RKDEO neemt met opgeheven hoofd afscheid van de eerste klasse

zondag, 12 mei, 2013 - 22:53

 

Meer foto’s kijk hier

 

Op de valreep is RKDEO er in geslaagd het seizoen 2012-2013 met dubbele cijfers te beƫindigen. Door een krankzinnig 4-4 gelijkspel met VELO besloot RKDEO het eerste en tot nu toe enige seizoen in de eerste klasse met tien punten. VELO liep door de remise de derde periodetitel mis.

 

 

 

Daar zag het vijf kwartier lang totaal niet naar uit. Na de huldiging van Rick de Bruijn, die onlangs zijn honderdste competitiewedstrijd in RKDEO1 speelde, waren het de bezoekers die als een raket uit de startblokken schoten. Na een kleine tien minuten leek het duel eigenlijk  beslist, want door doelpunten van Dirk Lelieveld en Jeffrey Beukenholdt stond het na acht minuten al 0-2. VELO was voor rust heer en meester en liet verschillende mogelijkheden om de score verder uit te breiden liggen. De enige tegenslag voor de Wateringers was het uitvallen van spits Matthew Simons na een overtreding van Rob van Hagen. Dat leverde de Nootdorpse aanvoerder een terechte gele kaart op. RKDEO zette tegenover al die Westlandse dadendrang slechts een behoorlijk schot van Bart van de Sande, wat door doelman Jeffrey Wubben tot hoekschop werd verwerkt.

 

 

Met een fraaie vrije trap kort voor rust vergrootte Joy Alleblas namens de VELO de voorsprong tot 0-3 en leek niets de derde periodetitel in de weg te staan. Onverwacht sloeg RKDEO een minuutje later toch nog even terug. Alex van Noppen had na een scrimmage, ontstaan door een actie van Rick de Bruijn, de bal opeens voor een leeg doel voor het intikken, 1-3.

RKDEO kwam de tweede helft in ieder geval veel beter uit de startblokken, maar toch leek de beslissing andermaal gevallen, toen Dirk Lelieveld profiteerde van een misverstand tussen Mike de Bruijn en Niels van Schie. Beiden lieten de bal voor elkaar liggen en Lelieveld schoot zijn ploeg simpel naar 1-4.

 

 

“Ik zou geen team weten, dat met negen punten troosteloos onderaan staat en dan de laatste wedstrijd met een 1-4 achterstand toch nog zoveel wilskracht weet op te brengen om tot een beter resultaat te komen,” typeerde trainer Harold Tjaden het laatste half uur van zijn team. RKDEO vervulde in ieder geval de sportieve plicht tot de allerlaatste minuut. Marco van Trier speelde daar een belangrijke rol in door kort na de 1-4 RKDEO toch weer iets dichterbij te brengen. Op aangeven van Alex van Noppen schoot hij van dichtbij de 2-4 in de touwen. Vanaf dat moment groeide het zelfvertrouwen van RKDEO en leek de spanning in de benen van de VELO-spelers te slaan. Het werd er voor de Westlanders niet beter op, toen doelman Wubben gruwelijk mistastte bij een vrije trap van Rob van Hagen en de bal tussen zijn handen door liet glippen, 3-4.

 

 

Het onvermijdelijke gebeurde uiteindelijk acht minuten voor tijd. Marco van Trier was opnieuw trefzeker, nu na een fraaie actie van Rob van Hagen, 4-4. In de resterende tien minuten had Oktay Gezici namens VELO nog de beste mogelijkheid, maar hij schoot uit de draai een metertje over. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter De Brito Roque leek eigenlijk niemand te kunnen geloven dat RKDEO en VELO werkelijk hun laatste competitiewedstrijd op 4-4 afsloten. De cijfers op het scorebord gaven echter duidelijk aan hoe onvoorspelbaar een voetbalwedstrijd kan verlopen.

 

 

FC Boshuizen wint nu de derde periode en De Meern neemt de periodetitel van kampioen VOC over. SJC was al winnaar van de tweede periode. ADO Den Haag en PFC spelen p/d-wedstrijden en behalve RKDEO is ook Excelsior ’20 rechtstreeks gedegradeerd.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

   

 

RKDEO-VELO          (1-3)    4-4

2. Dirk Lelieveld 0-1 8. Jeffrey Beukenholdt 0-2, 43. Joy Alleblas 0-3, 44. Alex van Noppen 1-3, 56. Dirk Lelieveld 1-4  65. Marco van Trier 2-4 72. Rob van Hagen 3-4 82. Marco van Trier 4-4.

 

Scheidsrechter: De Brito Roque (Capelle aan den IJssel)

Gele kaarten: Rob van Hagen, Victor Sanchez Gomez (beiden RKDEO), Dennis Blom (VELO).

Toeschouwers: 200.

 

De opstellingen:

RKDEO: Van Schie, Sanchez Gomez, Tonkes, van de Sande, Mike de Bruijn, Van der Spek, Van Hagen, Rick de Bruijn, Van Noppen (86. Van der Burg), Van Trier, Frank de Haan (72. Ramlal).

VELO: Wubben, Blom, Alleblas, Koene, Maartense, v.d. Zanden, Beukenholdt (66. Bouyaouzan), van Meurs, Simons (28. Gezici), v.d. Wetering (66. Helderman), Lelieveld.

 

 

Overige uitslagen:

Nieuwerkerk-SJC                   3-5

Neptunus-Schiebroek-VOC    3-4

De Meern-Excelsior ’20          1-0

FC Boshuizen-PFC                 5-1

UVS-Magreb ’90                    2-1

ADO Den Haag-Kocatepe      2-1

 

 

De eindstand:

VOC                                       26-56  kamp.

FC Boshuizen                          26-46  3e per.

De Meern                                26-46  1e per.

UVS                                        26-43

Neptunus-Schiebroek              26-43

VELO                                      26-40

SJC                                         26-39  2e per.

Magreb ’90                             26-38

Nieuwerkerk                           26-36

Kocatepe                                26-34

ADO Den Haag                       26-33  p/d

PFC                                        26-25  p/d

Excelsior ’20                           26-23  gedegr.

RKDEO                                   26-10  gedegr.  

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.