppen maar deze schiet naast. Na een voorzet van Jordy Pronk op Marcel van de Spek springt de bal tegen diens hand wat het oog van arbiter van Paassen niet is ontgaan, en Tom Zijlmans die hoog over schiet.

 

 

Slotfase weer voor RKDEO

Na veertig minuten spelen kwam pas de eerste hoekschop van de wedstrijd, deze was voor PFC maar leverde niets op. Bas Oomen kopte via de lat over, en een schot van Mike Steenbeek werd uitstekend gepareerd door keeper Niels van Schie. De slotfase van de eerste helft was toch weer voor RKDEO met Rick de Bruijn die de bal veroverde op het middenveld en kon doorlopen tot de 16m lijn maar de bal net iets te ver voor zich uitspeelt waardoor PFC in de persoon van Erik Don kan wegwerken.

 

 

Heen en weer

Beide teams kwamen met dezelfde 22 spelers na de thee weer uit de kleedkamers en RKDEO begon er in te geloven dat er een punt te halen viel. Het spel golfde heen en weer met een aantal kleine kansjes voor beide teams. Een vrije trap van Bart van de Sande belande in de handen van keeper Daniel van de Beek. Een schot van Maarten Kreeft wordt geblokt. Rick de Bruijn krijgt de bal niet onder controle in de 16m en verprutst deze kans.

 

 

Scheidsrechter wil van niets weten

Na iets meer dan een uur spelen kwam er een pass van Jordy Pronk op Rick de Bruijn die de bal nu wel onder controle krijgt en afgeeft op Tom Zijlmans die schiet en in de ogen van alle rood-witters tegen een PFC hand in het 16m gebied maar scheidsrechter van Paassen staat er vlakbij en wil van niets weten.

 

 

Dubbele wissel RKDEO

Trainer Harold Tjaden brengt een dubbele wissel, Sven van Roosmalen en Alex van Noppen maken plaats voor Mike de Bruijn en Navin Ramlal. Dit brengt wel wat meer venijn in het spel van RKDEO en is in de slotfase duidelijk op zoek naar een winnende treffer. Een actie van de twee RKDEO invallers langs de zijlijn, Navin Ramlal die de bal geeft op Mike de Bruijn die op zijn beurt een voorzet richting Rick de Bruijn geeft maar deze net naast schiet.

Een schot, of was het voorzet, van Rick de Bruijn wordt nog met moeite door PFC keeper Daniel van de Beek overgetikt. En Mitchell Tonkes die vanuit een corner de bal recht in de handen PFC keeper kopt. Vlak voor het einde bracht Tjaden ook zijn derde wissel, Mike Verbrugge nam, na twee jaar blessureleed, de plaats in van Tom Zijlmans.

 

 

Flipperkast

In blessure tijd krijgt PFC een vrije trap te nemen op de hoek van 16m. De bal wordt natuurlijk in het strafschopgebied geschoten maar RKDEO krijgt het speeltuig niet weg. Het zal toch niet gaan gebeuren dat we in extra tijd alsnog de punten door onze neus geboord zien worden. In een scrimmage waarbij bijna alle spelers van RKDEO en PFC in het strafschopgebied staan en de bal als in een flipperkast heen en weer gaat maar voor alle RKDEO aanhang gelukkig niet tussen de palen. Wat waren we blij om het fluitje van de scheidsrechter te horen voor het eindsignaal.

 

Zijn we blij of teleurgesteld

Na afloop waren de meningen verdeeld. De een was blij met een punt, de ander had wellicht gezien het spelbeeld van de tweede helft en de wat matige inzet van PFC gehoopt op het volle puntenaantal.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

 

RKDEO – PFC 0-0

 

De opstellingen:

RKDEO: van Schie, Pronk, Tonkes, van de Sande, Alderding, van Roosmalen (73. M. de Bruijn), van der Spek, van Hagen, van Noppen (73. Ramlal), R. de Bruijn, Zijlmans (88. Verbrugge).

PFC: van de Beek, Godschalk, van den Berg, de Jager, Klaassen (70. Cardoso), Fortes Boaventura, Don, Oomen, Steenbeek, Veen, Kreeft

Scheidsrechter: Dhr R. van Paassen

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van 7 april:

VOC – VELO                                       1-2

De Meern – Nieuwerkerk                    3-1

ADO Den Haag – FC Boshuizen          1-2

UVS – SJC                                           1-0

Neptunus/Schiebroek – Excelsior’20   4-1

Magreb’90 – Kocatepe                       2-1

RKDEO – PFC                                      0-0

 

De stand:

VOC                                                     20-46

Neptunus/Schiebroek                          21-40

Magreb’90                                           21-35

FC Boshuizen                                      20-34

UVS                                                     20-31

De Meern                                            20-31

Nieuwerkerk                                       21-29

VELO                                                   20-27

SJC                                                     20-26

PFC                                                     20-25

ADO Den Haag                                    20-23

Kocatepe                                            20-22

Excelsior’20                                        21-17

RKDEO                                                20-  9

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.