RKDEO verliest openingsduel van GDA

zondag, 8 september, 2013 - 23:15

 

Meer foto’s kijk hier

 

De hernieuwde kennismaking met de tweede klasse C heeft RKDEO in het openingsduel van het seizoen 2013-2014 geen overwinning opgeleverd. Na een duel waarin veel gebeurde stond bezoeker GDA na negentig minuten aan de goede kant van de score: 2-3.

 

 

Trainer Harold Tjaden deed een beroep op twee debutanten: Murat Ozcan verdedigde het doel van RKDEO en ook Jovany Staal maakte voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal. De start van RKDEO was in ieder geval veelbelovend: al in de zevende minuut knalde Marco van Trier de bal achter doelman Dogukan Boyla. GDA leek een aanval van RKDEO af te slaan, maar plotseling belandde de bal op een metertje of zestien afstand van het doel voor de voeten van Van Trier, die meteen doeltreffend uithaalde: 1-0. Een minuut later had het alweer 1-1 kunnen staan, maar Ridah El Haddioui stiftte de bal wel over doelman Ozcan, maar ook naast het doel. De eerste helft werd daarna gekenmerkt door een aantal ongelukkige botsingen tussen spelers van beide teams, waarbij beide verzorgers regelmatig moesten uitrukken om de slachtoffers weer op de been te brengen. Dat lukte gelukkig in alle gevallen.

 

 

Na ruim een half uur kwam GDA toch aan de gelijkmaker. Doelman Ozcan kon niet bij een hoge voorzet, waarna Dennis Lubout de bal terug naar de eerste paal kopte. Daar kon El Haddioui van dichtbij de 1-1 binnen knikken. Drie minuten later was dezelfde speler dichtbij een tweede treffer, maar knalde hij van dichtbij via de kruising over en naast. Dat bleek de voorbode van een stormachtig eerste kwartier na rust, waarin GDA de dienst uitmaakte. Bij RKDEO was Frank de Haan binnen de lijnen gekomen voor Victor Sanchez Gomez en dat had nogal wat omzettingen binnen het elftal tot gevolg. Feit was in ieder geval dat de RKDEO-defensie nauwelijks vat kreeg op de snelle Loosduinse spitsen, waarbij Ferhat Sonmez een hoofdrol speelde. Al in de eerste minuut leek hij te gaan scoren, maar toen wist Bart van de Sande nog vlak voor de doellijn redding te brengen. Vlak daarop haakte Van de Sande Sonmez binnen de beruchte lijnen en legde arbiter Oskam de bal terecht op de stip. Een doelpunt bleef echter uit, want doelman Ozcan wist de inzet van Sonmez te keren.

 

 

Het bleek echter uitstel van executie, want de volgende kans (weer was Sonmez met zijn snelheid ongrijpbaar) leverde wel de 1-2 op. Vanaf dat moment speelde GDA eigenlijk al een gewonnen wedstrijd. Sonmez liet nog een grote kans op weer een treffer liggen, maar halverwege de tweede helft bepaalde El Haddioui met een individuele actie gevolgd door een droge knal de stand alsnog op 1-3. RKDEO, waar invaller Frank de Haan geblesseerd weer voortijdig naar de kant moest en vervangen werd door Alex van Noppen, kwam ruim een kwartier voor tijd toch nog terug in de wedstrijd. Eloy Brook brak aan de linkerkant door en werd gestuit door Habin Kocer, waarna Oskam andermaal een terechte beslissing nam en de bal op elf meter deponeerde.  Marco van Trier benutte de toegekende penalty en bracht zo de spanning terug, 2-3.

 

 

Met Marcel van der Spek in de slotfase voor Eloy Brook probeerde RKDEO wel om ook de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar grote kansen leverde de aanvalsdrang niet op. Marco van Trier lobde de bal nog wel fraai over doelman Boyla in de touwen, maar toen had het fluitsignaal vanwege buitenspel al geklonken. Aan de andere kant verknoeide invaller Lurisamo Adao voor GDA nog een dot van een kans. Echt pijn deed dat de Loosduiners echter niet, want zij hielden met een 3-2 zege drie punten aan de seizoensouverture over.

 

Aanstaande zondag gaat RKDEO op bezoek bij streekgenoot Schipluiden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

 

RKDEO-GDA            (1-1)    2-3

7. Marco van Trier 1-0, 34. Ridah El Haddioui 1-1, 50. Ferhat Sonmez 1-2, 67. Ridah El Haddioui 1-3, 73. Marco van Trier (strafschop) 2-3.

 

Opstelling RKDEO:

Murat Ozcan, Victor Sanchez Gomez, (46. Frank de Haan, 65. Alex van Noppen), Mitchell Tonkes, Bart van de Sande, Jerome Alderding, Rob van Hagen, Marco de Haan, Jovany Staal, Twan Greeve, Marco van Trier, Eloy Brook, (83. Marcel van der Spek).

 

Scheidsrechter: Peter Oskam.

 

Gele kaarten: Murat Ozcan (RKDEO), Ridah El Haddioui, Marvin Moreira (beiden GDA).

Toeschouwers: 250.

 

Overige uitslagen:

GONA-Delft                                         1-1

SC Woerden-Teylingen                       6-2

Wilhelmus-ROAC                                 1-3

Foreholte-Voorschoten ’97                  2-2

Concordia-Schipluiden                        2-0

VUC-Excelsior ’20                                2-0

 

De stand:

SC Woerden               1-3  (6-2)

ROAC                          1-3  (3-1)

Concordia                   1-3  (2-0)

VUC                             1-3  (2-0)

GDA                            1-3  (3-2)

Foreholte                     1-1  (2-2)

Voorschoten ’97          1-1  (2-2)

Delft                            1-1  (1-1)

GONA                          1-1  (1-1)

RKDEO                        1-0  (2-3)

Wilhelmus                   1-0  (1-3)

Excelsior ’20               1-0  (0-2)

Schipluiden                 1-0  (0-2)

Teylingen                    1-0  (2-6)

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.