RKDEO en GONA in evenwicht

zondag, 20 oktober, 2013 - 23:34

 

Meer foto’s kijk hier

 

Vandaag mocht RKDEO voor haar 3ethuiswedstrijd aantreden tegen GONA, dat er in de afgelopen transferperiode via nieuwe trainer Madjo Dewus een heel leger aan spelers van SVLY (en daarvoor Wateringsche Veld) bij kreeg. RKDEO wist in haar laatste 2 wedstrijden de eerste  4 punten te verzamelen, maar GONA stond na  5 wedstrijdrondes al op 8 punten. Aan RKDEO kant ontbraken beide vleugel-aanvallers, om uiteenlopende redenen. Dat betekende de eerste basisplaats dit seizoen voor de 18-jarige Quincy Tjaden en een rentree voor Marco de Haan. Wesley Epskamp verving de afwezige Moreno Brammerloo als rechtsachter. Bart van de Sande begon op de bank en dat bood Mitchell Tonkes de kans om weer in de basis te starten.

 

 

Inmiddels mag het een raadsel genoemd worden, waarom RKDEO iedere week zo zwak start. Ook vandaag was het de eerste 20 minuten ronduit slecht wat de brigade van coach Tjaden op de mat legde. GONA zette vanaf de aftrap druk en bij de 3e  hoekschop was het in de 5e minuut ook raak voor de Hagenaars. Dominic Pondman was bij de eerste paal sneller met zijn hoofd bij de bal dan RKDEO doelman Murat Ozcan met zijn handen: 0-1. Daarna bleef het zeker 15 minuten onsamenhangend wat RKDEO liet zien en ging het verdacht veel lijken op de eerste helft van de laatste thuiswedstrijd tegen Wilhelmus. Harold Tjaden probeerde zijn manschappen al roepend wakker te schudden en dat had na zo’n 20 minuten resultaat. De rood-witten kregen vat op de wedstrijd en het eerste gevaar kwam na een voorzet van Marcel van der Spek die door linker-aanvaller Quincy Tjaden ineens op de slof werd genomen. Zonder resultaat, want de bal ging hoog over.  Vlak daarna kreeg diezelfde Tjaden de ruimte om van zo’n 18 meter voor het doel uit te halen, maar zijn prachtige schot dat naar de linkerhoek zeilde werd met een stijlvolle save door doelman Ardusso tot hoekschop verwerkt. In ieder geval wist de rood-witte elf nu wat hele en halve kansen af te dwingen. Kort voor rust werd Marcel van der Spek na een soepele aanval vrij voor de GONA doelman gezet maar ook zijn schot verdween over het doel. Gezien het spelbeeld hing de gelijkmaker in de lucht en die kwam er ook in de 44e minuut. Marco van Trier, tot dat moment ronduit ongelukkig in zijn acties, werd aan de rechterkant van het strafschopgebied vrijgespeeld en kogelde de bal vanuit een lastige hoek snoeihard in de verre bovenhoek. Een prachtig doelpunt dat een terechte gelijke stand van 1-1 bij de rust opleverde.

 

 

Na de rust waren de eerste minuten weer voor GONA, en al na twee minuten moest Jordy Pronk zijn doelman Ozcan assisteren door een GONA inzet tot hoekschop te verwerken. Maar nu zat ook RKDEO gelijk goed in de wedstrijd. Backs Wesley Epskamp en Jerome Alderding werden vaker in de aanvallende plannen betrokken en er werden meer duels op het middenveld gewonnen. En dat resulteerde ook in kansen, die met name over de rechtervleugel  gecreĆ«erd werden.  In de 61e minuut werd Marco de Haan op de rechterkant aan het werk gezet en die schudde met een prima actie twee verdedigers af en hield goed overzicht door de bal goed terug te leggen op Marco van Trier die geen moeite meer had om met zijn 2e treffer RKDEO op 2-1 te zetten. De afronding was simpel, de voorbereiding erg mooi. De vreugde in het RKDEO-kamp was echter maar van korte duur, want twee minuten later werd GONA speler Rudzionis met een steekpassje door het midden aan het werk gezet en alhoewel doelman Ozcan zijn inzet nog met de benen raakte, hobbelde de bal toch in het doel: 2-2.

