Wedstrijdverslag Kocatepe – RKDEO 4-1

zondag, 5 mei, 2013 - 23:45

 

Meer foto’s kijk hier

 

 

Voor het eerst in de clubgeschiedenis hebben we vandaag een bezoek gebracht aan de Turkse vereniging Kocatepe in Rotterdam. Deze vereniging opgericht in 2003 bestaat uit voornamelijk Turkse medeburgers en heeft een duidelijk eigen cultuur en sfeer. Maar prima en plezierig en zo op het oog goed georganiseerd. Verder een gezellig hoofdveld en spelend in een prachtig tenue.

 

 

Over de wedstrijd kan ik kort zijn. RKDEO begon wederom vol goede moed aan de wedstrijd en was redelijk compleet. Alleen Rob van Hagen (geschorst) en Roy vd Kraan en Twan Greeve (beide geblesseerd) ontbraken op het wedstrijd formulier. De eerste goed opgezette aanvallen werden door onze jongens opgezet. Dan is het echter wel frusterend als het eerste beste slippertje in de achterhoede meteen wordt afgestraft door in dit geval Soliman el Yakoubi die bij de 2e paal een bal voor het intikken kreeg.  Daarna probeerde RKDEO de draad nog wel op te pakken maar in het verloop van de eerste helft werd Kocatepe steeds sterker en kreeg meer en meer kansen. En behalve een afstandschot van Victor Sanchez Gomez van 35 meter werd RKDEO niet meer gevaarlijk.

 

 

Met na de rust Tom Zijlmans voor Alex van Noppen probeerde RKDEO er toch nog wat van te maken. En een slim hakballetje van Marco van Trier bracht bijna Rick de Bruijn alleen voor de keeper maar Elton Constancia kon nog net een teen tegen de bal krijgen. Maar het doelpunt viel  in de 53e minuut aan de andere kant, wederom een intikker bij de tweede paal, dit keer door Ufuk Akkanoglu. Kort daarna probeerde Mitchell Tonkes met een biljartachtige trekbal keeper Eyup Serhan Tenekecioglu te verschalken maar de bal caramboleerde op de lat.

Vervolgens wordt er wel, zoals zo vaak dit seizoen, gescoord  door de tegenstander, Soliman el Yakoubi. Toch gaf RKDEO het niet op en in de 65e minuut moest de keeper zich voluit strekken om een prima schot van Quincy Tjaden (ingevallen voor aanvoerder Mitchell Tonkes) onschadelijk te maken. Uiteindelijk kreeg het team loon naar werken toen in 71e minuut Marcel van der Spek de 3-1 liet aantekenen.  En hoewel uw razende reporter nog op meer hoopte bleek dit ijdele hoop. In de 78e minuut kopte invaller Baris Akdil namelijk uit een strakke voorzet de 4-1 achter RKDEO goallie Niels van Schie.

 

 

En zo heeft deze reporter dit seizoen louter nederlagen mogen verslaan. Ik kijk daarom nu al uit naar volgend seizoen maar ga er toch een beetje vanuit dat we volgende week, laatste wedstrijd deze competitie, thuis tegen VELO nog minimaal een puntje halen om toch in de dubbele cijfers te komen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Jan Greeve

 

Kocatepe – RKDEO 4-1 ( 1-0 )

Scoreverloop: 8. 1-0 Yakoubi, 53. 2-0 Akkanoglu, 65. 3-0 Yakoubi, 71. 3-1 van der Spek, 78. 4-1 Akdil.

 

De opstellingen:

Kocatepe: Tenekecioglu, Kot, Gorer, Constancia, Sakar, Koy, Ozturk (65. Akdil), Antonie, Maria, Yakoubi, Akkanoglu

RKDEO: van Schie, Sanchez Gomez, Pronk, van de Sande, M. de Bruijn,  Tonkes (61. Tjaden), van Noppen (45. Zijlmans), R. de Bruijn, van Trier, van der Spek, de Haan.

 

Scheidsrechter: Dhr. van Hees

Geel: Pronk (RKDEO)

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 5 mei

Magreb’90 – Neptunus/Schiebroek     1-2

VELO – UVS                                        2-1

Kocatepe – RKDEO                             4-1

Excelsior’20 – ADO Den Haag             2-0

SJC – De Meern                                  1-4

VOC – FC Boshuizen                          0-3

PFC – Nieuwerkerk                            1-3

 

De stand na 5 mei:

VOC                                         25-53

FC Boshuizen                          25-43

De Meern                                25-43

Neptunus-Schiebroek              25-43

UVS                                         25-40

VELO                                      25-39

Magreb ’90                             25-38

SJC                                         25-36

Nieuwerkerk                           25-36

Kocatepe                                25-34

ADO Den Haag                       25-30

PFC                                        25-25

Excelsior ’20                           25-23

RKDEO                                    25-  9 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.