RKDEO weer op de pijnbank.

 

Meer foto’s kijk hier

 

Op een ijzig koud en winderig sportpark Westvliet werd alle moed van RKDEO al weer snel de kop in gedrukt. Amper 10 minuten gespeeld of de man die het scorebord moest bedienen kon in actie komen en de 1-0 aantekenen. Moreno Brammerloo liet zijn man lopen die een voorzet kon geven die feilloos werd afgemaakt door Marcley Manuela. Daarna duurde het weer een tiental minuten voordat RKDEO de eerste doelpoging van de wedstrijd liet aantekenen. Rob van Hagen mocht vanaf de rechter zijlijn een vrije trap nemen en stuurde de bal richting 2epaal waar Mitchell Tonkes de bal via Wilhelmus verdediger tot corner wist te werken. Er was nog wel appél wegens vermeend hands maar scheidsrechter Straver wilde van niets weten en gaf niet meer dan een corner voor RKDEO.

 

 

RKDEO was de eerste klap te boven en kwam wat beter in de wedstrijd en was wat meer in balbezit maar niet veel meer dan een vrije trap van Rob van Hagen die een eenvoudige prooi was voor Wilhelmus keeper Yannic Augustinus waren de wapenfeiten van RKDEO zijde. In deze fase stelde Wilhelmus daar ook niet veel tegenover en liet RKDEO rustig voetballen.

 

 

De weinige toeschouwers die de moeite hadden genomen om naar het winderige sportpark Westvliet te komen waren amper voor de tweede helft uit de kantine of de man van het scorebord kon weer aan de gang. Geheel vrij in het 16m gebied van RKDEO kon Wilhelmus aanvoerder Kevin Langeveld de bal om keeper Murat Ozcan krullen en via de binnenkant paal scoren, 2-0. Alle afspraken en strijdplan die RKDEO trainer Harold Tjaden zijn manschappen had meegegeven konden de prullebak in. Binnen een uur spelen had Wilhelmus definitief de wedstrijd op slot kunnen gooien. Een grote kans voor Wilhelmus waarbij Manuela Brammerloo eruit loopt, voorgeeft richting 2epaal waar Radenko Nikic geheel vrij voor open doel tegen de paal schiet.

 

 

Met nog twintig minuten te spelen kwam RKDEO ook tot scoren. Een voorzet vanaf de zijlijn van Rob van Hagen kwam ongelukkiger wijze op het hoofd van Wilhelmus verdediger Danny van der Vaart en belande achter keeper Augustinus in het eigen doel, 2-1. RKDEO putte hieruit hoop en direct daarna kreeg Eloy Brook een kans maar zijn schot ging net over het vijandige doel. Lang duurde de hoop van RKDEO niet want in de tegenstoot zorgde Wilhelmus weer voor een marge van 2 doelpunten. Wilhelmus invaller Jorden de Jong gaf de voorzet richting doel waar Kevin Langeveld geheel vrijstaand diagonaal kan scoren, 3-1.

 

 

Daarna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en viel er weinig meer te noteren dan alleen dat het koud en winderig was. Gelukkig liet scheidsrechter Straver niet al te lang doorspelen en was er na het laatste fluitsignaal nog een opstootje waarbij ook een rode kaart getoond werd.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Wilhelmus – RKDEO 3-1 (1-0)

11. 1-0 Marcley Manuela, 47. 2-0 Kevin Langeveld, 70. 2-1 Danny van der Vaart (e.d.), 72. 3-1 Kevin Langeveld.

De opstellingen:

Wilhelmus: Augustinus, Koot, Janssen, van Munster, Bovet, van der Vaart, Nikic (65.de Jong), Sietsma (85. …..), Langeveld, Akbulut (73. Xanthopoulos), Manuela.

RKDEO: Ozcan, Brammerloo, Pronk, Greeve (78. Ramlal), Alderding, van Hagen, Brook, Tonkes, Tjaden, van der Spek, Schilperoort (45. Van Trier).

 

Scheidsrechter: Dhr J.G. Straver

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 9 februari:

Wilhelmus – RKDEO                      3-1

Woerden – Schipluiden                3-0

Excelsior’20 – Delft                       AFG

VUC – ROAC                                 1-0

GONA – Teylingen                         4-2

Foreholte – GDA                            2-4

Concordia – Voorschoten’97         1-6

 

De stand na 9 februari:

Woerden                            17-32

GONA                                  17-31

Delft                                    15-29

Excelsior’20                        16-29

Concordia                           17-25

Schipluiden                         16-24

Wilhelmus                           17-24

VUC                                    16-23

ROAC                                  17-23

GDA                                    17-21

Foreholte                           17-19

Voorschoten’97                  16-18

RKDEO                                17-15

Teylingen                            17- 8

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.