RKDEO beloont zichzelf eindelijk met driepunter

zondag, 5 oktober, 2014 - 21:25

 

Meer foto’s kijk hier

 

De eerste en naar verluidt ook laatste wedstrijd van Fred Schilperoort als interim-coach van RKDEO 1 leverde ons vlaggenschip ook de gewenste eerste driepunter van het seizoen op. Na 90 minuten stond er een zeer verdiende 4-1 overwinning op buurtgenoot Concordia op het scorebord. Brak het missen van opgelegde kansen onze mannen vorige week nog lelijk op met een onverdiende nederlaag, vandaag werd bij de talloze mogelijkheden wel 4x de trekker overgehaald. En ook het spelniveau oogde grote delen van de wedstrijd prima!

 

 

Voor de wedstrijd werd Twan Greeve, nog maar 22, gehuldigd voor 100 wedstrijden in RKDEO 1, dat in de basis 9 zelf opgeleide spelers terug zag. Ook was er in de defensie weer plaats voor Jordy Pronk, ook al weer bezig aan zijn 3e seizoen bij de club. De start was prima, als we het over het veldspel hebben en over het creeren van kansen. Al binnen 2 minuten had de bal achter doelman Waling van Concordia kunnen en eigenlijk moeten liggen, na 100% kansen voor Jasper Schilperoort en Quincy Tjaden. Een beeld dat zich helaas regelmatig herhaalde in de eerste helft. Alleen in de 16e minuut mocht RKDEO de handen dichtknijpen dat een prachtig schot van Concordiaan Remco de Ruiter op de kruising van paal en lat eindigde. Daarvoor in minuten 7 en 9 nogmaals grote kansen voor Jasper en Quincy en in de 24e minuut een kopbal van rechterverdediger Richard de Koning op de lat. Ook de rebound kon net niet goed ingeschoten worden.

 

 

In de 31e minuut was het eindelijk Rick de Bruijn die een vrije trap van Rob van Hagen vanaf de rechterzijkant met een curve verlengde tot achter doelman Waling: de verdiende 1-0 voorsprong kon genoteerd worden. Een minuut later kwam Jasper nog een keer een voetlengte en zuiverheid te kort om na een doorbraak de bal langs of over Waling te krijgen en in de tegenaanval moest keeper Dennis Hendriks ver uit zijn doelgebied de bal onderscheppen, om de gelijkmaker te voorkomen.

 

 

 

 

Concordia zocht wat meer de aanval maar RKDEO bleef de meest dreigende ploeg in het laatste kwartier voor de rust. In de 44e minuut moest Concordia doelman Waling ver zijn doel uit om een bal te onderscheppen, maar die viel voor de voeten van jubilaris Twan Greeve, die de bal vanaf zo’n 25 meter in het verlaten doel lobde: met deze 2-0 was de rust bereikt.

 

 

In de pauze bleek dat centrale verdediger Jordy Pronk, na een sterke 1e helft, niet meer verder kon, wegens hamstringproblemen. Coach Schilperoort haalde Rick de Bruijn een linie terug en bracht Marcel van der Spel in de ploeg als middenvelder. En na 3 minuten na de rust wist Van der Spek vanaf de linkerflank de achterlijn te halen en legde prima af op Twan Greeve. Zijn droge schot eindigde centimeters aan de verkeerde kant van de paal, anders was de wedstrijd al vroeg beslist geweest. Nu moest er in de 50e minuut door onze verdediging aan de noodrem getrokken worden en arbiter Straver wees terecht naar de 11-meter stip en beloonde dader Rob van Hagen ook nog eens met een gele kaart. Concordia speler Alijafar Mousivand stuurde doelman Hendriks de verkeerde hoek in en bracht zijn ploeg terug in de wedstrijd. De 2-1 leek Concordia inderdaad nieuwe energie en beter spel op te leveren. Zo’n 10 minuten had de ploeg van trainer John de Letter de overhand en was dreigend. Daarom was het voor onze rood-witte elf erg prettig dat een goede aanval over de rechterkant na 60 minuten toch de 3-1 opleverde. Rob van Hagen werd met een steekpassje aan het werk gezet over rechts, zette de bal laag voor op de inkomende Rick de Bruijn, maar de wegspringende bal eindigde voor de voeten van Quincy Tjaden die vanaf 12 meter hard en zuiver binnenschoot!

 

 

Concordia bleef het daarna proberen, voetbalde wat halve kansen bij elkaar en na 67 minuten kwam keeper Hendriks als overwinnaar uit de strijd bij een 1 op 1 duel met Concordiaan Wolf.  In de 70e minuut een vervelend moment, Concordiaan Hosen sloeg in een duel Rick de Bruijn op het hoofd, die flink opgelapt moest worden. Arbiter Straver toonde Hosen na enige bedenktijd de gele kaart, een milde straf. De echte straf voor Concordia volgde 3 minuten later toen Jasper Schilperoort met bal aan de voet op snelheid door het centrum pendelde en met een slim steekpassje Twan Greeve vrij voor doelman Waling zette. Greeve bleef rustig, omspeelde de doelman en zette zijn jubileumduel extra glans bij met zijn 2e treffer van de middag: het was 4-1 en die klap kwam Concordia niet meer te boven. Tijd om ook invallers Steven Ripken en wat later Frank de Haan nog in de ploeg te brengen voor respectievelijk Jasper Schilperoort en Twan Greeve, die met flink applaus het veld mocht verlaten.

 

 

In dat laatste kwartier had RKDEO eigenlijk nog wel een aantal keren kunnen en misschien moeten scoren, maar dat werd Concordia bespaard. Na 90 minuten en wat blessuretijd floot Jos Straver dus af bij 4-1 en daar was vandaag niets op af te dingen. Volgende week staat er een uitwedstrijd bij koploper TAC ’90 op de rol. Wie weet geeft deze eerste driepunter ons vlaggenschip het vertrouwen om daar te stunten.

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:

 

RKDEO –Concordia  4-1 (2-0)

Scoreverloop: 31. De Bruijn 1-0, 44. Greeve 2-0, 50. Mousivand 2-1, 60. Tjaden 3-1, 70. Greeve 4-1.

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Pronk (45. Van der Spek), Lorsheijd, Van de Sande, van Hagen, Tjaden, De Bruijn, Brook, Greeve (87. De Haan), Schilperoort (75. Ripken)

Concordia: Waling, Nederlof (64. Groen), Overes, Vrijhof, Reiff, Van Rijn, De Ruiter, Hosen, Wolf (71. Coenen), Mousivand, De Vries (82. Van Halderen).

Scheidsrechter: J.G. Straver

Toeschouwer: 450

Gele kaarten: van Hagen (RKDEO), Nederlof, Overes, Vrijhof (Concordia)

 

De uitslagen van 5 oktober:

RKDEO – Concordia                     4-1

Den Hoorn – Wilhelmus               2-1

Foreholte – VUC                          1-0

DVV Delft – Schipluiden               1-1

ROAC’79 – HVV                           1-3

BMT – FC Lisse                            2-3

GSC ESDO – TAC’90                    0-3

 

De stand na 5 oktober:

TAC’90                              5-13

VUC                                  5-10

Den Hoorn                         5-10

Wilhelmus                         5- 9

Foreholte                          5- 7

FC Lisse                            5- 7

GSC ESDO                        4- 6

DVV Delft                         5- 6

ROAC’90                           5- 5

Schipluiden                       5- 5

RKDEO                              5- 5

BMT                                  4- 4

HVV                                  5- 4

Concordia                          5- 3

 

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.