Slechte start voor RKDEO

zondag, 15 september, 2013 - 22:48

 

Meer foto’s kijk hier

 

Zondag ging RKDEO vol goede moed richting Schipluiden om de eerste punten mee naar huis te nemen. Bij rust stond nog steeds de bekende brilstand op het scorebord en na negentig minuten wees het scorebord 2-0 en werd RKDEO met lege handen terug naar Nootdorp gestuurd.

 

In de eerste helft ging het spel in hoog tempo op en neer en kregen beide ploegen enkele kansjes, maar het vizier van de spitsen stond nog niet op scherp. De mooiste aanval die eigenlijk wel een doelpunt had verdiend was van Schipluiden. Een mooie passeerbeweging van Martijn van Dorp binnen het 16metergebied van RKDEO maar zijn schot belande op de lat en in de rebound schoot Koen Gobel voorlangs. Natuurlijk had RKDEO ook paar kansen. Een overtreding op Marco van Trier leverde een vrije trap op op de rand van de 16 maar het schot belande in de muur. En vlak voor tijd werd na een goede combinatie tussen van Trier en Eloy Brook met een steekpass de opgekomen Moreno Brammerloo de diepte ingestuurd maar zijn inzet strandde op Schipluiden keeper Simon Dijkshoorn.

 

 

Ongeveer tien minuten na de rust was er een kans voor RKDEO. Een combinatie tussen van Trier en invaller Marco de Haan leverde slechts een corner op. Slechts enkele tellen later kreeg Schipluiden aan de rand van de 16m een vrije trap te nemen en de bal gaat richting 2epaal waar Martijn van Dorp over schiet. En RKDEO had gewaarschuwd moeten zijn want 3 minuten later werd er vanuit dezelfde spelhervatting gescoord. Een vrije trap aan de rand van de 16 werd richting tweede paal geschoten waar van Dorp diagonaal kon inkoppen over RKDEO keeper Murat Ozcan.

 

 

RKDEO probeerde meer druk te zetten om een gelijkmaker te forceren, er was immers nog een half uur te spelen. Maar het noodlot sloeg toe. Tien minuten na de openingstreffer kreeg Mitchell Tonkes zijn tweede gele kaart voorgehouden van scheidsrechter van der Haak en kon vroegtijdig gaan douchen. Trainer Harold Tjaden greep in en haalde Marcel van der Spek naar de kant en bracht Frank de Haan binnen de lijnen. Met tien tegen elf en met tegenwind is het lastig voetballen, maar RKDEO bleef strijden en kreeg nog steeds een aantal kansen maar Schipluiden was een taaie tegenstander en verdedigde de magere voorsprong.

 

 

Schipluiden had ook nog een mazzeltje toen bij een corner van RKDEO de bal binnen de beruchte lijnen tegen de armen van een Schipluiden speler kwam en over de achterlijn ging. Scheidsrechter van der Haak stond blijkbaar geheel verkeerd opgesteld want gaf tot grote verbazing van alle RKDEO aanhang een achterbal aan Schipluiden.

 

Op slag van het eindsignaal viel nog een treffer. Een voorzet van Sjoerd Boks vanaf de rechterkant richting tweede paal waarbij de bal gedragen werd door de wind en diagonaal ingekopt door Schipluidenaar Mark Vermeulen, 2-0. RKDEO kreeg in blessuretijd nog een kans maar de toegekende vrije trap wegens een overtreding op Frank de Haan werd door Bart van de Sande in handen geschoten van keeper Dijkshoorn.

In de vijfde minuut van de blessure tijd kwam RKDEO nog goed weg. Een hoge bal werd door RKDEO verdediger Jerome Alderding verkeerd ingeschat en kopte achterwaarts richting eigen doel. Keeper Ozcan moest ver uit zijn doel komen en sprong tegen een Schipluiden aanvaller en scheidsrechter van der Haak gaf “slechts” een vrije trap op de rand 16m voor Schipluiden die verder niet benut werd.

 

 

Trainer Tjaden heeft dus werk aan de winkel. Na 180 minuten nog nul punten is geen goede start van het nieuwe seizoen. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd. RKDEO speelt dan in en tegen Woerden dat de openingswedstrijd tegen Teylingen met 6-2 wist te winnen maar op de tweede speeldag in Loosduinen door GDA met een 2-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

 

De statistieken:

 

Schipluiden – RKDEO(0-0)    2-0

60. 1-0 Twan Knijnenburg , 90. 2-0 Mark Vermeulen.

 

Opstelling RKDEO:

Murat Ozcan, Moreno Brammerloo, Mitchell Tonkes, Bart van de Sande, Jerome Alderding, Rob van Hagen, Twan Greeve, Marcel van der Spek (76. Frank de Haan), Marco van Trier, Eloy Brook (46. Marco de Haan), Jovany Staal (87. Nawin Ramlal).

 

Scheidsrechter: Dhr. Van der Haak.

 

Toeschouwers: 250.

 

Overige uitslagen:

GDA-Woerden                                   2-0

Teylingen-Wilhelmus                            1-4

ROAC’79-Foreholte                           1-0

Voorschoten’97-GONA                     2-2

Delft-VUC                                          3-0

Excelsior’20-Concordia                      6-3

 

De stand:

GDA                           2-6

ROAC’79                   2-6

Delft                            2-4

Woerden                     2-3

Excelsior’20                2-3

Wilhelmus                    2-3

Schipluiden                  2-3

Concordia                   2-3

VUC                           2-3

Voorschoten’97           2-2

GONA                                    2-2

Foreholte                     2-1

RKDEO                      2-0

Teylingen                     2-0

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.