Doelpunten zijn duur bij RKDEO-Schipluiden

zondag, 21 september, 2014 - 22:33

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na de oorwassing van vorige week en een paar goede gesprekken afgelopen week tijdens de trainingen stonden vandaag alle hoofden weer dezelfde kant op en werd er afgetrapt tegen regiogenoot Schipluiden. In het programmaboekje stond dat eerdere onderlinge ontmoetingen over het algemeen doelpuntrijk zijn en zelden saai. Vandaag werd die tendens doorbroken en waren de doelpunten duur want het scorebord bleef in dezelfde stand staan als waarmee de wedstrijd begon, 0-0.

 

 

RKDEO begon goed aan de wedstrijd en al in het eerste kwartier kreeg Rick de Bruijn een dot van een kans. Een steekbal op de Bruijn probeerde hij vanaf de 16m lijn over Schipluiden keeper Simon Dijkshoorn te lepelen maar ging via de lat over.

Even later aan de andere kant krijgt Schipluiden een vrije trap schuin voor het doel en krijgt de Bruijn die in de tijdelijke muur had plaatsgenomen de bal in zijn gezicht en ging gelijk even 8 tellen neer maar werd door verzorger Mike Kerklaan met de wonderspons weer opgelapt.

Daarna werd het doel van Schipluiden weer onder vuur genomen door een afstandschot van Marcel van der Spek die paar metertjes naast ging en een onverwacht schot van Eloy Brook verraste keeper Dijkshoorn bijna maar kon ternauwernood de bal naar de zijkant werken.

 

 

Na iets meer dan een half uur spelen ging er weer een speler van RKDEO naar de grond. Een schot van Schipluiden belande bij Eloy Brook op de ribbenkast en moet even naar adem happen, maar met ondersteuning van Kerklaan kon Brook de wedstrijd toch voortzetten. Aan de andere kant moest keeper Dennis Hendriks handelend optreden op een inzet van Maurice Flinterman.

Op slag van rust voor beide teams nog een aardige mogelijkheid. Eerst een venijnig schot van Jordy Pronk met vlak voor keeper Dijkshoorn een stuitje kon nog net corner getikt worden. Hendriks moest met een fraaie zweefduik zich tot het uiterste strekken om de bal uit de bovenhoek te houden na een halve omhaal van Koen Gobel.

 

 

De tweede helft was amper begonnen of arbiter van dienst de heer Andre zette de tijd stil en vroeg om een blessure behandeling aan de kuit bij RKDEO verzorger Kerklaan. Na de behandeling kon de scheidsrechter gelukkig wel de wedstrijd voortzetten.

Na ongeveer een uur spelen kreeg Schipluiden aan de zijlijn een vrije trap te nemen en probeerde Bart Boks via Maurice Flinterman in de korte hoek keeper Hendriks te verschalken maar deze was attent en wist de voorsprong voor Schipluiden te voorkomen. Vlak hierna werd RKDEO aanvoerder Rick de Bruijn binnen de beruchte lijnen aangetikt door Schipluiden verdediger Koen Gobel en wees arbiter Andre naar de kalkstip. De Bruijn ging zelf achter de bal staan, en er is ergens een voetbalregel dat dat meestal niet goed gaat, en zo ook deze keer schoot de Bruijn tegen keeper Dijkshoorn en kwam het niet tot een treffer.

 

 

Even later kwam RKDEO goed weg toen invaller Jeffrey van der Sloot geheel vrijstaand de bal voorlangs het doel van Hendriks schoot. In de tegenaanval schoot de Bruijn op het vijandige doel en ging de bal tegen de touwen. Alle RKDEO aanhang stond al met de armen in de lucht maar arbiter Andre had gezien dat Jasper Schilperoort in de baan van het schot in buitenspel positie stond en de treffer niet goed keurde. En dan is er nog een voetbal regel, als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Gelukkig ging deze voetbalregel vandaag niet op. Schipluiden kreeg twee grote kansen eerst werkte van der Sloot de bal van dichtbij over het doel van Hendriks en vlak daarna moest Hendriks weer handelend optreden en kon de bal met een uiterste krachtsinspanning met zijn vingertoppen over de zijlijn werken.

 

 

Achteraf bezien, was de wedstrijd saai: nee. Doelpuntrijk: tja, het hadden er twee voor RKDEO moeten zijn (penalty gemist en doelpunt afgekeurd), maar het scorebord bleef gedurende de hele wedstrijd op dezelfde stand staan als waar de wedstrijd mee begonnen was, 0-0.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

RKDEO – Schipluiden 0-0

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Epskamp (49. Ripken), Lorsheijd, Pronk, de Koning, de Bruijn, Brook, van der Spek, Tjaden, de Haan (66. Schilperoort), Rosini.

Schipluiden: Dijkshoorn, Knijnenburg, Duijndam, Rhijnsburger, Koop, Renaud, van Mil, Gobel (79. Chardon), Boks, Vermeulen (31. Van Druten), Flinterman (66. Van der Sloot).

Scheidsrechter: Dhr P.T.J. Andre

 

De uitslagen van zondag 21 september:

RKDEO – Schipluiden                   0-0

Wilhelmus – FC Lisse                   4-3

Den Hoorn – TAC’90                    0-0

Foreholte – Concordia                  3-1

DVV Delft – HVV                          2-2

ROAC’79 – BMT                           4-2

GSC ESDO – VUC                         0-1

 

De stand na zondag 21 september:

VUC                                3-7

TAC’90                            3-7

Den Hoorn                       3-7

Wilhelmus                        3-6

DVV Delft                         3-5

ROAC’79                          3-5

Foreholte                         3-4

Schipluiden                      3-4

GSC ESDO                       2-3

RKDEO                            3-2

BMT                                2-1

FC Lisse                           3-1

HVV                                 3-1

Concordia                         3-0

 

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.