RKDEO kansloos tegen SC Woerden

zondag, 2 februari, 2014 - 22:00

 

Meer foto’s kijk hier

 

In het programmaboekje werd voor de wedstrijd RKDEO-SC Woerden al gerefereerd aan de onvoorspelbaarheid en wisselvalligheid van de teams in de 2eklasse C. RKDEO bewees dat in de negentig minuten tegen Woerden. Het elftal was geen schim van de formatie die vorige week Schipluiden met 6-2 klopte en ging kansloos met 0-4 ten onder. Woerden deed goede zaken en vestigde zich tussen de kanshebbers voor de titel.

 

 

Vanaf de vierde minuut speelde RKDEO een verloren wedstrijd. Eddy Vorm reageerde het meest alert op een steekpass en rondde van dichtbij in de verre hoek af, 0-1. Na ruim een kwartier had dezelfde speler een soortgelijke mogelijkheid, maar mikte toen net naast het doel. Voor RKDEO duurde het 25 minuten voor het eerste wapenfeit kon worden genoteerd. Twan Greeve schoot op doel en doelman Manschot kreeg het leer niet klemvast. Jasper Schilperoort leek in de rebound te kunnen profiteren, maar werd vanwege een overtreding teruggefloten. Trainer Harold Tjaden haalde tien minuten voor rust Marcel van der Spek al naar de kant en bracht Richard de Koning binnen de lijnen.

Beide ploegen kregen nog een mogelijkheid, voor de 0-2 in de touwen lag. Eerst speelde Jeffrey Buijt de bal te ver voor zich uit, waardoor Ozcan kon ingrijpen en Twan Greeve dwong nogmaals met een afstandsschot Manschot tot een redding. De 0-2 kort voor rust leek exemplarisch voor de wedstrijd. Eddy Vorm schoot hard op doel, Murat Ozcan redde opnieuw en de terugspringende bal leek door de RKDEO-verdedigers weggewerkt te kunnen worden. Dat gebeurde niet, waardoor Vorm simpel 0-2 kon binnenschuiven.

 

 

Mocht RKDEO de tweede helft met goede moed willen beginnen, dan werd dat snel de kop ingedrukt door een vroege 0-3. Wesley Epskamp haalde een inzet van Vorm nog voor de doellijn weg, maar de bal werd opnieuw voorgezet. In het daaropvolgende luchtduel tussen Murat Ozcan en Buijt leek toch sprake van een overtreding (het gebeurde bovendien binnen de vijf meter), alvorens Ferdi Vrede raak schoot. Arbiter Mourabit wilde nergens van weten en trakteerde een drietal protesterende spelers op een gele kaart.

 

 

De wedstrijd was, voor zover daar niet al sprake van was, nu helemaal beslist. De betere kansen bleven voor Woerden, dat via Buijt en Van Zoolingen nog tweemaal een vrije doorgang richting het Nootdorpse doel kreeg. In beide gevallen toonde Ozcan zijn kunde. De RKDEO-doelman had geluk toen een eigen inzet van Bart van de Sande buiten zijn bereik rakelings over de lat ging. Rob van Hagen was aan de andere kant dichtbij de 1-3 met een gevaarlijke schuiver en ook Twan Greeve probeerde het nog eens van afstand, maar stuitte andermaal op doelman Manschot. In de slotfase deelde Woerden via invaller Sonny Overbeek de laatste tik uit: 0-4.

 

 

Een koude douche dus voor het eerste elftal, dat aanstaande zondag op bezoek mag bij buurman Wilhelmus. De Voorburgers wonnen al vier wedstrijden op rij en hebben zich na een matige start nu tot de middenmoot opgewerkt. Voor RKDEO zijn er nog elf wedstrijden te spelen om in die richting op te klimmen of in ieder geval minimaal vier clubs onder zich te houden.  

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

RKDEO-SC Woerden      (0-2)      0-4

4. Eddy Vorm 0-1, 44. Eddy Vorm 0-2, 47. Ferdi Vrede 0-3, 89. Sonny Overbeek 0-4.

 

Scheidsrechter: N. Mourabit.

Gele kaarten: Wesley Epskamp, Quincy Tjaden, Richard de Koning, Bart van de Sande, Murat Ozcan (allen RKDEO), Rick de Lange (SC Woerden).

Toeschouwers: 250.

 

Opstellingen:

RKDEO: Ozcan, Epskamp, Pronk, Van de Sande (74. Brook),  Alderding, Van Hagen, Sanchez Gomez, Greeve, Van der Spek (34. De Koning), Tjaden, Schilperoort.

SC Woerden: Manschot, Arnoud de Langen, Thijs Attevelt, Rick de Lange, Van Houten, Jasper Attevelt, Buijt (85. Overbeek), Vrede, Van Zoolingen, Stins (78. Holleman), Vorm.

 

Overige uitslagen:

Teylingen-Foreholte                       3-4

GDA-Wilhelmus                              0-2

ROAC-GONA                                   2-3

Voorschoten ’97-VUC                    2-2

Delft-Concordia                              4-2

Schipluiden-Excelsior ’20               5-1

 

De stand in de tweede klasse C:

Delft                                                 15-29

SC Woerden                                     16-29

Excelsior ’20                                     16-29

GONA                                                16-28

Concordia                                         16-25

Schipluiden                                       15-24

ROAC                                                16-23

Wilhelmus                                         16-21

VUC                                                  15-20

Foreholte                                          16-19

GDA                                                   16-18

Voorschoten ’97                                15-15

RKDEO                                               16-15

Teylingen                                          16-  8

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.