RKDEO weert zich kranig tegen koploper TAC’90

zondag, 12 oktober, 2014 - 22:11

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na de overwinning van vorige week tegen Concordia en een week waarin goed werd getraind trok RKDEO vol goede moed richting Den Haag om tegen koploper TAC’90 ook punten te pakken. In de beginfase trok TAC fel van leer maar RKDEO keeper Dennis Hendriks stond regelmatig op de juiste plaats opgesteld om de bal te onderscheppen maar kon 1 keer niet voorkomen dat de bal tegen de touwen verdween. Vlak voor rust kwam RKDEO op gelijke hoogte door een doelpunt van Eloy Brook. Na de doelwisseling zakte TAC eerst wat in maar kwam toch weer op voorsprong. Doordat RKDEO vol op de aanval speelde om de gelijkmaker te forceren werd er achterin veel ruimte weggegeven wat in  blessure tijd door TAC werd benut en de eindstand op 3-1 zette.

 

 

Zoals opgemerkt, TAC trok in de begin fase fel van leer en grossierde in kansen maar RKDEO keeper Dennis Hendriks was goed bij de les en stopte andermaal de inzetten van de TAC spitsen maar kon in de tiende minuut niet voorkomen dat Randall Rishendel Labordus door de verdediging naar binnen kapte en het lederen speeltuig hard tegen de touwen in de rechterhoek schoot. RKDEO herpakte zich enigszins wat resulteerde dat de TAC aanvallen wat eerder werd opgevangen en vroegtijdig werden geneutraliseerd.

 

 

Na een half uur spelen kreeg ook RKDEO een kans maar de inzet van Eloy Brook richting 1e paal was te zacht en te scherp en dus een eenvoudige prooi voor TAC keeper John Hermans. Een aantal minuten later was Brook wel doeltreffend. Vanaf de linkerkant gaf Rob van Hagen met links een voorzet richting doel, Jasper Schilperoort liet de bal lopen en bij 2e paal kon Brook scoren en bracht de stand, klein beetje tegen de verhoudingen in, op gelijke hoogte.

 

 

Een kleine tiental minuten na de doelwisseling kwam TAC weer op voorsprong. Bij een aanval over de linkerkant zette Chadion Melfor Richard de Koning behoorlijk te kijk door met zijn snelheid richting achterlijn te gaan en af te geven op Mohamed El Osrouti die kon scoren. Na de tegentreffer probeerde RKDEO de bakens te verzetten en speelde meer op de aanval. Hetgeen resulteerde dat er achterin meer ruimte werd weggegeven.

Het duurde nog lange tijd voordat TAC definitief de deur op slot gooide. Pas ruim in blessuretijd wist TAC te scoren door middel van een splijtende counter van El Osrouti die in de korte hoek keeper Hendriks passeerde en de eindstand op 3-1 zette.

 

 

Niet getreurd, RKDEO heeft goed partij gegeven. TAC’90 werd getipt als titelkandidaat en dat heeft RKDEO aan den lijve ondervonden. Komend weekend is een beker- en inhaal weekend. RKDEO ligt al uit de beker en er valt niets in te halen dus is RKDEO een weekje vrij en kunnen alle pijntjes en blessures herstellen en zijn we weer scherp als op 26 oktober DVV Delft de gast is op Sportpark Centrum.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

TAC’90 – RKDEO 3-1 (1-1)

9m. 1-0 Labordus, 38. 1-1 Brook, 53. 2-1 El Osrouti, 90+4. 3-1 El Osrouti.

De opstellingen:

TAC’90: Hermans, Ozdemir, Malaha, Bektas (45.Wiebers), Labordus, Smees, Leijdekkers, El Osrouti, Melfor, Siwpersad (45. El Ousrouti), Martina.

RKDEO: Hendriks, de Koning, de Bruijn, Lorsheijd, van de Sande, van Hagen, Brook (77. F. de Haan), van der Spek, Greeve, Tjaden (45. Esmeijer), Schilperoort.

Scheidsrechter: Dhr van Sprang

Toeschouwers: 450

 

De uitslagen van 12 oktober:

Schipluiden – Den Hoorn            1-1

FC Lisse – ROAC’79                    2-1

VUC – BMT                                 1-0

Wilhelmus – DVV Delft                1-3

HVV – Foreholte                         2-2

Concordia – GSC ESDO               3-1

TAC’90 – RKDEO                         3-1

 

De stand na 12 oktober:

TAC’90                             6-16

VUC                                 6-13

Den Hoorn                       6-11

FC Lisse                           6-10

DVV Delft                         6- 9

Wilhelmus                        6- 9

Foreholte                         6- 8

GSC ESDO                       5- 6

Concordia                         6- 6

Schipluiden                      6- 6

ROAC’79                          6- 5

RKDEO                            6- 5

HVV                                 6- 5

BMT                                 5- 4

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.