Doelpuntenfestival bij Concordia – RKDEO

zondag, 23 maart, 2014 - 22:00

 

Meer foto’s kijk hier

 

Onder een stralende voorjaarszon zagen de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd met een festival aan doelpunten. Bij rust lag er reeds een half dozijn doelpunten in het mandje, aan beide kanten eerlijk verdeeld (3-3) en in de tweede helft kwam er voor iedere ploeg nog een doelpunt bij, eindstand 4-4. RKDEO weet in ieder geval weer wat scoren is maar of het voldoende zal zijn voor nacompetitie zal binnen een paar wedstrijden moeten gaan blijken.

 

 

Na een minuut of twintig spelen stond Concordia al met 2-0 voor (15min 1-0 Robin van Rijn en 18min 2-0 Vincent Krul) en dacht de aanhang van RKDEO dat het weer op een teleurstelling zou gaan uitlopen. Vlak daarna maakte Twan Greeve de aansluitingstreffer toen Concordia keeper Laurens Waling ver uit zijn doel was en Greeve de bal over de keeper heen speelde, 2-1. Veel tijd van vreugde was er nog niet want vrijwel direct daarna liep Concordia weer naar een marge van 2 doelpunten door Ivo Smits die vrij eenvoudig door de RKDEO verdediging kon slalommen en oog-in-oog met keeper Danny van der Wiel de bal rechts onderin de hoek plaatste, 3-1.

 

 

De man van het ‘denkbeeldige’ scorebord kon het amper bijhouden want weer enkele minuten later was het wederom Twan Greeve die weer de aansluitingstreffer maakte. Een moeilijke aanval van RKDEO waarbij de bal eindelijk door Eloy Brook voor de goal komt  en uiteindelijk Twan Greeve met een geplaatst schot scoort, 3-2. En nog voor rust kwam RKDEO op gelijke hoogte, een aanval via veel RKDEO spelers in het vijandelijke zestienmeter gebied komt de bal uiteindelijk bij Mitchell Tonkes die vanaf rand 16m het lederen speeltuig tegen de touwen schiet, 3-3.

 

 

In de tweede helft is het scoreverloop wat rustiger. Pas na een uur spelen kwam Concordia weer op voorsprong. Een corner wordt bij de tweede paal ingekopt door Martijn Overes, 4-3. Tot vijf minuten voor het einde was RKDEO de bovenliggende partij en eindelijk viel dan toch weer de gelijkmaker. Een vrije trap voor RKDEO vanaf hoek 16m schiet Mitchell Tonkes richting 2epaal waar Concordia keeper Waling de bal mist en Twan Greeve van dichtbij, de bal maar een klein tikje hoeft te geven om de bal over de lijn te krijgen, 4-4.

 

 

Tot het einde was het nog spannend want toen kreeg Concordia nog een paar kleine kansjes maar in de stand kwam geen verandering meer en hield RKDEO 1 punt over aan het doelpunten festival. Of dat genoeg zal zijn om directe degradatie te ontlopen zal binnenkort moeten gaan blijken. Komend weekend is een inhaal programma en speelt RKDEO niet. Dinsdagavond 1 april (geen geintje) oefent RKDEO thuis tegen DUNO (aanvang 20.00uur) en de eerstvolgende competitie wedstrijd is op 6 april thuis tegen de nummer 3 Excelsior’20. Nog 5 finales te gaan!!!

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Concordia – RKDEO 4-4 (3-3)

15. 1-0 Robin van Rijn, 18. 2-0 Vincent Krul, 25. 2-1 Twan Greeve, 29. 3-1 Ivo Smits, 34. 3-2 Twan Greeve, 38. 3-3 Mitchell Tonkes, 63. 4-3 Martijn Overes, 85. 4-4 Twan Greeve

 

De opstellingen:

Concordia: Waling, Wierema, Overes, Vrijthof, Reiff, v.d. Brugge(62. Willemsen), van Rijn, Zuijderwijk, Smits, Krul, van der Burg (70. Cataldi).

RKDEO: van der Wiel, Epskamp, van Hagen, van de Sande, de Koning (67. Alderding), Tonkes, Brook, de Bruijn (45. Tjaden), Greeve, van der Spek, Ramlal (61. Schilperoort).

Scheidsrechter: Dhr. M.J. Voogt

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 23 maart:

Foreholte – Schipluiden              4-1

Voorschoten’97 – ROAC              1-1

Delft – Teylingen                         2-3

Excelsior’20 – GDA                       0-2

VUC – Woerden                           0-1

GONA – Wilhelmus                       1-2

Concordia – RKDEO                      4-4

 

De stand na 23 maart:

Woerden                            21-41

Delft                                   21-37

Excelsior’20                        21-34

GDA                                    21-33

ROAC                                  21-33

GONA                                  21-32

Wilhelmus                           21-32

Schipluiden                         21-31

VUC                                    21-29

Concordia                           21-29

Foreholte                            21-23

Voorschoten’97                  21-20

RKDEO                                21-20

Teylingen                            21-12

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.