Rob van Hagen (aanvoerder) over RKDEO 1

zaterdag, 18 januari, 2014 - 00:15

 

Rob van Hagen is met zijn 26 jaar een van de drie oudere spelers in RKDEO 1 en ook al een aantal jaren aanvoerder van onze hoofdmacht. We staan met Rob even stil bij de start van de 2e seizoenshelft in de vorm van een interview.


Hoe kijk je terug op de 1e seizoenshelft, Rob?
Tsja, op de laatste 2 wedstrijden voor de  winterstop na, was het natuurlijk flink beneden de verwachtingen. Persoonlijk had ik een plek in de middenmoot in gedachten om van daaruit een beetje naar boven te kijken zelfs. Dan valt het natuurlijk erg tegen als je op de onderste plaatsen terecht komt.

 

Ook over mijn eigen spel kan ik niet tevreden zijn. Ik begon nog best aardig, maar zakte daarna behoorlijk weg, om het vlak voor de winterstop weer op te pakken. We hebben natuurlijk een erg jonge ploeg met de nodige spelers die nog geen 20 zijn en dan is het logisch dat er naar mij gekeken wordt om daar een beetje leiding aan te geven in het veld, maar als je zelf niet goed draait, is ook dat best lastig.

 

 

Wat is volgens jou de verklaring van de magere resultaten tot nu toe?
Ik denk achteraf dat we het niveau misschien toch een beetje onderschat hebben en toen we de eerste 3 wedstrijden gelijk de deksel op de neus kregen, gaf dat een flinke deuk in ons vertrouwen en daar zijn we toch wel een beetje in blijven hangen. Daar kwam een blessuregolf overheen. En uiteindelijk hebben we het vertrek van Rick de Bruijn naar HBS niet goed op kunnen vangen, vind ik.

 

Jullie zijn met 2 goede overwinningen de winterstop ingegaan, heeft dat echt wat veranderd in de koppies van de spelers?
Ja, dat vind ik wel, je merkt dat het negatieve er uit is.  We zijn ook vlak voor de winterstop een wat ander systeem gaan spelen, dat beter bij ons past, vind ik. Onze sterke punten komen daarin beter tot hun recht. Snel en kort combinatievoetbal, met steeds andere spelers die de diepte zoeken. Voor ons als ploeg die het niet van de fysiek moet hebben, is dat ook veel leuker om te spelen, zo’n systeem.

 

 

Na de eerste 2 oefenwedstrijden afgelopen week, lijkt het er ook op dat jullie fris aan de 2e seizoenshelft beginnen, hoe zie je dat zelf?
Ja, dat gevoel hebben we wel, we hebben 2 lekkere wedstrijden gespeeld met stevige overwinningen, weliswaar tegen ploegen die onderaan in de 3e klasse spelen, maar wat vooral lekker was, was het voetbal dat we speelden. En het scheelt natuurlijk ook dat we door de terugkeer van geblesseerde spelers er in de breedte beter voor staan.

 

Wat is er mogelijk, Rob, in de 2e helft van dit seizoen?
Kijkend naar de kwaliteiten die we in onze, weliswaar jonge, selectie hebben moet er nog veel mogelijk zijn. Veel zal afhangen van het begin. Als het dan lekker loopt, kunnen we misschien in een positieve flow terecht komen. Ik heb in de 1e helft van het seizoen ook bijna geen ploegen gezien waar ik heel erg van onder de indruk was. Ik streef nog steeds naar een plek in de middenmoot.

 

Wat zou je nog tegen de supporters kwijt willen, Rob?
We gaan er alles aan doen om er een leuke 2e helft van het seizoen van te maken, waarbij we de punten ook nog eens met attractief voetbal willen halen. Overigens hebben we niets te klagen over de supporters hoor, er zijn er toch iedere keer, zelfs als we matig draaien. Dat is toch mooi om te zien.

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.