RKDEO pakt eerste punt in foutenfestival

zondag, 29 september, 2013 - 22:42

 

Meer foto’s kijk hier

 

Sinds afgelopen zondag is RKDEO van de hatelijke nul af. Thuis tegen Wilhelmus leverde een 1-1 gelijkspel het eerste competitiepunt van dit seizoen op. Het duel kenmerkte zich door een groot aantal fouten en misverstanden aan beide zijden, maar dat zorgde wel voor een amusante wedstrijd.

 

Gelukkig nam arbiter Voogt ruim de tijd voor het controleren van de spelerspasjes, anders had een groot deel van het publiek wellicht het eerste doelpunt gemist. Nu zagen vrijwel alle toeschouwers dat Wilhelmus al bij de eerste de beste aanval direct de leiding nam. Doelman Ozcan kon in eerste instantie nog redding brengen op een schot van Kevin Langeveld, maar was kansloos op de rebound van Mathijs Wartna. Een zure start dus voor RKDEO, waar het vertrouwen na drie nederlagen op rij toch al niet al te groot was. Het had nog veel erger kunnen zijn, als Robin Schoew in de vierde minuut van dichtbij raak gekopt had. Zijn inzet ging echter net voorlangs.

 

 

Rond de twintigste minuut ging een knal van Paul Janssen nog rakelings naast en pas vanaf het tweede deel in het eerste bedrijf kreeg RKDEO iets meer grip op de wedstrijd. Niet dat dat direct mogelijkheden opleverde, want na een half uur kreeg Radenko Nikic na een fout van Jordy Pronk andermaal de kans om de voorsprong van de Voorburgers te vergroten. Murat Ozcan lag gelukkig voor RKDEO met succes in de weg. In de slotfase van de eerste helft speelde de RKDEO-doelman opnieuw een belangrijke rol, toen hij tweemaal goed ingreep bij kansen voor Kevin Langeveld en Nikic van dichtbij precies op zijn vuisten mikte. Via Marco de Haan deed RKDEO toch nog iets terug. Hij dwong doelman Augustinus tot tweemaal toe tot een redding, maar toch mocht RKDEO van geluk spreken dat de rust met slechts 0-1 gehaald werd.

 

 

Trainer Harold Tjaden gebruikte de pauze om tweemaal te wisselen (Rob van Hagen en Frank de Haan voor Bart van de Sande en Marco de Haan) en zijn spelers wat meer vertrouwen mee te geven. “Als we dan toch verliezen, dan in ieder geval met opgeheven hoofd,” luidde zijn boodschap en blijkbaar kwam die mededeling bij zijn spelers aan. In ieder geval kwam RKDEO in de tweede helft veel beter voor de dag en werd het in het zadel geholpen door een snelle gelijkmaker. Na  een dieptepass was Marco van Trier dusdanig lastig voor de defensie, dat Marcel van der Spek vrij voor Augustinus opdook. Met een bekeken boogbal tekende Van der Spek voor de 1-1.

 

 

Het duel kenmerkte zich daarna vooral door het missen van een groot aantal kansen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de beste mogelijkheden voor Wilhelmus waren. Eigenlijk hadden de Voorburgse bezoekers de wedstrijd moeten winnen, maar had RKDEO kunnen winnen. Zo kopte Nick Jonk na een hoekschop over en had RKDEO in de elfde minuut geluk dat arbiter Voogt een overtreding van Moreno Brammerloo op Radenko Nikic slechts met een gele kaart bestrafte. De vrije trap randje strafschopgebied werd door Nikic knap ingeschoten, maar door Murat Ozcan minstens zo fraai gepareerd. Ook Wartna en dezelfde Nikic misten koppend de juiste richting voor een  hernieuwde voorsprong.

 

 

Daarentegen had ook RKDEO zomaar met de drie punten aan de haal kunnen gaan. Tussen de twintigste en dertigste minuut was Rob van Hagen twee keer dichtbij een doelpunt. Hij zag een schot gekeerd door doelman Augustinus en even later een inzet centimeters langs de verkeerde kant van de paal gaan. Eenzelfde lot was een knappe actie van Eloy Brook beschoren. In de slotfase (inmiddels was de geblesseerde Moreno Brammerloo vervangen door Navin Ramlal) leek Wilhelmus toch de zege mee naar Voorburg te nemen. Via een slim steekpassje ging Radenko Nikic geheel alleen op het RKDEO-doel af. Doelman Murat Ozcan kroonde zich tot held van de middag door met een perfecte redding Nikic van scoren af te houden en het punt voor RKDEO binnenboord te houden.

Korte tijd later hield arbiter Voogt het voor gezien en sloten RKDEO en Wilhelmus het amusante foutenfestival met 1-1 af.

 

 

Aanstaande zondag gaat RKDEO op bezoek bij Foreholte. Hoewel het nog wel erg vroeg in het seizoen is om van een degradatieduel te spreken, zou de eerste overwinning in Voorhout op het perfecte moment komen!

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

 

De statistieken:

RKDEO-Wilhelmus     (0-1)    1-1

2. Mathijs Wartna 0-1  48. Marcel van der Spek 1-1

Scheidsrechter: M. Voogt.

Gele kaarten: Moreno Brammerloo (RKDEO), Paul Janssen (Wilhelmus).

Toeschouwers: 300. 

 

Opstelling RKDEO:

Ozcan, Brammerloo (90. Ramlal), Pronk, Bart van de Sande (46. Frank de Haan), Alderding, Greeve, Staal, Van der Spek, Van Trier, Marco de Haan (46. Van Hagen), Brook.

 

Opstelling Wilhelmus:

Augustinus, Kooi, Jonk, Van Munster, Bovet, Janssen, (60. Van der Veer), Schoew, (56. De Jong), Sietsma, (75. Van Vliet), Langeveld, Wartna, Nikic.

 

Overige uitslagen:

Delft-Excelsior ’20                  1-1

GDA-Foreholte                       3-1

ROAC-VUC                              2-1

Schipluiden-SC Woerden        4-0

Teylingen-GONA                     2-1

Voorschoten ’97-Concordia    1-2

 

De stand in de 2eklasse C:

GDA                                       4-9

ROAC                                     4-9

Delft                                      4-8

Schipluiden                            4-7

Wilhelmus                              4-7

SC Woerden                           4-6

Concordia                               4-6

Excelsior ’20                           4-5

GONA                                     4-5

VUC                                       4-4

Teylingen                               4-4

Voorschoten ’97                     4-3

Foreholte                               4-2

RKDEO                                    4-1

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.