RKDEO verliest ook inhaalbeurt bij De Meern.

vrijdag, 19 april, 2013 - 03:25

 

Meer foto’s kijk hier

 

Op een winderige donderdagavond ging de formatie van Harold Tjaden richting de Meern om tegen de gelijknamige club te spelen. Zonder files arriveerde de bus redelijk op tijd zodat nog met een stralend maar winderig zonnetje gestart kon worden.

 

Alle positieve en tactische instructies van de trainer gingen al in de eerste minuut teloor. Bij een corner van de Meern in de eerste minuut zat keeper Niels van Schie mis en scoorde Bob Verweij namens de Meern de openingstreffer. Alle voornemens van Tjaden om het alle tegenstanders zo lastig mogelijk te maken verdwenen al snel met de straffe wind. In de resterende 44 minuten van de eerste helft was het enige hoogtepunt dat arbiter van dienst Mark Schellingerhout aangaf eigenlijk geblesseerd te zijn aan zijn hamstring maar deze helft zou afmaken. Vertegenwoordigers van de Meern gingen op zoek naar een vervanger en vonden deze op de tribune in de persoon van Andre Bakker.

 

 

In de rust werd met beide trainers overlegd of Bakker geaccepteerd werd, Tjaden gaf al snel aan dat hij de wedstrijd koste-wat-kost af wilde maken en geen zin had om nog een andere keer terug te komen.

Met een kleine vertraging werd de tweede helft aangevangen onder leiding van vervangende arbiter Bakker.

Al snel in de tweede helft liet Bakker van zich spreken. In de zevende minuut gaf hij De Meern een penalty wegens een overtreding van RKDEO keeper Niels van Schie op Hugo Peters, die achteraf bij hoog en bij laag volhield betreffende speler niet aangeraakt te hebben. Ruud Berger verzilverde de gegeven penalty namens De Meern. Amper een paar tellen later was het dezelfde plaaggeest Peters die in eerste instantie tegen keeper van Schie aan schoot maar in de rebound langs van Schie in het doel schoot, 3-0. Dat was eigenlijk ook het moment dat de wedstrijd gespeeld was en eigenlijk al afgefloten kon worden.

Een tiental minuten later ging keeper van Schie naar de grond omdat hij bij het vorige doelpunt de bal tegen zijn hoofd had gekregen en een aantal sterretjes ging zien, reserve A1 keeper Danny van der Wiel nam de plaats in onder de lat.

 

 

De Meern zakte wat terug en liet RKDEO een beetje komen. In het laatste kwartier ging het spel heen en weer maar beide ploegen kwamen niet tot uitgespeelde kansen. Inval arbiter Bakker liet de kans niet onbenut om op dit niveau te fluiten en liet zelfs 13 minuten blessure tijd doorspelen. Enige minuten extra speeltijd, in verband met de penalty en de blessure van keeper van Schie, waren gerechtvaardigd, maar 13 minuten was wat aan de lange kant.

 

 

Aanstaande zondag wacht weer een thuiswedstrijd tegen Excelsior’20. Excelsior’20 staat 1 plaats boven RKDEO en strijdt nog voor een P/D plaats.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

 

De Meern – RKDEO 3-0 (1-0)

 

Scoreverloop: 1. 1-0 Bob Verweij, 52. 2-0 Ruud Berger (penalty), 54. 3-0 Hugo Peters

 

Opstellingen:

De Meern: Damen, Tier, Wiggen (71. Smeenk), Rooijen, van Doorn (62. Shehata), Berger, Vlasman, Verweij, Peters, Koppen, Kroneman (62. Vaes).

RKDEO: van Schie (62. van der Wiel), Pronk, Tonkes, van de Sande, M. de Bruijn, van Hagen, Zijlmans, R. de Bruijn, van Noppen, van der Spek (46. van Roosmalen), F. de Haan.

 

Scheidsrechter: M. Schellingerhout (eerste helft), A. Bakker (tweede helft)

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 18 april:

SJC – VELO                           1-0

ADO Den Haag – VOC           2-1

De Meern – RKDEO               3-0

 

De stand na 18 april:

VOC                              22-47

Neptunus/Schiebroek   22-40

FC Boshuizen                21-37

Magreb’90                     22-35

UVS                               21-34

De Meern                      22-34

SJC                               22-32

Nieuwerkerk                 22-30

VELO                            22-30

ADO Den Haag             22-29

Kocatepe                      21-25

PFC                               21-25

Excelsior’20                   22-17

RKDEO                           22- 9

   

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.