RKDEO speelt gelijk in openingswedstrijd tegen BMT

zondag, 7 september, 2014 - 23:07

 

RKDEO 1-BMT 1  2-2

 

Meer foto’s kijk hier

 

Wie vandaag alleen de eerste 20 minuten van de competitie-opening van RKDEO 1 tegen de Haagse promovendus BMT gezien zou hebben, had zich zeer waarschijnlijk verbaasd dat ons rood-witte vlaggenschip uiteindelijk slechts op een gelijkspel afsloot. Na 90 minuten en wat blessuretijd eindigde de wedstrijd in 2-2.

 

 

 

Na 3 nederlagen in de bekerstrijd was het afwachten of RKDEO onder leiding van nieuwe trainer Stefan Koegler vandaag toch een positief resultaat neer kon zetten in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander was BMT, dat vorig seizoen via de nacompetitie naar de 2e klasse promoveerde. In de basisformatie ontbrak in ieder geval Jordy Pronk in verband met een vakantie.

 

 

 

De start van RKDEO was zondermeer goed te noemen. De bal ging goed rond en over de rechtervleugel kwam er al snel dreiging. In de 3e minuut legde Twan Greeve de bal vanaf de achterlijn goed laag voor bij de 2e paal, waar de inlopende Quincy Tjaden nog net door een BMT verdediger van scoren afgehouden werd. Twee minuten later volgde weer een prima aanval over de rechterkant en was het Eloy Brook die de bal teruglegde op Marcel van der Spek. Zijn schot werd gestopt door BMT doelman Stefan Hilgeman, met zijn 37 jaar de oudste speler op het veld. In de 14e minuut volgde misschien wel de grootste kans voor onze rood-witten: weer werd de bal vanaf rechts panklaar gelegd voor de inlopende Twan Greeve maar die raakte de bal met links maar half. Toen slechts 2 minuten later Eloy Brook in vrije positie te slap inkopte, werden de RKDEO fans langs de lijn wat moedeloos. Toch was het spel zodanig goed en nog zoveel tijd te spelen dat wanhopen niet nodig was. En dat bleek ook al snel. In de 20e minuut zette Rob van Hagen door het centrum van de BMT verdediging een prima een-twee op met Twan Greeve en wist tussen 2 verdedigers in toch prima uit te halen in de linkerbenedenhoek van het BMT doel: de zeer verdiende 1-0 stond op het scorebord.

 

 


BMT kroop wat uit haar schulp maar erg veel dreiging ging er vooralsnog niet uit van de elf van trainer John de Wit. En het mocht dan ook onverwacht genoemd worden, en tegen het spelbeeld in, dat de Haagse formatie in de 28e minuut toch op een wonderschone 1-1 kwam. De bal kwam op de rand van de 16 meter door de lucht bij aanvaller Burak Sari, die er een omhaal uit toverde, die ook de teruggekeerde RKDEO doelman Dennis Hendriks verraste. Deze tegenvaller strooide zout in de soepel lopende RKDEO machine, want het laatste kwartier voor de rust was het spel erg slordig en de wedstrijd volledig in evenwicht. De ploegen gingen rusten met 1-1.

 

 

 

Na de thee schoot RKDEO weer uit de startblokken en al in de 48e minuut was het raak. Rob van Hagen gaf een assist en de van HBS teruggekeerde Rick de Bruijn zorgde via een BMT verdediger voor de snelle 2-1 voorsprong. Slechts 2 minuten later was het al weer raak. De Bruijn ging over links goed door en legde de bal klaar voor de instormende Twan Greeve die geen moeite had om de 3-1 binnen te schuiven. De BMT grensrechter had echter waarschijnlijk als enige buitenspel geconstateerd en zijn vlagsignaal werd helaas overgenomen door arbiter Van den Berg. De op het oog glaszuivere 3-1 werd dus geannuleerd. RKDEO zette gewoon door en bleef dreigend vooral over de linkervleugel nu.

 

 

Echter, weer onverwacht, kon BMT in de 55e minuut de 2-2 op het bord zetten. Een voorzet vanaf rechts werd in de RKDEO verdediging niet voldoende weggewerkt en BMT spits Fikret Koksal stond op de juiste plaats om de gelijkmaker binnen te schieten. Vanaf dat moment ontstond er een wedstrijd tussen 2 ploegen die allebei wel wilden, ook de aanval zochten, maar niet in staat waren om heel gevaarlijk te worden. Coach Koegler bracht in de 72e minuut Frank de Haan in het veld en die bracht wel weer wat meer dreiging in het RKDEO spel. Wisselspelers Nino Rossini en Nawin Ramlal mochten ook nog wat minuten maken, maar dat bracht geen verandering meer in de stand. Ook in de gele kaarten werd een gelijkspel bereikt: vlak voor tijd ontvingen BMT speler Koksal en RKDEO invaller Frank de Haan nog een bekeuring van arbiter Van den Berg.

 

 

 

Opvallend verder nog: de zeer goed spelende Victor Sanchez Gomez in het centrum van de verdediging. Conclusie: Als RKDEO het niveau van de eerste 25 minuten lang kan volhouden, moeten er in deze nieuwe competitie de nodige punten binnengehaald kunnen worden. Volgende week al een nieuwe kans uit bij VUC.

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

De Statistieken:

RKDEO- BMT 2-2

20. Van Hagen 1-0, 28. Sari 1-1, 48. De Bruijn 2-1, 55. Koksal 2-2

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Epskamp, Lorsheijd (72. F. De Haan), Sanchez Gomez, De Koning, Van der Spek, Van Hagen, De Bruijn(80. Rosini), Brook, Greeve (88. Ramlal), Tjaden

BMT: Hilgeman, Celik, Sarilkan, Ileri, A. Genc, Khayari, Eroglu, Yilmaz, Sari (79. Bayhan), Koksal (90+3. Ezgin), Omri

Scheidsrechter: H.J. van den Berg

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van 7 september:

RKDEO – BMT                 2-2

Wilhelmus – TAC’90         1-5

Den Hoorn – HVV            4-2

Schipluiden – FC Lisse     4-1

DVV Delft – Concordia     4-1

ROAC’79 – VUC               1-1

GSC ESDO – Foreholte    3-1

 

De stand na 7 september:

TAC’90                              1-3

DVV Delft                          1-3

Schipluiden                       1-3

Den Hoorn                        1-3

GSC ESDO                        1-3

BMT                                 1-1

RKDEO                             1-1

ROAC’79                           1-1

VUC                                  1-1

HVV                                  1-0

Foreholte                           1-0

Concordia                          1-0

FC Lisse                             1-0

Wilhelmus                          1-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.