RKDEO 1 blijft tweede klasser.

zondag, 25 mei, 2014 - 22:09

 

Meer foto’s kijk hier

 

Vandaag stond de terug wedstijd tegen UNIO uit Oudewater op het programma. Op een uitstekend veld moesten onze jongens een 2-0 voorsprong uit de thuiswedstrijd verdedigen. Omdat deze week duidelijk werd dat  er geen vervolg van de nacompetitie hoeft te worden gespeeld zouden we bij een goed resultaat direct voor de 2e klasse behouden blijven.

 

Jasper Schilperoort op weg naar de openingstreffer

 

De verwachting was dat UNIO met veel passie en inzet zou proberen het RKDEO vanaf de aftrap zeer moeilijk te maken. Onder aanvoering van Gijs Kautz, die niet te beroerd was om een beetje oorlog te maken, ging UNIO de strijd aan. Maar al snel werd duidelijk dat RKDEO voetballend ook vandaag weer de betere ploeg was. Het eerste kwartier was nog niet voorbij toen Quincy vanaf het middenveld over de linker flank opstoomde en de tegenstander z’n hielen liet zien. Z’n voorzet op Jasper was vervolgens afgemeten maar net als vorige week bleek keeper Remco Rietveld een sta in de weg waardoor de bevrijdende treffer nog uitbleef.

 

 

Scheidsrechter Mulder had het zeker niet gemakkelijk in het begin met de fysieke strijd die werd aangegaan door beide ploegen. In de 24e minuut werd de dreiging van RKDEO echter voor de eerste keer in een doelpunt omgezet. Het was Jasper die een goede combinatie zelf afrondde. En toen Twan in de 30e minuut 0-2 maakte na een goede actie over rechts van Quincy leek de wedstrijd gespeeld.  Maar uit een domme rode kaart (2x geel) van Marcel in de 33e minuut putte UNIO toch weer moed en ze zette nog een keer aan. Een kop bal door Robbie van de doellijn gehaald was echter het gevaarlijkste wapenfeit van UNIO. Zo kon RKDEO met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

 

Twan Greeve scoort de 0-2

 

Met Sven voor Frank en Twan terug op het middenveld waardoor Quincy en Jasper de enige spitsten werden, zette trainer Tjaden de organisatie voor de 2e helft goed neer. RKDEO bleef gemakkelijk overeind en was feitelijk nog steeds de betere ploeg. De 0-3 was dan ook niet verrassend, opvallend was echter wel de doelpunten maker. Het was Jordy die koppend bij de 2e paal een goede voorzet van Jasper op waarde wist te schatten en zijn eerste doelpunt maakte sinds hij de kleuren van RKDEO draagt.

 

 

Vervolgens speelde RKDEO de wedstrijd uit en liet UNIO komen. Nawien en Marco kwamen nog in de ploeg voor Bart en Jasper en in de laatste minuten wist UNIO zowaar nog twee keer te scoren via Mike Rijsbergen en Richard Ramaekers.

 

Zo kon nieuwe trainer Koegler tot z’n genoegen langs de lijn vaststellen dat hij volgend seizoen in de tweede klasse aan de slag kan. Jongens gefeliciteerd.

 

Uw razende reporter, Jan Greeve

 

Unio – RKDEO, 24. 0-1 Jasper Schilperoort, 30. 0-2 Twan Greeve, 52. 0-3 Jordy Pronk, 82. 1-3 Pim van Dijk, 86. 2-3 Richard Ramaekers.

 

Unio: Rolf Jongeling, Wouter van Sprundel, Niels Hofman (45. Silvester Hoogeveen), Koen Jansen, Gijs Kautz (60. Pim van Dijk), Mark Busscher, Joost Miltenburg, Koen Vermey, Richard Ramaekers, Marcel van Roon, Remco Rietveld (45. Joeri Rietveld)

 

RKDEO: Danny van der Wiel, Wesley Epskamp, Jordy Pronk, Bart van de Sande (78. Marco van Trier), Richard de Koning, Robby van Hagen, Jasper Schilperoort (78. Navin Ramlal), Quincy Tjaden, Twan Greeve, Marcel van der Spek, Frank de Haan (45. Sven van Roosmalen)

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.