Minuut stilte voor Leny

 

De wedstrijd RKDEO-Excelsior ’20 werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Leny de Vreede. Leny was op verschillende fronten als vrijwilliger bij RKDEO actief en overleed afgelopen week op zestigjarige leeftijd. De spelers van het eerste elftal speelden het duel bovendien met rouwbanden.

 

 

RKDEO Selectie geniet brunch bij Eetcafe 1837

Voorafgaand aan de wedstrijd RKDEO-Exclesior’20 werd door de RKDEO selectie verzameld bij Eetcafe 1837 in Nootdorp. Traditiegetrouw werd door eigenaresse Kim Kleijweg een keer per jaar een brunch aangeboden aan de voltallige selectie. Uiteraard werd Kim als dank in de bloemen gezet.

 

 

 

 

 

Enorme teleurstelling na verlies tegen Excelsior ’20

 

Meer foto’s kijk hier

 

Tot vijf minuten voor tijd leek RKDEO drie o zo belangrijke punten aan het duel tegen Excelsior ’20 over te houden. Een overwinning zou de kansen op het bereiken van promotie/degradatiewedstrijden nog helemaal open houden. In de slotfase gaf RKDEO de zege toch uit handen en bleef uiteindelijk zelfs puntloos achter: een 2-3 nederlaag.

 

Het verlies tegen Excelsior ’20 is misschien wel typerend voor het gehele seizoen. Zelf de mogelijkheden niet benutten en tenslotte toch afgestraft worden. Is dat een kwestie van pech en geluk? Heeft het met kwaliteit te maken? Wie het weet, mag het zeggen. Duidelijk is echter wel dat op de inzet van de spelers niets aan te merken valt.

 

 

Ook tegen Excelsior ’20 speelde RKDEO geruime tijd probleemloos mee. De vroege 1-0 van Eloy Brook kwam als een enorme ruggensteun. Na een prima pass van Jasper Schilperoort mocht Brook tweemaal aanleggen: eerst met rechts (gekeerd door doelman Zonnevijlle) en daarna met links en die inzet verdween in de touwen. Ondanks kansen over en weer kwam RKDEO tien minuten voor rust zelfs op 2-0. De assist kwam nu van de voet van Wesley Epskamp en Quincy Tjaden reageerde tussen twee verdedigers in het meest alert op de klutsbal. Vanaf een meter of vijftien joeg hij de bal in de kruising, 2-0.

 

 

In de tweede helft bleef die stand bijna een half uur op het bord staan. Dat had vooral te maken met een paar fraaie saves van Zonnevijlle, die schoten van Bart van de Sande en Jordy Pronk op knappe wijze uit zijn doel hield. Toen kwam Excelsior ’20 via een kopbal van Arne Clarijs op 2-1 en sloop de onzekerheid bij RKDEO binnen. De Schiedamse gasten roken bloed en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Danny van der Wiel wist Miletson Silva de Freitas nog van scoren af te houden, maar diezelfde speler tekende vijf minuten voor tijd alsnog voor de gelijkmaker. Twintig seconden voor de 2-2 kreeg een doelpunt van invaller Tonny Riep geen goedkeuring van arbiter Oosterveer. Ongetwijfeld zal de leidsman daar een goede reden voor hebben gehad, maar het waarom ontging in ieder geval de meeste aanwezigen buiten de lijnen. Binnen een paar balomwentelingen was het in plaats van 3-1 toch nog 2-2.

 

 

Daarna knalde Rob van Hagen vanaf ruim twintig meter via de lat over en in de vierde minuut van de blessuretijd werd dat RKDEO fataal. Na een hoge voorzet vanaf links tikte de vrijstaande Fikret Yilmaz van dichtbij de 2-3 binnen en daar had het twintig minuten daarvoor nog helemaal niet naar uitgezien.

 

 

En dus was de teleurstelling na afloop bijzonder groot. De beide concurrenten Voorschoten ’97 en Foreholte wisten beide te winnen en liepen daarmee verder uit op RKDEO. Natuurlijk zijn er nog vier duels te gaan (Delft uit, Voorschoten ’97 thuis op tweede paasdag, ROAC uit en Teylingen thuis) en heeft ons eerste elftal alles nog steeds in eigen hand. Dat moet het houvast zijn voor de komende weken.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De Statistieken:

RKDEO-Excelsior ’20      (2-0)      2-3

7. Eloy Brook 1-0, 35. Quincy Tjaden 2-0, 74. Arne Clarijs 2-1, 85. Miletson Silva de Freitas 2-2, 90 + 4. Fikret Yilmaz 2-3.

 

Opstellingen:

RKDEO:  Van der Wiel, Epskamp, Pronk, Van de Sande, De Koning, Brook, Van der Spek,

Van Hagen, Tjaden, Greeve, Schilperoort (78. Riep).

Excelsior ’20: Zonnevijlle, Tigli, Bouhannouche, Koevermans, Steeds, Roozen (46. Kalaboyias), Silva de Freitas, Van Unen (70. Bronwasser), Clarijs, Yilmaz, Lobiyed  (78. Ekici).       

 

Scheidsrechter: Dhr. J.M. Oosterveer.

Gele kaarten: Tjaden (RKDEO), Clarijs en Koevermans (beiden Excelsior ’20).

Toeschouwers: 200.

 

Overige uitslagen:

GDA-Delft                                                     3-0

Teylingen-Voorschoten ’97                          0-3

Wilhelmus-VUC                                            1-3

Foreholte-GONA                                           2-1

SC Woerden-Concordia                                3-0

Schipluiden-ROAC                                         0-1

 

De stand in de tweede klasse C:

SC Woerden                                                 22-44

Delft                                                              22-37

Excelsior ’20                                                  22-37

GDA                                                               22-36

ROAC                                                             22-36

GONA                                                            22-32

VUC                                                              22-32

Wilhelmus                                                    22-32

Schipluiden                                                  22-31

Concordia                                                    22-29

Foreholte                                                     22-26

Voorschoten ’97                                           22-23

RKDEO                                                          22-20

Teylingen                                                      22-12

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.