RKDEO boekt verdiende eerste thuiszege tegen ROAC (3-1)

zondag, 8 december, 2013 - 21:46

 

Meer foto’s kijk hier

 

Was het het gesprek dat de selectie afgelopen week met Frans de Kat voerde? Was het een kwestie van puzzelstukjes, die allemaal goed vielen? Was het de terugkeer van enkele basisspelers? Of was het toch een zaak van mysterieuze krachten in de sport, die soms onverklaarbare resultaten mogelijk laten worden?

Feit is in ieder geval dat RKDEO tegen ROAC een prima wedstrijd speelde, waar het vertrouwen en spelplezier vanaf straalde en die uiteindelijk ook een verdiende 3-1 overwinning als beloning opleverde. De eerste thuiszege van dit seizoen kwam daarmee eindelijk in de boeken.

 

 

Hoewel de eerste kansen nog onbenut bleven, hield RKDEO geloof in eigen kunnen. Quincy Tjaden schoot in de elfde minuut net over, Mitchell Tonkes werd zeven minuten later gestuit door doelman Bob Brugman, Marco de Haan raakte weer even later de paal en Rob van Hagen zag zijn schot ook al door Brugman gestopt. Halverwege de eerste helft was het toch raak. Quincy Tjaden speelde zich aan de zijkant van het strafschopgebied prachtig vrij en knalde met een diagonale schuiver de 1-0 binnen. Vrijwel direct daarop kwam ROAC-topscorer Pascal de Jong als invaller binnen de lijnen en had RKDEO het heel even lastig met de nieuwe situatie. Lang duurde dat niet, want al na ruim een half uur schoot Rob van Hagen op aangeven van Wesley Epskamp wederom op doelman Brugman. Vijf minuten later lag de 2-0 wel binnen. Een knappe passeeractie en voorzet van Marco de Haan werd koppend tot een goal gepromoveerd door Mitchell Tonkes. Met een knappe redding op een schot van Thijs van Seggelen had ook RKDEO-keeper Murat Ozcan kort voor rust een aandeel in de gunstige marge van twee doelpunten bij de thee.

 

 

Mitchell Tonkes zette met een goed schot (weer redde Bob Brugman) meteen de toon voor de tweede helft, maar het spel werd al snel lange tijd onderbroken na een vervelende botsing tussen Jordy Pronk en Martijn van Trigt. Gelukkig konden beide spelers, ondanks hun hoofdblessures, doorspelen. Quincy Tjaden leek met de 3-0 in de twaalfde minuut de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Hij rondde een mooie aanval over verschillende schijven koelbloedig af. ROAC wilde echter van geen opgeven weten en kwam via een goal van Pascal de Jong al snel dichterbij. De spanning kwam daardoor terug en de laatste twintig minuten ontstonden er kansen voor beide teams. ROAC kreeg tot tweemaal toe van de prima leidende arbiter Van den Hoed een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar in beide gevallen leverde dat niets op. Ook inzetten van Van Trigt en Van Seggelen verdwenen net naast of over het doel of werden een prooi voor Murat Ozcan. Aan de andere kant werd een gevaarlijke voorzet van Rob van Hagen nog maar net bijtijds door Mitchel Boere onschadelijk gemaakt en kopte Quincy Tjaden een voorzet van Jasper Schilperoort tegen de lat. Schilperoort ontpopte zich vooral na rust als een plaag voor de ROAC-defensie en dat leverde Ricardo Bakker de enige gele kaart van de wedstrijd op.

 

 

De overwinning kwam niet verder in gevaar en daardoor deed RKDEO de laatste plaats over aan Teylingen. Uitgerekend de Sassenheimers zijn komende zondag de tegenstander en dan kan RKDEO met een zege alsnog een mooi einde van dit kalenderjaar bewerkstelligen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

 

RKDEO-ROAC         (2-0)    3-1

25. Quincy Tjaden 1-0, 37. Mitchell Tonkes 2-0, 57. Quincy Tjaden 3-0, 65. Pascal de Jong 3-1.

 

Scheidsrechter: Van den Hoed.

Gele kaart: Ricardo Bakker (ROAC)

Toeschouwers: 250.

 

Opstellingen:

RKDEO: Ozcan, Epskamp, Pronk, Van de Sande, Brammerloo, Van Hagen, De Haan, (81. Brook), Tonkes, Tjaden, Van der Spek, Schilperoort, (88. Riep).

ROAC: Brugman, Bakker, Van Zeil, (28. De Jong), Boere, Den Dekker, (64. Van der Star), De Haas, Heemskerk, Van der Geest, Hupkes, (64. De Blauw), Van Seggelen, Van Trigt.

 

Overige uitslagen:

Foreholte-Excelsior ’20                       1-2

GDA-Teylingen                                    4-2

GONA-Concordia                                 2-0

VUC-Schipluiden                                 1-1

Wilhelmus-Delft                                   0-0

SC Woerden-Voorschoten ’97             6-0

 

De stand in de tweede klasse C:

Delft                                        12-24

Excelsior ’20                           12-23

SC Woerden                           12-22

Concordia                               12-22

GONA                                      12-21

Schipluiden                             11-17

ROAC                                      12-17

VUC                                        12-16

Voorschoten ’97                     11-14

GDA                                        12-14

Foreholte                                12-12

Wilhelmus                               12-  9

RKDEO                                    12-  9

Teylingen                                12-  7

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.