RKDEO wacht nog op eerste zege

zondag, 28 september, 2014 - 21:45

 

Meer foto’s kijk hier

 

Mocht het nog niet duidelijk zijn, dan bleek het andermaal tijdens FC Lisse-RKDEO: wie de doelpunten niet maakt, zal de grootste moeite hebben om wedstrijden te winnen. Veldoverwicht, een lawine aan hoekschoppen of prachtig uitgespeelde kansen tellen dan allemaal niet mee: het gaat louter om de treffers die na negentig minuten op het scorebord staan. En daarom bleef RKDEO tegen FC Lisse met lege handen staan.

 

 

Voor er vijftien minuten gespeeld waren, had de score eigenlijk al op 0-3 kunnen en misschien zelfs moeten staan. Dan had het restant van het duel waarschijnlijk een formaliteit geweest. Twan Greeve zag in de zesde minuut een inzet geblokt door Joost Meiland en in de twaalfde minuut slaagden zowel Greeve als Eloy Brook er niet in een mooie aanval via Jasper Schilperoort af te ronden. Tussen die missers in bekroonde Greeve met een fraaie kopbal wel een voorzet van Rob van Hagen, 0-1.

 

 

In het volgende kwartier waren er opnieuw verschillende mogelijkheden voor RKDEO en deed ook FC Lisse aanvallend van zich spreken. Twan Greeve was in de achttiende minuut doelman Hogervorst al voorbij, maar vond weer verdediger Meiland op zijn weg en tien minuten later werd zijn schot op doel voortijdig gesmoord. Kort daarvoor moest Bart van de Sande ingrijpen na een solo van Jelle Boot en na ruim een half uur stond de gelijkmaker op het bord. Joey van Beelen kopte een voorzet eerst tegen Dennis Hendriks aan, maar gaf de rebound wel een doeltreffend vervolg, 1-1.

 

 

Ook de slotfase van de eerste helft gaf kansen voor RKDEO te zien. Eloy Brook zag een voorzet geblokt in plaats van bij een medespeler te belanden en zowel Twan Greeve als Marcel van der Spek raakten de bal na een vrije trap van Rob van Hagen niet voldoende om te kunnen scoren. Omdat Dennis Hendriks goed ingreep bij een schot van Rick van Dijk, ging de rust met 1-1 in.

 

 

Na de thee kwam Lisse met een geweldige kans voor Tom Hoejenbos het best uit de startblokken, maar de Lisse-spits schoot hard over. Daarna zocht Quincy Tjaden namens RKDEO het doel net niet op de juiste plaats en waren er rond het kwartier twee kansen voor Eloy Brook. Eerst tikte hij de bal na een pass van Rick de Bruijn centimeters naast en twee minuten later verdween een subtiel lobje ook langs de verkeerde kant van de paal. En het is nu eenmaal een voetbalwet, dat wie de kansen niet benut een tegentreffer kan verwachten. Hoejenbos herinnerde RKDEO op hardhandige wijze aan die wet en schoot halverwege de tweede helft Lisse op 2-1.

 

 

Trainer René Zoutenbier (hij vervangt de geblesseerde Stefan Koegler) verving daarna Jasper Schilperoort door Nino Rossini. Dat het een paar minuten later alweer 2-2 was, stond los van die wissel. De manier, waarop Rob van Hagen de bal vanaf een meter of twintig via de binnenkant van de paal binnen schoot, getuigde wel van grote klasse. Lang viel er echter van die gelijkmaker niet te genieten. Rick de Bruijn en Bart van de Sande gingen beiden naar een hoge bal toe, maar raakten die allebei niet. Joey van Beelen mocht doorlopen en schoot de 3-2 in.

 

 

In de slotfase bracht Zoutenbier nog Frank de Haan en Martijn de Bruijn binnen de lijnen, maar ook zij konden het tij niet keren. In de laatste minuut leek het lot RKDEO alsnog gunstig gezind bij een kansrijke situatie  met schotmogelijkheden voor Twan Greeve en Quincy Tjaden, maar uiteindelijk belandde de bal in de handen van doelman Hogervorst. En het niet benutten van de kansen; dat was eigenlijk al het verhaal van de gehele wedstrijd.

 

 

Een niet verdiende nederlaag, maar om dat te voorkomen moet er gescoord worden en dat ontbrak er zondag aan. Op de overige velden vielen de doelpunten weer als rijpe appelen en mede door die resultaten zakte RKDEO naar de dertiende plaats op de ranglijst.         

Aanstaande zondag speelt RKDEO op eigen veld tegen Concordia.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

 

FC Lisse-RKDEO (1-1)      3-2

7. Twan Greeve 0-1, 31. Joey van Beelen 1-1, 69. Tom Hoejenbos 2-1, 74. Rob van Hagen

2-2, 77. Joey van Beelen 3-2.

 

Opstelling FC Lisse: Hogervorst, Meiland, Prins, Tibboel, Vermeulen, ten Have, Boot (67. Schaap), vd Veek, v Beelen, v Dijk, Hoejenbos.

Opstelling RKDEO: Hendriks, Lorsheijd (78. Frank de Haan), Rick de Bruijn, De Koning, Van de Sande (86. Martijn de Bruijn), Van Hagen, Brook, Van der Spek, Greeve, Tjaden, Schilperoort (69. Rossini).

 

Scheidsrechter: Te Hennepe.

Gele kaarten: Sam van der Veek (FC Lisse), Eloy Brook, Bart van de Sande, Rick de Bruijn (allen RKDEO).

Toeschouwers: 125.   

 

De overige uitslagen van zondag 28 september:

TAC ’90-Delft                            3-2

HVV-GSC ESDO                        3-7

Schipluiden-Wilhelmus              1-5

Concordia-ROAC                       4-1

VUC-Den Hoorn                        8-0

BMT-Foreholte                         2-1

 

De stand in de 2e klasse C:

VUC                                  4-10

TAC ’90                             4-10

Wilhelmus                          4-  9

Den Hoorn                         4-  7

GSC ESDO                         3-  6

Delft                                  4-  5

ROAC                                 4-  5

BMT                                   3-  4

Foreholte                           4-  4

FC Lisse                             4-  4

Schipluiden                        4-  4

Concordia                          4-  3

RKDEO                              4-  2

HVV                                   4-  1

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.