RKDEO Voorbereidingsweekend selectie

maandag, 26 augustus, 2013 - 22:10

 

Meer foto’s kijk hier

 

Door omstandigheden en mis-communicatie alsnog een stukje tekst over het voorbereidingsweekend van de RKDEO Selectie gehouden van 15 t/m 18 augustus j.l.

 

Het weekend begon al op donderdagavond met een lichte broodmaaltijd gevolgd door een oefenwedstrijd tegen HVV die nipt met 2-1 gewonnen werd.

 

 

 

 

Op vrijdag werd er begonnen met voetvolley, gevolgd door een uitleg over een aantal spelregels door scheidsrechter Theo van Schie. Eerst werden een aantal video fragmenten getoond die gezamenlijk werden besproken. Aan het einde een aantal video fragmenten en daarbij moesten de spelers het juiste antwoord opschrijven op een blaadje die door Harold werd opgehaald en mee zou tellen bij het voetvolley. Als laatste werden dezelfde video fragmenten nogmaals getoond en de beslissingen van de scheidsrechters genoemd wat uiteraard tot de nodige discussie leidde.

 

 

 

 

Zaterdagochtend werd er verzameld bij Restaurant Buytenhout in het Dobbeplas gebied waar eerst een rondje Dobbeplas werd gewandeld en bij terugkomst stond de brunch klaar.

 

 

 

 

Na de brunch weer naar het complex van RKDEO voor een aantal voedingsadviezen van verzorger Martin de Knegt waarbij een aantal jeugdige spelers de hormonen hoog gingen opspelen. Daarna was het tijd voor de wedstrijd tegen competitiegenoot Concordia die met 3-1 werd gewonnen. Na de wedstrijd ging de bbq aan en als afsluiting van de dag een drankje in de 3M.

 

 

 

Zondag werd er afgesloten met opnieuw een soort spelregelquiz en gezamenlijk Ajax-Feijenoord op het grote scherm gekeken.

 

Een van de nieuwe RKDEO-selectie-speler schreef onderstaande indruk op het voorbereidingsweekend:

“Ik vond het trainingsweekend een geslaagd gebeuren. Zeker als nieuwkomer is het fijn om een aantal dagen middels diverse activiteiten met elkaar bezig te zijn. Zo leer je elkaar kennen en kan je jezelf ook profileren als voetballer maar ook als persoon. Dat geldt voor iedereen; spelers en begeleiding. Tevens heb ik door de bijeenkomsten al met veel mensen van de club kennisgemaakt. Dit typeert RKDEO als vereniging. Er is goed gewerkt op de trainingen en de kantine zit gezellig vol. Het is een zeer sociale club, met een hele prettige en vriendelijke sfeer. Wat mij ook direct opviel is dat wij een hele jonge selectie hebben. Ik ben een van de oudsten en ik heb al wat jonkies gekscherend "Papa" horen roepen naar mij. Ik denk dat het een goede zaak is dat veel jeugd doorstroomt naar de selectie-elftallen. Dat is mijns inziens een sterke basis waarop je kunt bouwen. Naast het positieve groepsgevoel ben ik persoonlijk helaas niet geheel zonder kleerscheuren uit het weekend gekomen. Door een blessure aan mijn rug, waar ik nu al enige tijd regelmatig last van heb, ben ik helaas niet in staat geweest om veel te trainen en wedstrijden te spelen. Bezoek aan het ziekenhuis komende week zal wellicht meer duidelijk geven over mijn herstel. Maar al met al, los van de blessure, zijn het prettige eerste weken geweest. 

Ferdi Claessen”

 

© SdH

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.