RKDEO krijgt flinke oorwassing

zondag, 14 september, 2014 - 22:06

 

VUC – RKDEO 8-1

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na het gelijke spel van afgelopen week was er alles aan gelegen om in de eerste uitwedstrijd van dit seizoen de volle buit mee naar Nootdorp terug te nemen. Bij rust was de stand pas 1-0 en was er in de tweede helft nog ruim de tijd om de doelstelling te halen, helaas liep dat voor de formatie van trainer Stefan Koegler verkeerd af en werd RKDEO met flink pak op de broek met 8-1 terug naar Nootdorp gestuurd.

 

 

VUC was vanaf het begin eigenlijk al de bovenliggende partij en de snelle plaaggeest Enrico de Haas maakte het de RKDEO verdediging met zijn acties en voorzetten vele malen knap lastig. Daarbij komt nog in het eerste kwartier een noodzakelijke wissel van Victor Sanchez Gomez in verband met een hamstring blessure, zijn vervanger was Jordy Pronk die ’s-morgens terug was gekomen van een weekje vakantie.

 

 

Vlak na de wissel wist VUC de score te openen, Wesley Epskamp kon niet voorkomen dat Michael van der Ende vanuit het centrum van de verdediging wist te scoren. Daarna waren er nog wel een paar kleine kansjes voor RKDEO maar het vizier stond bij lange na niet op scherp. VUC bleef de RKDEO verdediging teisteren maar kon tot de rust niet meer tot score komen.

 

 

Op slag van rust was er nog een kans voor RKDEO. Een aanval van VUC wordt overgenomen door RKDEO en invaller Jordy Pronk geeft direct de lange bal op voorwaarts Twan Greeve die met een uiterste krachtinspanning nog een teen tegen de bal kon krijgen maar deze in de grijpgrage handen van VUC keeper Rudy Lakwijk deponeerde. Het was overigens ook direct de laatste actie van Twan Greeve want hij greep direct naar zijn hamstring en moest na rust ook vervangen worden, zijn vervanger was Frank de Haan.

 

 

De tweede helft werd desastreus voor RKDEO. Met de regelmaat van de klok kon VUC telkens op eenvoudige wijze scoren. Alle RKDEO spelers werden met een kluitje in het riet gestuurd en VUC heerste over het hele veld. Je kon je klok er op gelijk zetten, om de 5 minuten wist VUC te scoren. RKDEO probeerde nog wel het tij te keren maar was lange na niet bij machte om onder de overheersing van VUC te komen. Bij de stand van 7-0 kon RKDEO dan toch de eretreffer aantekenen door een doelpunt van Rick de Bruijn, 7-1.

 

 

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Wesley Epskamp, bij een doelpoging van VUC, de bal tegen zijn arm nadat hij zijn gezicht beschermde. Arbiter Vogelenzang had geen genade met RKDEO en kende een penalty toe aan VUC. De penalty werd nog wel getoucheerd door de vingertoppen van RKDEO keeper Dennis Hendriks maar verdween toch in het doel en kon Hendriks voor de achtste keer vissen.

 

 

Komend weekend staat weer een thuis wedstrijd op het programma en is Schipluiden de tegenstander. De mannen van trainer Stefan Koegler zullen uit een ander vaatje moeten tappen om niet weer verrast te worden en zal de wil er moeten zijn om de punten thuis te houden.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

VUC – RKDEO 8-1 (1-0)

19. 1-0 van der Ende, 50. 2-0 de Jong, 55. 3-0 van den Berg, 60. 4-0 de Haas, 65. 5-0 de Haas, 70. 6-0 Kamphuis, 75. 7-0 van den Berg, 79. 7-1 de Bruijn, 81. 8-1 Achterberg (penalty)

 

De opstellingen:

VUC: Lakwijk, Guzelmansur, Kamphuis, van der Ende, Gonzalez, Muller, Raaff (67. Nagel), Achterberg, de Jong, de Haas (67. Piek), van den Berg.

RKDEO: Hendriks, Epskamp, Lorsheijd, Sanchez Gomez (14. Pronk), de Koning, van der Spek, Brook, de Bruijn, Greeve (45. F. de Haan), van Hagen, Tjaden (77. Krijnen).

 

De uitslagen van 14 september:

VUC – RKDEO                  8-1

Foreholte – ROAC’79        1-1

BMT – GSC ESDO            Gest.

FC Lisse – Delft               2-2

HVV – Wilhelmus             0-4

Concordia – Den Hoorn     0-1

TAC’90 – Schipluiden        4-1

 

De stand na 14 september:

TAC’90                2-6

Den Hoorn           2-6

VUC                    2-4

Delft                   2-4

GSC ESDO          1-3

Schipluiden         2-3

Wilhelmus           2-3

ROAC’79             2-2

BMT                   1-1

Foreholte            2-1

FC Lisse              2-1

RKDEO                2-1

Concordia            2-0

HVV                    2-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.