Gaat deze overwinning RKDEO het nodige vertrouwen geven?

zondag, 6 oktober, 2013 - 22:47

 

Meer foto’s kijk hier

 

 

Het was al weer enige tijd geleden dat RKDEO 1 een competitie wedstrijd had gewonnen, maar vandaag was het gelukkig weer zo ver. En je gunt het Harold Tjaden, z’n jongens en de staf van harte. Er wordt namelijk door iedereen hard gewerkt om het tij te laten keren. Vertrouwen is daarbij het sleutelwoord en je ziet aan de ploeg dat het daar aan ontbreekt. Ook vandaag was dat duidelijk.

 

 

De wedstrijd tegen Foreholte was nog geen minuut oud of de thuisploeg kreeg een enorme kans om aan de leiding te komen. Gelukkig zat er op het laatst nog een verdedigend been voor de bal. Na een kwartiertje kreeg RKDEO wat meer grip op de wedstrijd zonder overigens zelf gevaarlijk te worden. Het was rommelig en veelvuldig werd balverlies geleden doordat voor de lange bal werd gekozen. Het middenveld heeft het al weken moeilijk en stond ook nu weer ver naar voren waardoor van opbouwen via het middenveld niets terecht kwam. Wanneer komt het technische surplus wat we daar hebben ten opzichte van veel ploegen weer tot leven? Vertrouwen lijkt de sleutel.

 

 

Terug naar de wedstrijd, omdat een doelpunt van Foreholte  vanwege buitenspel was afgekeurd en ook in de laatste minuten voor rust Foreholte een paar grote kansen liet liggen ging de rust in met 0 – 0. De tweede helft begon met Koen Kuipers voor Moreno Brammerloo die kort voor rust door scheidsrechter van Erven werd gespaard en een tweede gele kaart ontliep maar daardoor wel op scherp stond.

 

 

RKDEO kwam duidelijk beter in de wedstrijd en nu was het Foreholte dat een keer de bal van lijn moest halen nadat de doelman al gepasseerd was. Toch kwam RKDEO op achterstand. In de 12eminuut na rust tuimelde Lukas Wiering van Foreholte over Bart van de Sande na diens sliding. Strafschop en geel voor Bart. Doelman Murat Ozcan lag in de goede hoek maar Rik Grondel had de bal zo strak en zuiver geschoten dat hij er toch niet bij kon; 1 – 0.

 

 

Met een iets uit de spits teruggetrokken Quincy Tjaden voor Marco van Trier probeerde RKDEO meer snelheid en ruimte te creĆ«ren voor inkomende middenvelders. En dit leidde tot succes, in de 27eminuut was het, na een snelle combinatie door het midden, Jovany Staal die door de verdediging sprintte met de bal aan de voet en Foreholte doelman Guyt het nakijken gaf, 1 – 1.

 

 

Na nog een onnodige overtreding met geel voor Jerome Alderding, te wijten aan onervarenheid, was het in 38eminuut na rust opnieuw raak. In een scrimmage voor het doel hield Twan Greeve het overzicht en paste op Koen Kuipers die op rechts goed opgekomen was. Met een strak geplaatste voorzet stelde Kuipers vervolgens Marcel van de Spek in staat om de winnende binnen te schieten, 1 – 2.

Althans dat bleek later nadat RKDEO keeper Murat Ozcan in de laatste minuten bij een paar lastige vrije trappen van de zijkant zijn doel schoon wist te houden. Jongens gefeliciteerd, laat dit het vertrouwen geven waardoor we weer ons eigen spelletje gaan spelen en niveau halen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Jan Greeve

 

De statistieken:

 

Foreholte – RKDEO 1-2 (0-)

57. 1-0 Rik Grondel (penalty), 72. 1-1 Jovany Staal, 83. 1-2 Marcel van der Spek

 

Scheidsrechter: Dhr S. van Erven

Toeschouwers: 200

 

Opstellingen:

Foreholte : Guyt, Schinkelshoek (83. Stefan Dickhof), Arroyo, van Leeuwen, van de Salm, van de Zwaan (79. Roy Dickhof), Wiering, van der Lans, van Moorsel, Bleijswijk, Grondel (79. Tamaela)

 

RKDEO: Ozcan, Brammerloo (45. Kuipers), Pronk, van de Sande, Alderding, van Hagen , Brook, Greeve, van Trier (66. Tjaden), van der Spek, Staal (90+2. van Noppen).

 

 

Kaarten:

Geel: Arroy (Foreholte), Brammerloo, van de Sande, Alderding, Staal (allen RKDEO)

 

 

De uitslagen van 6 oktober:

Wilhelmus – Woerden              0-1

Delft – Schipluiden                   1-2

Excelsior’20 – Voorschoten’97 3-3

VUC – Teylingen                       7-0

GONA – GDA                             3-1

Foreholte – RKDEO                   1-2

Concordia – ROAC                    1-2

 

De stand:

ROAC                                       5-12

Schipluiden                              5-10

Woerden                                 5- 9

GDA                                         5- 9

Delft                                        5- 8

GONA                                      5- 8

VUC                                         5- 7

Wilhelmus                               5- 7

Excelsior’20                            5- 6

Concordia                               5- 6

Voorschoten’97                      5- 4

RKDEO                                    5- 4

Teylingen                                5- 4

Foreholte                                5- 2

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.