RKDEO boekt belangrijke zege op Foreholte

zondag, 2 maart, 2014 - 22:12

 

Meer foto’s kijk hier

 

Het was nog te vroeg om van een laatste strohalm te spreken, maar de belangrijke overwinning van RKDEO op Foreholte kwam als geroepen. Hoewel het spel zeker voor verbetering vatbaar was, vergoedden de drie punten veel, zo niet alles: 3-1.

 

 

In vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Wilhelmus was er nogal wat veranderd in de basisopstelling. Zo maakten bijvoorbeeld doelman Danny van der Wiel, linksback Martijn de Bruijn en spits Marco van Trier hun opwachting en stond aanvoerder Rob van Hagen als laatste man opgesteld. Binnen het begeleidingsteam was er een grotere rol voor Frans de Kat weggelegd.

 

 

Alles bij elkaar leidde dat tot de vijfde overwinning van RKDEO, waarbij het niet goed speelde, maar wel heel effectief met de mogelijkheden omging. Eén van de spaarzame hoogtepunten voor rust was een actie van Jasper Schilperoort, die op een dieptepass van Wesley Epskamp wel doelman Matthijs Guyt wist te omzeilen, maar net niet kon afronden. Tien minuten voor rust zorgde Rob van Hagen voor een figuurlijke zonnestraal met een onwaarschijnlijk mooie goal. Na een afgeslagen hoekschop mikte hij de bal vanaf ruim twintig meter over Guyt heen in de verre bovenhoek. En hoewel daar altijd een tikje mazzel bij nodig is, was het absoluut een bewuste poging van RKDEO’s aanvoerder.

 

 

In de zesde minuut van de tweede helft was opnieuw een hoekschop de indirecte aanleiding tot het tweede doelpunt. Mitchell Tonkes forceerde met een knappe solo een corner en uit de daaruit ontstane scrimmage reageerde Jasper Schilperoort het meest attent. Van dichtbij schoof hij de 2-0 in de touwen. Door een knappe redding op een kopbal van Tjeerd van der Zwaan behield doelman Danny van der Wiel een kwartiertje later de marge van RKDEO in stand en nog eens zes minuten daarna viel de beslissing. Jasper Schilperoort besloot een fraaie solo met een passje op Marco van Trier, die met de 3-0 het duel definitief in het slot gooide. Het vlagsignaal van Foreholte-assistent Bel vond geen gehoor bij arbiter Erkens.

 

 

Alleen de blessure van scheidsrechter Erkens kort voor tijd leek nog even roet in het eten te kunnen gooien, maar de leidsman kon na een korte oplapbeurt het duel voltooien. In de blessuretijd schoot Lucas Wiering via de binnenkant van de paal de 3-1 nog binnen en dat was vooral sneu voor Danny van der Wiel, die het houden van de nul eigenlijk wel verdiende. Voor de verdeling van de punten maakte het doelpunt echter niets meer uit: RKDEO hield de drie belangrijke punten in eigen huis.    

 

     

 

Met nog acht wedstrijden te gaan is de eerste doelstelling om in ieder geval de promotie/degradatiewedstrijden te bereiken. Dan moet RKDEO als elfde of twaalfde van de veertien clubs eindigen. De marge met de eerste veilige plaats (tiende, nu in bezit van GDA) is zes punten. Aanstaande zondag speelt RKDEO in Den Haag tegen GONA en op 16 maart komt VUC op bezoek in Nootdorp.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De Statistieken:

 

RKDEO-Foreholte           (1-0)      3-1

35. Rob van Hagen 1-0, 51. Jasper Schilperoort 2-0, 73. Marco van Trier 3-0, 90 + 2. Lucas Wiering 3-1.

 

Opstellingen:

RKDEO: Van der Wiel, Epskamp, Van Hagen, Van de Sande, De Bruijn, Tonkes, Brook, Tjaden, (84. Esmeijer), Van der Spek, Van Trier, (74. Van Roosmalen), Schilperoort, (84. Riep).

Foreholte: Guyt, Schinkelshoek, Van der Zwaan, R. Dickhoff, Wiering, Vlasveld, T. Arroyo, Jongbloed, S. Dickhoff, Geerlings, (63. O. Arroyo), Luigies, (46. Van der Lans).

 

Scheidsrechter: Erkens.

Gele kaarten: Tonkes (RKDEO), Van der Lans en R. Dickhoff  (beiden Foreholte).

Toeschouwers: 200. 

 

De overige uitslagen:

Schipluiden-Delft                                          1-2

GDA-GONA                                                   1-0

Teylingen-VUC                                             1-2

Voorschoten ’97-Excelsior ’20                      0-1

ROAC-Concordia                                          2-0

SC Woerden-Wilhelmus                               0-2

 

De stand in de tweede klasse C:

Delft                                                    18-36

Excelsior ’20                                        18-33

SC Woerden                                       18-32

GONA                                                  18-31

Schipluiden                                         18-27

Wilhelmus                                           18-27

VUC                                                     18-26

ROAC                                                   18-26

Concordia                                            18-25

GDA                                                     18-24

Foreholte                                            18-19

Voorschoten ’97                                 18-18

RKDEO                                                18-18

Teylingen                                            18-  8

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.