RKDEO sprokkelt weer een punt

zondag, 3 november, 2013 - 23:19

 

Meer foto’s kijk hier

 

RKDEO heeft zich redelijk hersteld van de oorwassing tegen VUC vorige week. Subtopper Concordia kwam in Nootdorp niet verder dan 1-1 en daarmee kreeg het duel een redelijk terechte uitslag. De bezoekers konden zich beroepen op meer en betere kansen, maar het benutten ervan is ook een onderdeel van het voetballen.

 

 

In het eerste half uur had Concordia een duidelijk overwicht. Murat Ozcan moest in actie komen bij inzetten van Ivo Smits en Simon Zuiderwijk, terwijl schoten van Ali Mousivand en Willem Groenewegen de juiste richting misten. Rond de twintigste minuut stond Ozcan bijna zelf aan de basis van het openingsdoelpunt. Hij probeerde de bal binnen te houden om een hoekschop te voorkomen, maar bracht met die geslaagde poging Vincent Krul in balbezit. De Delftse aanvaller kon nog bijtijds door Twan Greeve van scoren afgehouden worden.

 

 

RKDEO ging wat zuiniger met de mogelijkheden om. Wesley Epskamp (hij moest binnen het half uur de geblesseerde Jerome Alderding al vervangen) stuurde Eloy Brook de ruimte in en hij wist op een fraaie wijze de bal over doelman Waling heen te stiften, 1-0. Dat leidde prompt tot een goede fase van RKDEO, waarin Quincy Tjaden met een gevaarlijke voorzet dichtbij de 2-0 was. In de ruime blessuretijd (er was ook het nodige oponthoud) belandde een puntertje van Marco van Trier na een scrimmage op de paal en ook toen was RKDEO vlakbij een tweede goal.

 

 

In eerste fase van de tweede helft kreeg Concordia andermaal de nodige kansen. Vincent Krul schoot voorlangs en lobde in de zesde minuut vanaf vijfentwintig meter de bal precies tegen de lat. Bij een schot van Smits stond Ozcan weer op de goede plek en de rebound bleek niet besteed aan Willem Groenewegen, die het doel op centimeters miste. De gelijkmaker hing dus in de lucht en die viel halverwege de tweede helft . Met een diagonaal schot bracht Simon Zuijderwijk de 1-1 op het bord.

 

 

Na de gelijkmaker kon het duel alle kanten op. Concordia had via Martijn Overes en Vincent Krul (kort voor tijd wist invaller Koen Kuipers zijn schot nog net te smoren) kansen op een voorsprong, terwijl RKDEO in de persoon van Marco de Haan en Eloy Brook nog tot noemenswaardige doelpogingen kwam. Tot doelpunten leidde het niet meer en dus moesten beide teams met een punt en 1-1 genoegen nemen.

 

 

Ondanks het gelijkspel blijft RKDEO in gevaarlijke hoek. Een overwinning is noodzakelijk om de aansluiting met de middenmoot weer te vinden. Misschien dat dat aanstaande zondag bij Excelsior ’20 gaat lukken! De eerstkomende thuiswedstrijd volgt op 17 november tegen de huidige koploper Delft.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

 

RKDEO-Concordia    (1-0)    1-1

38. Eloy Brook 1-0, 68. Simon Zuijderwijk 1-1

 

Opstellingen:

RKDEO: Ozcan, Tonkes, Greeve, Alderding, (26. Epskamp), Bart van de Sande, (71. Kuipers), Van Hagen, Van der Spek, Tjaden, Brook, Van Trier, Marco de Haan, (88. Ramlal).

Concordia: Waling, Cataldi, Overes, Van Rijn, Wierema, V.d. Brugge, (90+1. Krijnen), Mousivand, Zuijderwijk, Groenewegen, (68. Vrijhof), Krul, Smits, (80. De Vries).

 

Scheidsrechter: Hollemans.

Gele kaarten: Bart van de Sande, Twan Greeve, Wesley Epskamp (allen RKDEO), Jochem v.d. Brugge (Concordia).

Toeschouwers: 300.

 

Overige uitslagen:

SC Woerden-VUC                 1-0

ROAC-Voorschoten ’97         2-2

Wilhelmus-GONA                   0-2

GDA-Excelsior ’20                 2-2

Schipluiden-Foreholte         1-2

Teylingen-Delft                    1-5

 

De stand:

Delft                                        8-17

SC Woerden                           8-15

Schipluiden                             7-13

Excelsior ’20                           8-13

Concordia                               8-13

ROAC                                     8-13

VUC                                       8-11

GONA                                      8-11

Foreholte                                8-11

GDA                                        8-10

Wilhelmus                               8-  7

RKDEO                                    8-  6

Voorschoten ’97                     7-  5

Teylingen                                8-  4

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.