29 april - RKDEO 1- HAAGLANDIA(zo) 1

zondag, 27 april, 2014 - 20:56

 

Na een voetballoos weekeinde kunnen we ons op gaan maken voor een mooie wedstrijd die RKDEO 1 zal gaan spelen in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal/Omroep West toernooi. In dit jaarlijkse toernooi waaraan nagenoeg alle standaardteams uit de regio Haaglanden meedoen en dit jaar zelfs ook teams uit gebieden daaromheen, zat het qua loting niet tegen. De eerste ronde was er door omstandigheden een overwinning zonder te spelen, in de 2e ronde een eenvoudige overwinning op 3e klasser Celeritas, in de 3e ronde vrijgeloot en in de 4e ronde een nipte 4-5 op en bij 4e klasser HVV Hercules. Daarmee werd dus de laatste 8 bereikt. En is het uit met de gunstige loting, want uit de koker rolde zondagtopklasser Haaglandia, dat getraind wordt door Edwin Grünholz, ook bij RKDEO geen onbekende. Gelukkig mag er op eigen veld gespeeld worden. De wedstrijdbal van deze kwartfinale wordt aangeboden door onze hoofdsponsor Drukkerij van der Sande.

 

De selectie van Haaglandia bestaat uit een groot aantal ex-profs en spelers die hun opleiding hebben genoten bij BVO's. Met nog een aantal wedstrijden te gaan is de ploeg van Grüunholz nog niet zeker van klassebehoud in de topklasse, maar heeft door goede resultaten in de laatste weken nog wel alles in eigen handen. Ons eigen vlaggenschip kan dat door 2 overwinningen in de laatste wedstrijden ook nog zeggen, maar uiteraard wel 3 niveaus lager in de 2e klasse. Voor beide teams is het volgende competitieweekeinde erg belangrijk, maar een halve finaleplaats in dit toernooi is natuurlijk aansprekend genoeg om vol voor te gaan.

 

We zijn nieuwsgierig hoe RKDEO zich in deze kwartfinale, als laagstspelende kwartfinalist, weet te presenteren tegen topklasser Haaglandia. Een hoop publiek langs de lijn zal beide ploegen zeker motiveren. En de schoolvakantie maakt het misschien ook voor onze jongere jeugdleden mogelijk om er bij te zijn. De aanvang is om 20.00 uur! De arbiter van dienst is Peter Oskam, in het dagelijks leven 2e kamerlid voor het CDA.

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.