 

 

Het spel golfde op en neer. Beide ploegen zochten de aanval, waar het kon. Opnieuw Van Trier kreeg een 100% kans vrij voor Ardusso maar de doelman redde met de benen en uit de tegenstoot stond 20 seconden later een GONA aanvaller in dezelfde positie, maar kon Ozcan redding brengen. Zes minuten later was het toch weer prijs voor Marco van Trier: 3-2. Een treffer die verdacht veel leek op zijn 2e maar nu knap voorbereid werd vanaf rechts door Quincy Tjaden, die de spits in staat stelde om zijn 3e treffer binnen te schuiven. Gezien het spelbeeld kon de wedstrijd nog alle kanten op en het was dan ook niet helemaal een verrassing dat in de 77eminuut GONA speler Dominic Pondman, bijna ongedekt, een voorzet vanaf de rechterkant langs doelman Ozcan kon koppen. Nu was het GONA dat de overwinning toch nog rook en met meer energie ten aanval trok. Met de lange Robert van Vliet, inmiddels ingevallen, kwam er een aanspeelpunt bij, en werden ook de hoekschoppen gevaarlijker.

 

 

Bij RKDEO kwamen in het laatste kwartier Koen Kuipers en Jasper Schilperoort nog in de ploeg. Er waren wat hachelijke situaties voor het RKDEO doel, maar aan de andere kant hadden opnieuw Van Trier (na een slim steekpassje van Mitchell Tonkes) en Marco de Haan (van dichtbij op de benen van Ardusso) de wedstrijd alsnog in RKDEO voordeel kunnen beslissen. Toen kort voor tijd een GONA speler in kansrijke situatie de bal niet in, maar op het net liet belanden, was het kruit aan beide kanten opgedroogd. Op het gelijke spel viel niet zoveel af te dingen, maar met een punt schoot RKDEO in ieder geval nog niet zo veel op om te klimmen op de ranglijst. Daarvoor is ook beter spel gedurende de hele wedstrijd nodig. Dat lijkt meer een mentale kwestie, dan dat het er niet inzit. Met de terugkeer van geblesseerde en afwezige spelers heeft coach Tjaden in ieder geval de komende weken meer keuzes. Wordt a.s. zondag vervolgt in een uitwedstrijd bij VUC.

 

RKDEO Razende Reporter
©Pieter Goedbloed

 

Statistieken:

 

RKDEO-GONA 3-3 (1-1)

5. Dominic Pondman 0-1 44. Marco van Trier 1-1 61. Marco van Trier 2-1  63. Arvydas Rudzionis 2-2 69. Marco van Trier 3-2 77. Dominic Pondman 3-3

 

Scheidsrechter: Van Hees

Toeschouwers: 250

 

Opstellingen:

RKDEO: Ozcan,  Epskamp (76. Kuipers), Pronk, Greeve, Alderding, van der Spek , van Hagen, Tonkes, M. de Haan, van Trier, Tjaden (85. Schilperoort)

 

GONA:  Ardusso, Buitenman, Valk, Rust, Mallander (88. Kajieffa), Rudzionis, van Laar (85. Verhey), Pondman, Veeris (72. van Vliet), Valerian, v.d. Sande.

 

De uitslagen van 20 oktober:

RKDEO – GONA                  3-3

Woerden – Foreholte        1-3

GDA – VUC                        1-1

ROAC – Excelsior’20          0-2

Voorschoten’97 – Delft      1-2

Schipluiden – Wilhelmus     2-1

 

Uitslag van 13 oktober:

Teylingen – Concordia       0-2

 

De stand na 20 oktober:

Schipluiden                  6-13

ROAC                           6-12

Delft                             6-11

GDA                             6-10

GONA                           6- 9

Excelsior’20                 6- 9

Woerden                     6- 9

Concordia                    6- 9

VUC                             6- 8

Wilhelmus                    6- 7

Foreholte                     6- 5

RKDEO                         6- 5

Voorschoten’97           6- 4

Teylingen                     6- 4

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.