RKDEO ondanks nederlaag toch naar de p/d wedstrijden

zondag, 11 mei, 2014 - 21:51

 

Meer foto’s kijk hier

 

Het was een bijzondere dag op ons sportpark. Niet alleen vanwege de bizarre weersomstandigheden, die weinig met een zonnige moederdag gemeen hadden, maar ook door allerlei sportieve resultaten. Het tweede elftal degradeerde door een 2-2 gelijkspel tegen DOSR 2, het al gedegradeerde 3e elftal klopte kampioen GONA met 6-2, RKDEO 4 versloeg Delfshaven en forceerde zo een beslissingswedstrijd om de titel tegen GDA 3 en het eerste vrouwenteam kwam met een 2-2 terug uit Bavel na een wedstrijd om promotie naar de hoofdklasse.  En eigenlijk twijfelde niemand aan het behalen van de p/d wedstrijden van het eerste elftal, dat daarvoor aan een punt tegen het al gedegradeerde Teylingen genoeg had.

 

 

Dat het uiteindelijk toch zover kwam, was mede te danken aan Wilhelmus, dat concurrent Voorschoten ’97 met 4-3 versloeg. De Voorburgers deden hun sportieve plicht, en datzelfde mag worden gezegd van Teylingen. De gasten uit Sassenheim wilden duidelijk met opgeheven hoofd afscheid van de tweede klasse nemen en slaagden in die opzet.  Voor rust mikten Stephan Assendelft met een kopbal en Mark van der Vlugt met een geplaatst schot de bal al op de lat en ook in enkele andere situaties, vaak via de gevaarlijke Dorus van der Voort, was Teylingen dreigend. Natuurlijk deed RKDEO af en toe wat terug. Spits Marco van Trier en Quincy Tjaden kregen wat mogelijkheden en Jordy Pronk dwong met een goed genomen vrije trap doelman Jeroen ten Bosch tot een redding. In de blessuretijd van de eerste helft kwam RKDEO op 1-0. Na een voorzet van Rob van Hagen tikte Lars van Noppen bij de tweede paal van dichtbij tegen de lat. Uit de rebound had Twan Greeve weinig moeite om het eerste doelpunt te scoren.

 

 

Trainer Harold Tjaden bracht na rust Mitchell Tonkes voor Sven van Roosmalen. De eerste goede kans was wederom voor Marco van Trier, die met een schot uit de draai voor 2-0 leek te zorgen. Doelman Ten Bosch voorkwam met een knappe reflex RKDEO’s tweede doelpunt. Een paar minuten later lag de 1-1 in de touwen. Dorus van der Voort reageerde alert op een dieptepass en leek eerst op Danny van der Wiel te stuiten. Via de kluts kreeg Van der Voort de bal toch mee en schoot de gelijkmaker binnen.  Daarna kreeg de spanning de overhand en al werd het spel er niet beter op; het bleef een uitermate boeiende wedstrijd met kansen aan beide zijden. In de slotfase mikte Marco van Trier een voorzet van Rob van Hagen van dichtbij over en kreeg ook invaller Tommy Simonis twee goede mogelijkheden.

 

 

Diep in de blessuretijd, toen menigeen zich eigenlijk al met een remise verzoend had, pakte Teylingen toch de volle winst. Opnieuw kwam Van der Voort na een steekpass vrij voor het doel en mikte de 1-2 binnen. In de laatste minuut schoot Mitchell Tonkes uit de draai nog rakelings over en toen maakte arbiter Verbruggen een einde aan het duel. Vrij snel daarna kwam het verlossende nieuws dat Wilhelmus had gewonnen van Voorschoten ’97 en RKDEO dus toch p/d wedstrijden mag spelen.  Datzelfde lot is Foreholte beschoren, al hadden de Voorhouters nog  kunnen profiteren van de oorwassing van Concordia bij VUC (8-1).

 

 

RKDEO speelt nu aanstaande zondag op eigen veld de eerste p/d wedstrijd tegen UNIO uit Oudewater. De return volgt op 25 mei. De winnaar van die duels speelt de volgende ronde tegen de winnaar van de duels tussen Gouda en MMO.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De Statistieken:

RKDEO-Teylingen           (1-0)      1-2

45 + 1. Twan Greeve 1-0, 60. Dorus van der Voort 1-1, 90 + 4. Dorus van der Voort 1-2

 

Opstellingen:

RKDEO: Van der Wiel, Epskamp, Pronk, Van de Sande, De Koning, Van Roosmalen (46. Tonkes), Van Hagen,  Greeve (71. Frank de Haan), Tjaden, Van Trier, Van Noppen (83. Simonis).

Teylingen: Ten Bosch, Schenk (65. De Voogt), Bisschops, Bob van der Vlugt, Verwer,  Dolieslager, Van Oosten (65. Franke), Hulsbosch, Assendelft, Mark van der Vlugt, Van der Voort.

 

Scheidsrechter: Verbruggen (Leiden).

Gele kaarten: Tjaden (RKDEO), Schenk en Assendelft (Teylingen).

Toeschouwers: 150.

 

Overige uitslagen:

Foreholte-Delft                             2-4

GDA-Schipluiden                          1-2

Wilhelmus-Voorschoten ’97         4-3

VUC-Concordia                             8-1

SC Woerden-ROAC                      3-1

GONA-Excelsior ’20                      afgelast

 

De stand:

SC Woerden                                  26-52  (kampioen)

GDA                                               26-42  (3e per. kamp.)

Excelsior ’20                                  25-41

Delft                                              26-41  (1e per. kamp.)

Wilhelmus                                     26-41

Schipluiden                                    26-40

VUC                                               26-38

ROAC                                             26-37

GONA                                            25-35  (2e per. kamp)

Concordia                                      26-35

Foreholte                                       26-32  (p/d)

RKDEO                                           26-29  (p/d)

Voorschoten ’97                            26-26  (gedegradeerd)

Teylingen                                       26-16  (gedegradeerd)             

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.