RKDEO vergeet opnieuw de kansen te benutten

zondag, 21 april, 2013 - 21:03

 

Meer foto's kijk hier

 

 

De degradatie uit de eerste klasse van een week geleden heeft bij RKDEO niet geleid tot gemakzucht of een gebrek aan motivatie. Ook tegen het in zwaar weer verkerende Excelsior ’20 bleef RKDEO zoeken naar een voetballende oplossing en van achter uit opbouwend spel. Het grote euvel is en blijft het benutten van de kansen. Mede daardoor ging het duel tegen Excelsior ’20 met 1-2 verloren.

 

 

De enorme lijst van afwezige spelers kreeg vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen Excelsior ’20 een extra naam: Navin Ramlal bleek niet fit genoeg, zelfs twee aspirientjes konden niet helpen, om aan de wedstrijd te beginnen en werd in de basisopstelling vervangen door Eloy Brook. Misschien wel geholpen door de brunch die de selectie kreeg aangeboden door EetcafĂ© 1837, kwam RKDEO niet slecht uit de startblokken. De eerste mogelijkheid was dan wel voor de bezoekers, toen Jeremy van Uunen nog net bijtijds door doelman Niels van Schie van scoren afgehouden werd. Daarna greep de Schiedamse doelman Mike Zonnevijlle in, toen een voorzet van Jordy Pronk bijna Alex van Noppen bereikte. Van Noppen stond een paar minuten later aan de basis van de volgende mogelijkheid. Hij soleerde door het strafschopgebied, kwam niet tot een schot en legde de bal af door Marcel van der Spek, die echter net naast mikte.

 

 

Halverwege de eerste helft kwam Excelsior op voorsprong. Met een dieptepass bereikte Fikret Yilmaz spits Chris Lever, die vrij voor Van Schie eenvoudig de 0-1 binnenschoot. Twee minuten later had het eigenlijk alweer 1-1 moeten staan. Een prima voorzet van Rob van Hagen bereikte Alex van Noppen, die van dichtbij de bal over de lat tikte. In de slotfase van de eerste helft kreeg ook Tom Zijlmans nog twee mogelijkheden, maar in beide gevallen ontbrak het beetje geluk om de juiste richting aan de bal te geven.

 

 

Tien minuten na de thee kwam RKDEO toch op gelijke hoogte. Dave Roozen maakte hands in het strafschopgebied en dat was de goed leidende arbiter Van Beurden niet ontgaan. Vanaf elf meter mikte Alex van Noppen buiten bereik van Zonnevijlle de 1-1 tegen de touwen. Kort na de gelijkmaker miste Yilmaz de kans om Excelsior ’20 weer op voorsprong te zetten en aan de overzijde maakte de uitgelopen Zonnevijlle het Tom Zijlmans zo moeilijk dat hij de bal niet voldoende langs de doelman kon krijgen. Daarna sloeg Excelsior in de persoon van Jeremy van Uunen alsnog toe. Na een vlotte aanval gaf hij het laatste tikje en passeerde Van Schie, 1-2.

 

 

Geruime tijd bleef die stand op het denkbeeldige scorebord (door een technisch mankement niet in functie), totdat Marcel van der Spek vijf minuten voor tijd de kans op 2-2 kreeg. Opnieuw bleek het snel uitkomen van Mike Zonnevijlle afdoende om de zege voor Excelsior ’20 veilig te stellen. De Schiedamse doelman wist in de blessuretijd ook invaller Marco de Haan van scoren af te houden.     

En daardoor verloor RKDEO voor de achttiende keer dit seizoen en bleef het puntentotaal steken op negen. Excelsior ’20 heeft nog een kans op zich via p/d-wedstrijden veilig te spelen, maar dan moet het in de resterende drie wedstrijden een verschil van vijf punten met PFC zien te overbruggen.

 

 

Aanstaande donderdag staan Kocatepe-FC Boshuizen en PFC-UVS op het programma. Bij verlies van FC Boshuizen is VOC zonder te spelen kampioen. RKDEO speelt op 28 april uit tegen Magreb ’90 en gaat op 5 mei op bezoek bij Kocatepe. Op 12 mei volgt de laatste wedstrijd in de eerste klasse: thuis tegen VELO.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

 

RKDEO-Excelsior ’20            (0-1)    1-2

24. Chris Lever 0-1, 54. Alex van Noppen (strafschop) 1-1, 65. Jeremy van Uunen 1-2

 

Scheidsrechter: Van Beurden.

Gele kaart: Bouhannouche (Excelsior ’20).

Toeschouwers: 200

 

Opstellingen:

RKDEO: Niels van Schie, Mike de Bruijn, Jordy Pronk, Rick de Bruijn, Jerome Alderding, Ron van Hagen, Marcel van der Spek, Frank de Haan, (89. Martijn de Bruijn), Eloy Brook, (82. Marco de Haan), Alex van Noppen, Tom Zijlmans, (71. Ryan van Doorn).  

Excelsior’20: Mike Zonnevijlle, Farid Bouchannouche, Marco Clarijs, Paulo Oliveira Pina, Dave Roozen, Jeremy van Uunen, Walter Zomervrucht, Chris Lever (75. Shardonly Joaquin), Fikret Yilmaz (86. Miletson Silva de Feitas), Chahine Lobiyed, Dennis van Staalduinen ( 75. Maurice de Bliek).

 

 

Overige uitslagen:

ADO Den Haag-SJC                           4-4

De Meern-PFC                                   4-0

Neptunus/Schiebroek-VELO              0-1

Nieuwerkerk-FC Boshuizen               0-4

UVS-Kocatepe                                   1-4

VOC-Magreb ’90                                3-0

 

De stand:

VOC                                        23-50

FC Boshuizen                          22-40

Neptunus-Schiebroek              23-40

De Meern                                 23-37

Magreb ’90                              23-35

UVS                                         22-34

SJC                                          23-33

VELO                                       23-33

ADO Den Haag                        23-30

Nieuwerkerk                           23-30

Kocatepe                                22-28

PFC                                         22-25

Excelsior ’20                           23-20

RKDEO                                    23-  9 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.