RKDEO behoud zicht op nacompetitie

zondag, 13 april, 2014 - 22:43

 

Meer foto kijk hier

 

Door de moeizaam bevochten overwinning op titelkandidaat Delft heeft RKDEO zichzelf nog steeds zicht verschaft op het behalen van een P/D-plaats. Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn de directe tegenstanders nog binnen bereik, daarvoor moeten mogelijk nog wel 3 finales gespeeld gaan worden. De eerste alles-of-niets finale is op maandag 2e Paasdag tegen directe concurrent Voorschoten’97 die 1 plaats boven RKDEO staat. Door het verlies van Delft kunnen zij hun titelambitie zo goed als overboord zetten.

 

 

Zoals gezegd was de overwinning van RKDEO op Delft zwaar bevochten. De eerste helft werd gekenmerkt door de vele kansen van Delft maar het vizier van de spitsen stond niet op scherp en had RKDEO keeper Danny van der Wiel een drukke middag. In een aantal aanvallen hoefde keeper van der Wiel zelfs niet aan te pas te komen want dan zorgde de eigen spitsen dat het gevaar onschadelijk gemaakt werd door de bal voorlangs, achterlangs of over te spelen. Bij de pogingen op het doel stond van der Wiel zijn mannetje en deed wellicht een gooi naar “Man of the Match”.

 

 

RKDEO had daarentegen wel een grote kans toen Jasper Schilperoort de bal tegen de onderkant van de lat van het vijandelijk doel deed belanden maar deze kwam weer terug in het veld en Wesley Epskamp die met een voorzet/schot Delft keeper Pascal Gemke aan het werk zette en deze de bal net over de lat kon tikken.

 

 

In de tweede helft waren de rollen voor wat betreft de kansen omgedraaid. Delft was tot weinig of niets meer in staat en RKDEO kwam regelmatig in de aanval maar miste in de meeste gevallen een succesvolle afronding.

Totdat er bijna een uur gespeeld was kwam RKDEO in balbezit en stuurde Wesley Epskamp vanaf eigen helft de bal naar voren, perfect op maat richting het hoofd van Quincy Tjaden die op rand 16m achterover koppend de bal over Delft keeper Gemke stuurde en het speeltuig in het doel deed belanden. Groot was de vreugde van de spelers in het veld maar ook op de bank van de begeleiding.

 

 

Het werd nog een zenuwslopend half uur om de overwinning naar de eindstreep te brengen na de treffer van RKDEO leek het wel of het lood in de schoenen van de Delft spelers nog zwaarder was geworden want RKDEO bleef in deze fase kansen creeeren zoals een schot van Tjaden werd gekeerd door keeper Gemke en een kopbal van Jasper Schilperoort ging over het doel. De grootste kans was twee minuten voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd van invaller Marco van Trier die de bal vanaf de zijkant aangespeeld kreeg en geheel vrijstaand met een lob keeper Gemke probeert te verschalken maar de bal gaat net naast.

 

Volgende week maandag 2e Paasdag speelt RKDEO thuis een belangrijke wedstrijd. “Belangrijk”, ik mag wel zeggen de belangrijkste wedstrijd van afgelopen 2 seizoen voor zicht op een P/D-plaats. Op bezoek komt dan Voorschoten’97 die 1 plaats boven RKDEO staat met 3 punten voorsprong.

Dus als volgende week maandag de Paasbrunch goed is bevallen komt dan allen naar sportpark Centrum en steunt uw cluppie. De mannen kunnen alle steun gebruiken.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

 

De statistieken:

DVV Delft – RKDEO 0-1 (0-0)

57. 0-1 Tjaden.

 

De opstellingen:

Delft: Gemke, Ouled-Haddou, Cabral Dos Reis, Mesker, Paradja, van Hek, Waser, Halbe (22. Staakman), Notenboom, Steenks, Khamkhami (74. Atay).

RKDEO: van der Wiel, Epskamp, Pronk, van de Sande, de Koning, van Hagen, Schilperoort (77. Kuipers), Tjaden, Greeve, van der Spek (37. Van Roosmalen), van Noppen (70. Van Trier).

Scheidsrechter: Dhr. S. Huijsdens.

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 13 april:

ROAC – Teylingen                1-1

Voorschoten’97 – GDA        2-1

Delft – RKDEO                      0-1

Excelsior’20 – Woerden       0-0

VUC – Foreholte                  2-3

GONA – Schipluiden            1-2

Concordia – Wilhelmus       4-3

 

De stand na 13 april:

Woerden                           23-45

Excelsior’20                       23-38

Delft                                  23-37

ROAC                                23-37

GDA                                  23-36

Schipluiden                       23-34

GONA                                23-32

VUC                                  23-32

Wilhelmus                        23-32

Concordia                        23-32

Foreholte                         23-29

Voorschoten’97               23-26

RKDEO                             23-23

Teylingen                         23-13 (D)

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.