SJC – RKDEO 6-0

zondag, 14 april, 2013 - 23:48

 

Meer foto's kijk hier

 

 

Vandaag begon het voorjaar echt, een lekker zonnetje, hoge temperaturen en bloembollenvelden in bloei. Maar helaas niet voor ons vlaggenschip, met een pijnlijke 6-0 nederlaag  moesten we huiswaarts uit Noordwijk. Het begin was al niet goed, Ricky de Bruijn was een kwartier te laat (!) en werd alsnog in de basisopstelling vervangen door Jerome Alderding. Hierdoor schoof Jordy Pronk door naar het middenveld.

 

 

Het begin was bijzonder onrustig met direct al de nodige kansen voor SJC. Toch kwam RKDEO het eerste kwartier zonder kleerscheuren door en de plaagstootjes richting doelman Hans van de Bosch van SJC werden talrijker.  In de 22e minuut werd het echter toch 1-0 voor SJC. Richard Versteden, die gaandeweg de wedstrijd een steeds grotere plaag bleek voor Jerome snelde over rechts door en schoot de bal onberispelijk in de benedenhoek naast Niels.

In de rest van de eerste helft bleef de schade, ondanks de nodige kansen, beperkt tot een aantal blessure gevallen van onder andere Mitchell en Niels die een inzet van dichtbij met z’n edele delen wist te pareren. Inmiddels had trainer Tjaden Jordy en Mitchell van positie laten wisselen en werd de laatste verdedigende middenvelder.  Het was dan ook jammer dat uitgerekend Mitchell, die wekelijks aantoont het 1e klasse niveau aan te kunnen, kort na rust balverlies leed op het middenveld. Richard Versteden kon vanaf de rechtervleugel een strakke voorzet afgeven die door Dandy Steenvoorden alleen nog maar in het doel gelopen hoefde te worden, 2-0.

 

 

Daarna leek SJC het wel te geloven en drong niet echt meer aan. En nadat in de 61e minuut Tom Zijlmans en Ricky de Bruijn in het veld gekomen waren voor Mitchell Tonkes en Navin Ramlal leek RKDEO nog even aan te zetten voor een beter resultaat.  Helaas van korte duur want in 71e minuut een herhaling van de 2-0, Versteden kon op snelheid opnieuw over rechts uitbreken en een afgemeten voorzet neerleggen bij Dandy Steenvoorden, 3-0.

Ook SJC wisselde vervolgens twee keer en beide invallers wisten vervolgens in de laatste tien minuten ook nog het net te vinden. Waarbij met name de 4-0 van Bart Zonneveld een fraaie was, voorzet direct op de slof.

 

 

 

En zo werd het op het eind nog een zware afstraffing voor onze jongens.  Is er dan niets positiefs te melden? Oh ja zeker wel, Mike de Bruijn dit seizoen voor het eerst in de basis wist zich na een onwennig begin goed staande te houden en Bart van de Sande laat de laatste weken zien dat hij z’n slechte seizoen van vorig jaar echt te boven is. Maar wat natuurlijk vooral opvalt is de positieve instelling van het team. Waar menig team tijdens een dergelijk moeilijk seizoen allang uit elkaar gevallen zou zijn, blijft het team hard werken en positief ten opzichte van elkaar. Samen met het ontegenzeggelijk verbeterde positiespel en de opgedane ervaring in de 1e klasse moet dit de basis zijn voor het nieuwe seizoen. 

 

 

Met voor RKDEO nog vijf wedstrijden te gaan en 16 punten achterstand op de P/D plaats is RKDEO vandaag dus officieel gedegradeerd. Volgend seizoen zullen wij onze opwachting weer in de 2e klasse gaan maken.

 

 

RKDEO Razende Reporter

© Jan Greeve

 

SJC – RKDEO 6-0 ( 1 – 0 )

Scoreverloop: 22. 1-0 Versteden, 50. 2-0 D. Steenvoorden, 72. 3-0 D. Steenvoorden, 79. 4-0 Zonneveld, 87. 5-0 van Dam, 90. 6-0 Versteden

 

De opstellingen:

SJC:  v.d. Bosch, van der Hoeven, Solleveld, Groot, M. Steenvoorden, K. van Gijlswijk, Versteden, Hoogeveen (83. J. van Gijlswijk), Wouters (75. Zonneveld), D. Steenvoorden (75. Koenders), van Dam

RKDEO: van Schie, M. de Bruijn, Tonkes (61. R. de Bruijn), van de Sande, Alderding, Pronk, Ramlal (61. Zijlmans), van Hagen (78. van Roosmalen), van Noppen, van der Spek, de Haan.

 

De uitslagen van 14 april:

VELO – Magreb’90                           2-1

Kocatepe – Neptunus/Schiebroek    3-1

Excelsior’20 – UVS                           1-2

SJC – RKDEO                                    6-0

PFC – ADO Den Haag                       0-3

FC Boshuizen – De Meern                2-0

Nieuwerkerk – VOC                         0-0

 

De stand per 14 april:

VOC                              21-47

Neptunus/Schiebroek   22-40

FC Boshuizen                21-37

Magreb’90                    22-35

UVS                              21-34

De Meern                     21-31

VELO                            21-30

Nieuwerkerk                22-30

SJC                              21-29

ADO Den Haag            21-26

Kocatepe                     21-25

PFC                             21-25

Excelsior’20                 22-17

RKDEO                         21- 9

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.