Weer geen loon naar werken.

zondag, 28 april, 2013 - 22:37

 

Meer foto’s kijk hier

 

Afgelopen zondag legde RKDEO in Utrecht tegen Magreb’90 een prima partij op de mat. Na een 1-0 achterstand kwam het zelfs op 1-2 voorsprong maar ging in de slotfase alsnog onderuit en verloor met 3-2.

 

 

Zoals al eerder gemeld is RKDEO eigenlijk uitgespeeld in de competitie en gedegradeerd naar de 2e klasse maar de formatie van trainer Harold Tjaden wil het elke tegenstander zo lastig mogelijk maken. De eerste wedstrijd van RKDEO in de eerste klasse was tegen Magreb’90, toen werden we weggespeeld en stond er na 90 minuten 1-5 op het scorebord. Nu, 3 wedstrijden voor het einde is RKDEO sterker geworden en beter gaan spelen.

 

 

 

In de eerste helft kwam RKDEO op achterstand door combinatie van Magreb’90 in de 16m van RKDEO waarbij Mimoun El Kadi het laatste tikje gaf en in de korte hoek scoorde. RKDEO bleef verzorgd voetballen maar had toch de grootste moeite om de bal in bezit te houden. Soms is rustig opbouwen beter dan gehaast de bal weg schieten. Vlak voor rust was er dan toch reden tot juichen voor de enkele RKDEO supporters. Vanaf het middenveld schiet Rick de Bruijn de bal naar de rechterflank op Rob van Hagen die de bal voorgeeft richting doel. Alex van Noppen kopt onder de bal door maar bij de tweede paal is Marcel van der Spek in positie gekomen en kan intikken.

 

 

Vlak na rust komt RKDEO zelfs op voorsprong. Aanval via de linkerkant van Rick de Bruijn die nog gehinderd wordt door Magreb’90 aanvoerder Hamza Mahdad maar de bal toch richting doel krijgt en langzaam over de doellijn rolt. De opgekomen Alex van Noppen laat de bal onberoerd en laat de eer aan Rick de Bruijn als doelpuntenmaker, 1-2.

Vlak na het doelpunt wordt Victor Sanchez Gomez, net terug van hamstring blessure, gewisseld omdat hij bij een vorige actie vermoedelijk zijn arm uit de kom heeft gehad en uit voorzorg naar de kant wordt gehaald, zijn vervanger is Jerome Alderding.

Ongeveer halverwege het tweede bedrijf komt Magreb’90 weer op gelijke hoogte. Een steekpass op Mimoun El Kadi en een fraaie actie in de 16m van RKDEO weet hij zijn tweede treffer te scoren.

 

 

Het spel golft heen en weer maar beide ploegen missen de beslissende afmaker. Vijf minuten voor tijd lijkt dan toch de wedstrijd beslist te gaan worden. Mitchell Tonkes maakt in de ogen van scheidsrechter Both een overtreding binnen de beruchte lijnen en legt de bal op de stip. Bilal Cheddadi gaat achter de bal staan maar RKDEO keeper Niels van Schie is al lang bezig met de psychologische oorlogsvoering. Op aangeven van scheidsrechter Both gaat van Schie klaar staan maar kiest de verkeerde lijn en stapt tergend langzaam achteruit naar de echte doellijn zonder het oogcontact met Cheddadi te verliezen. Chedaddi schiet mis en van Schie is de geprezen man. Maar 1 minuut voor tijd wordt dan toch het lot van RKDEO bezegelt met een tegentreffer. Een schot van Ismael Abbassi verdwijnt via de benen van Bart van de Sande in het RKDEO doel, 3-2. Weer geen loon naar werken.

 

 

Afgelopen donderdag is poule genoot VOC zonder zelf te spelen kampioen geworden. Het inhaal duel tussen Kocatepe en Boshuizen eindigde in een 3-1 stand waardoor Boshuizen niet meer in staat was VOC in het halen. Enkele VOC spelers waren aanwezig bij deze inhaalwedstrijd en gingen na afloop richting eigen clubgebouw om een klein feestje te vieren.

 

Aanstaande zondag staat weer een uitwedstrijd op het programma. Deze keer weer iets dichterbij dan afgelopen zondag. In Rotterdam is Kocatepe de tegenstander. Aanvang 14.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

Magreb’90 – RKDEO 3-2 ( 1-1)

24. 1-0 Mimoun El Kadi, 43. 1-1 Marcel van der Spek, 52. 1-2 Rick de Bruijn, 64. Mimoun El Kadi, 89. 3-2 Ismael Abbassi

Scheidsrechter: Dhr. R. Both.

Toeschouwers: 150

 

Opstellingen:

Magreb’90: Hoogewoning, Mahdad, Souidi, Aamri (46. Ozbozkurt), Neves, El Kadi, A. Benerroua, Cheddadi, Aamri, Abbassi, Boukhoubza (46. M. Benerroua).

RKDEO: van Schie, Sanchez Gomez (55. Alderding), Tonkes, van de Sande, M. de Bruijn, van Hagen, Zijlmans ( 83. Kuipers), R. de Bruijn, van Noppen, van der Spek, de Haan (83. van Doorn).

 

Uitslagen 25 april:

Kocatepe – FC Boshuizen       3-1

PFC – UVS                               3-4

 

Uitslagen 28 april:

VELO – ADO Den Haag          2-1

Kocatepe – De Meern            1-2

Excelsior’20 – Nieuwerkerk    0-3

SJC – FC Boshuizen                2-1

VOC – PFC                              2-0

Neptunus/Schiebroek – UVS   1-2

Magreb’90 – RKDEO                3-2

 

De stand na 28 april:

VOC                                         24-53

FC Boshuizen                          24-40

De Meern                                24-40

UVS                                         24-40

Neptunus-Schiebroek              24-40

Magreb ’90                              24-38

SJC                                          24-36

VELO                                       24-36

Nieuwerkerk                           24-33

Kocatepe                                24-31

ADODen Haag                        24-30

PFC                                         24-25

Excelsior ’20                           24-20

RKDEO                                    24-  9 

   

  

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.