Voorschoten '97 - RKDEO 3-0

zondag, 1 december, 2013 - 23:21

 

 

Meer foto’s kijk hier

 

 

 

Waar ligt het toch aan dat het maar niet wil lukken bij RKDEO? Komt het door de afwezigen, door de voorbereiding (er was gisteren immers een feestje), inzet, of toch vooral vertrouwen en overtuiging? In ieder geval lag het niet aan de tegenstander want, met alle respect, daar ging ook niet al teveel vanuit.  Maar ook zit het op bepalende momenten net niet mee.

 

 

 

Zoals in de 16e minuut toen via een combinatie van de voorhoede spelers Riep, Tjaden en Schilperoort de laatste een goede kans kreeg maar zijn schot net buiten het doel zag gaan.  En even later ging een schot van van der Spek net over het doel.  Voorschoten had hier een vrije trap die via de lat overging tegenover staan.  Het was dan ook buitengewoon sneu dat juist een misverstand tussen Mitchell Tonkes en Moreno Brammerloo  in de 29e minuut leidde tot de 1-0 voor Voorschoten door Niels van de Berg. In het restant van de eerste helft ging er iets meer dreiging uit van RKDEO en met een beetje geluk had een weggestompte bal van doelman Marcel Quax via de voeten van Tonny Riep wel in het doel gegaan.

 

 

 

In de tweede helft, met twee ongewijzigde teams,  ging RKDEO voortvarend van start. Voorschoten werd vastgezet op eigen helft en met  agressief en opportunistisch spel probeerde RKDEO tot scoren te komen.  Een mooie aanval over rechts werd besloten met een strakke voorzet waar Jasper Schilperoort echter net genoeg werd gehinderd om de bal de juiste richting mee te geven. Buitengewoon triest was dat de eerste aanval na rust van Voorschoten wel direct een doelpunt opleverde.  Na een verkeerde inspeelpass op het middenveld schakelde Voorschoten razendsnel om en via spits van Dijken kwam de bal bij linksbuiten Mokhtafa die met het open doel wel raad wist 2-0.

 

 

 

RKDEO bleef strijden voor een beter resultaat. Koen Kuipers werkte enorm hard op het middenveld en hoewel dat niet altijd even efficiĆ«nt gebeurd verdient het bewondering. Voorlopig zullen we het van dergelijke spelers die hard willen werken en simpel willen voetballen moeten hebben. Samen met spelers als Mitchell Tonkes en Wesley Epskamp die positief coachend de rest van de ploeg proberen op sleeptouw te nemen moet de negatieve spiraal worden doorbroken. Hard werken, simpel voetballen, posities bezet houden, een eenvoudige organisatie en veldbezetting,  geen ingewikkelde tactische foefjes, elkaar positief coachen,  vertrouwen geven en met z’n allen de schouder  er onder, daar moet het vandaan komen.

 

 

 

Terug naar de wedstrijd die uiteindelijk nog in 3-0 zou eindigen. Ten opzichte van de 2-0 waren de rollen omgekeerd. In de 67e minuut wist Mokhtafa met een uitgemeten voorzet van Dijken te bereiken die van dichtbij wist te scoren.  RKDEO verdiende een tegendoelpunt maar zelfs dat mocht helaas niet lukken ondanks de pogingen daartoe.

 

 

 

Rest nog te vermelden dat scheidsrechter Straver een uitstekende wedstrijd floot die hij graag zonder kaarten had afgedaan alleen invaller van de Wijngaard van Voorschoten ’97 maakte hem dat onmogelijk door wel zeer opzichtig in de fout te gaan bij een 3-0 voorsprong.

 

RKDEO Razende Reporter

 

© Jan Greeve

 

 

 

De statistieken:

 

Voorschoten’97 – RKDEO 3-0 (1-0)

 

29. 1-0 Niels v.d. Berg, 53. 2-0 Walid Mokhtafa, 66. 3-0 Eildert van Dijken

 

Gele kaarten: Jordy v.d. Wijngaard (Voorschoten’97)

 

Scheidsrechter: Dhr J.G. Straver

 

Toeschouwers: 75

 

De opstellingen:

 

Voorschoten ’97: Marcel Quax, Robert Toret, Nikivor van Rijn, Bas Conradi, Wout Adriaanse, Bennie Hogewoning, Niels van de Berg, Arthur Schiebroek, Eildert van Dijken (80. Jordy van de Wijngaard), Ivo Nolet  (62. Roy Elligens) en Walid Mokhtafa (76. Frank van de Heuvel)

 

 

 

RKDEO: Murat Ozcan, Wesley Espkamp, Jordy Pronk, Mitchell Tonkes (72. Navin Ramlal), Moreno Brammerloo, Koen Kuipers, Tonny Riep (66. Eloy Brook), Rob van Hagen, Quincy Tjaden, Marcel van der Spek, Jasper Schilperoort

 

 

 

De uitslagen van 1 december:

 

Teylingen – Schipluiden                 1-5

 

ROAC – GDA                                    1-1

 

Voorschoten’97 – RKDEO             3-0

 

Delft – Woerden                             0-2

 

Excelsior’20 – Wilhelmus              3-2

 

VUC – GONA                                    1-2

 

Concordia – Foreholte                  1-0

 

 

 

De stand na 1 december:

 

Delft                                   11-23

 

Concordia                          11-22

 

Excelsior’20                      11-20

 

Woerden                           11-19

 

GONA                                 11-18

 

ROAC                                  11-17

 

Schipluiden                        10-16

 

VUC                                    11-15

 

Voorschoten’97               10-14

 

Foreholte                           11-12

 

GDA                                    11-11

 

Wilhelmus                         11- 8

 

Teylingen                           11- 7

 

RKDEO                                11- 6

 

 

 

  
Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.