RKDEO pakt tweede overwinning op rij

zondag, 15 december, 2013 - 23:10

 

Meer foto’s kijk hier

 

In de laatste wedstrijd voor de winterstop lijkt het lek boven water. Na een goede eerste helft in Sassenheim tegen Teylingen en een wat mindere tweede helft sleepte de formatie van trainer Harold Tjaden er een klinkende 1-4 overwinning uit. Jammer dat nu de winterstop aanbreekt, ‘we’ hadden graag deze goede reeks direct doorgetrokken.

 

 

De wedstrijd begon al gunstig voor RKDEO. Reeds in de vierde minuut werd RKDEO aanvaller Jasper Schilperoort binnen de beruchte lijnen getorperdeerd door Teylingen keeper Steven Hartevelt wat RKDEO een penalty opleverde en Hartevelt werd beloond met ‘slechts’ geel. Rob van Hagen verzilverde de penalty beheerst, 0-1. Daarna was het een leuk spelend RKDEO wat heer en meester was op het veld. Reeds bij de middenlijn werden alle aanvallen van Teylingen opgevangen en direct de aanval gekozen. Verschillende aanvallen via de linker- en rechterflank miste net de eindstoot om nogmaals te scoren want telkens ging de bal net over of naast. Daar tegenover stonden sporadische kansen van Teylingen die met een bal op de lat nog de meest gevaarlijkste kans hadden.

 

 

De tweede helft had toch weer een ander gezicht. Speelde Teylingen beter of was RKDEO minder gaan spelen, kortom de rollen waren het eerste half uur omgedraaid. Een half uur billen knijpen voor de RKDEO aanhang, in deze fase wist Teylingen nog twee maal de lat te raken maar gelukkig voor RKDEO ging de bal er niet in.

Met nog ongeveer twintig minuten op de klok had RKDEO zich herpakt en maakte Mitchell Tonkes een mooie actie op rand 16m van het vijandige gebied en legde af op Rob van Hagen maar zijn schot ging via de vingertoppen van de ingevallen Teylingen keeper Floris Zonjee over. Daarna een actie van Jasper Schilperoort die vanaf de achterlijn een voorzet gaf en de bal, op ongelukkiger wijze, via het lihcaam van Teylingen verdediger Ramon van Beek in het eigen doel belande, 0-2. Pal daarop wel weer een mooi doelpunt van RKDEO. Een aanval van RKDEO via Jasper Schilperoort dreigt bij de achterlijn op niets uit te lopen maar door de benen van een Teylingen verdediger komt de bal toch bij de tweede paal waar Mitchell Tonkes het lederen speeltuig binnen kan tikken, 0-3.

 

 

In de slotfase kreeg Teylingen voor de meeste toeschouwers om onduidelijke redenen een penalty mee die door Tom v.d. Vlugt werd benut, 1-3. Terwijl de Teylingen spelers nog hun doelpunt stonden te vieren trok RKDEO direct vanaf de aftrap alweer ten aanval en binnen een minuut maakte invaller Eloy Brook een mooie actie op rand 16m. en afgaf op Quincy Tjaden die de vierde treffer van RKDEO aantekende, eindstand 1-4.

 

 

Winterstop

RKDEO is nu precies halverwege deze competitie reeks met 13 gespeelde wedstrijden en gaat nu genieten van de winterstop en zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Zondag 19 januari staat de eerste return op het programma uit tegen GDA. Bij de openingswedstrijd van dit seizoen werd daar nipt met 2-3 van verloren. Als RKDEO dezelfde lijn als de laatste twee wedstrijd weet door te trekken komen we zeker met 3 punten thuis.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Teylingen – RKDEO 1-4 (0-1).

6. 0-1 Rob van Hagen (penalty), 73. 0-2 Ramon van Beek (e.d.), 75. 0-3 Mitchell Tonkes, 79. 1-3 Tom v.d. Vlugt (penalty), 80. 1-4 Quincy Tjaden.

 

De opstellingen:

Teylingen: Hartevelt (45. Zonjee), Bisschops (61. Van Oosten), Dolieslager, B. v.d. Vlugt, van Beek, Hulsbosch, Langeveld (61. Van der Voort), Verwer, T. v.d. Vlugt, M. v.d. Vlugt, Acimovic.

RKDEO: Ozcan, Epskamp, Pronk, van de Sande, Brammerloo (76. Sanchez Gomez), van Hagen, de Haan (61. Brook), Tonkes, Tjaden, van der Spek, Schilperoort.

Scheidsrechter: R. G.C.M. Schul

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 15 december:

Teylingen – RKDEO                        1-4

ROAC – Woerden                           5-0

Voorschoten’97 – Wilhelmus          1-2

Delft – Foreholte                            2-2

Excelsior’20 – GONA                      3-2

Schipluiden – GDA                         1-1

Concordia – VUC                            1-2

 

De stand na 15 december:

Excelsior’20                       13-26

Delft                                  13-25

Concordia                         13-22

Woerden                           13-22

GONA                                13-21

ROAC                                 13-20

VUC                                    13-19

Schipluiden                        12-18

GDA                                   13-15

Voorschoten’97                 12-14

Foreholte                           13-13

Wilhelmus                          13-12

RKDEO                               13-12

Teylingen                           13- 7

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.