RKDEO op laatste plaats na nederlaag tegen Delft

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na de 2-3 nederlaag tegen koploper Delft is RKDEO op de laatste plaats van de 2eklasse C beland. Een trieste constatering, na een dag waarop het geluk niet echt op de hand van RKDEO was.

 

Zo moest trainer Harold Tjaden al zijn improvisatievermogen aanspreken om alle door blessures en ziekte afwezige spelers te vervangen. Daarbij had hij ook de tactiek wat aangepast: met vroeg druk zetten, veel energie spelen en wat sneller de lange bal hanteren probeerde hij beter in te spelen op de kwaliteiten van zijn beschikbare spelers. En voor alle duidelijkheid: er viel hen ook niets te verwijten. Ongeveer de helft van het veertiental dat tegen Delft in actie kwam, speelde vorige week nog in een lager elftal of de A1. Zo maakte Ton Riep zijn debuut en speelden ook de invallers Robin Tegelaar en Tom Nonnekes in de tweede helft hun eerste competitieminuten in het eerste elftal.

 

 

En toch ging RKDEO voortvarend van start. Al in de tweede minuut ontweek Ton Riep de buitenspelval en legde de bal panklaar neer voor Quincy Tjaden, die meteen zijn eerste competitiegoal voor RKDEO 1 produceerde. Daarna nam Delft het initiatief over en herstelde voor de twintigste minuut de verhoudingen. Tyson Waser reageerde alert op een rebound na een schot van Cekdar Atay en kort daarop maakte Khalid Ouled-Haddou een slim steekpassje van dezelfde Atay af, 1-2. RKDEO toonde veerkracht door alsnog een keer langszij te komen. Martijn de Bruijn verlengde op fraaie wijze een vrije trap van Rob van Hagen koppend naar 2-2. Op dat moment stonden er pas 24 minuten op de klok.

 

 

Daarna was het doelpuntenfestijn even over en duurde het tot halverwege de tweede helft voor er nogmaals gescoord was. In de tussenliggende periode waren de betere kansen en het veldoverwicht voor Delft. Het was topscorer Rob Notenboom die koppend bij de eerste paal een hoekschop tot 2-3 verlengde. Op de tribune en langs de kant was er nog wat twijfel, omdat doelman Murat Ozcan de bal in de handen kreeg. Arbiter Van der Haak, die dichtbij de situatie stond, had echter geconstateerd dat de bal de lijn was gepasseerd. Dat werd trouwens na afloop ook door verschillende spelers van RKDEO toegegeven, verklaarde Harold Tjaden later.

 

Eigenlijk kwam de voorsprong voor het met veel ervaring en goede spelers gezegende Delft in de resterende tijd niet meer in gevaar, al had RKDEO ook daarbij wat pech. Van der Haak zag als enige niet dat Delft-doelman Klaas van Balen de bal twee minuten voor tijd overduidelijk buiten het strafschopgebied met de hand speelde. Zo werd RKDEO de mogelijkheid van een kansrijke vrije trap ontnomen.

 

 

Trainer Harold Tjaden zag na afloop positieve punten: “Als we dit tegen Delft, dat een gewoon een heel goede ploeg heeft, kunnen opbrengen, moet het zeker lukken tegen ploegen die op de ranglijst dichter bij ons in de buurt staan.” Dat zal de komende weken moeten gaan gebeuren, want zo langzamerhand wordt de behoefte aan punten erg groot.

 

Aanstaande zondag speelt RKDEO de inhaalwedstrijd bij Excelsior ’20. Daarna volgen tot aan de winterstop nog de duels tegen Voorschoten ’97 uit (1 december), ROAC thuis (8 december) en Teylingen uit (15 december).

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

 

RKDEO-Delft             (2-2)    2-3

2. Quincy Tjaden 1-0, 11. Tyson Waser 1-1, 18. Khalid Ouled-Haddou 1-2, 24. Martijn de Bruijn 2-2, 67. Rob Notenboom 2-3.

 

Opstellingen:

RKDEO: Ozcan, Epskamp (77. Van Roosmalen), De Bruijn, Lorsheijd, Van de Sande, Kuipers, Van Hagen, Van der Spek (62. Tegelaar), Riep, Tjaden, Brook (86. Nonnekes).

Delft: Van Balen, Ritchie van Hek, Cabral dos Reis, Van Akkeren, Mesker (46. Kasius), Marvin van Hek, Waser (85. Dijkgraaf), Steenks, Notenboom, Ouled-Haddou, Atay.

 

Scheidsrechter: Van der Haak.

Toeschouwers: 300.

 

Overige uitslagen:

Foreholte-VUC                                  0-3

GDA-Voorschoten ’97                       1-3

Schipluiden-GONA                             1-3

Teylingen-ROAC                                4-2

Wilhelmus-Concordia                        0-4

SC Woerden-Excelsior ’20                 1-1

 

De stand in de tweede klasse C:

Delft                                       10-23

Concordia                              10-19

SC Woerden                          10-16

VUC                                       10-15

GONA                                      9-14

Excelsior ’20                            9-14

Schipluiden                              8-13

ROAC                                       9-13

Foreholte                                 9-11

GDA                                        10-10

Voorschoten ’97                       8-  8

Wilhelmus                               10-  8

Teylingen                                  9-  7

RKDEO                                      9-  6

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.