Ongeïnspireerd RKDEO verliest van Wilhelmus

zondag, 2 november, 2014 - 21:17

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na de goede wedstrijden van afgelopen paar weken speelde RKDEO zondag tegen Wilhelmus een ongeïnspireerde wedstrijd. Met slechts een handje vol kansen en rode kaart voor invaller Frank de Haan is het een wedstrijd geworden waarover weinig te schrijven valt en snel vergeten moet worden.

 

 

In de eerste helft kwam de eerste echte aanval wel van RKDEO zijde via Twan Greeve maar Wilhelmus keeper Yannic Augustinus was op tijd uit zijn doel. Daarna kreeg Wilhelmus grip op de wedstrijd en kon frank en vrij spelen zonder dat het erg moeilijk gemaakt werd door de RKDEO spelers. Na een kleine twintig minuten kwam Wilhelmus op voorsprong. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd bij de 2e paal precies afgeleverd op het hoofd van Wessel van Vliet die kon inkoppen.

 

 

Nog voor de doelwisseling verdubbelde Wilhelmus de voorsprong. Een vrije trap wegens een overtreding van Richard de Koning op Claudio Sietsma werd door Ahmet Akbulut over iedereen heen geschoten en de bal zakte precies op tijd om bij de tweede paal nog in het zijnet te belanden, 2-0.

Op slag van rust ging RKDEO in de aanval maar de voorzet van Rick de Bruijn ging voorlangs en er was geen andere RKDEO aanvaller voor het open doel om in te tikken.

 

 

Na rust was het Wilhelmus wat heerste over het hele veld. RKDEO kon amper van eigen helft komen en was bij de lange bal steevast de bal weer kwijt aan de tegenpartij.

Na een minuut of zeventig werd er weer gescoord door Wilhelmus. Een actie van Marcley Manuela richting RKDEO doel waarbij Richard de Koning kan niet voorkomen dat Manuela de bal aflegt op Mathijs Wartna die de derde treffer scoort.

Hierna kreeg RKDEO een klein beetje ruimte omdat Wilhelmus iets achteruit stapte. Na een voorzet van invaller Frank de Haan richting 2e paal kreeg Twan Greeve niet de tijd om de bal onder controle te krijgen en verprutste de mogelijkheid. Een paar tellen later kreeg Greeve opnieuw een mogelijkheid maar zijn inzet werd door Wilhelmus keeper Augustinus met één handje uit het doel geduwd.

 

 

Vijf minuten voor tijd werd Frank de Haan op de hielen gezeten door Claudio Sietsma, nadat beide spelers neergingen trapte de Haan na en dat was niet ontgaan aan de waarneming van scheidsrechter Toonen en kon niets anders doen dan de Haan de rode kaart voor te houden, Sietsma kreeg voor de overtreding overigens de gele kaart.

 

 

De klok stond precies op 90 minuten en RKDEO speelde nog volop de aanval om toch nog een eretreffer te scoren waardoor achterin veel ruimte werd weggegeven en bij een counter legt Wilhelmus invaller Myron Hennep terug op de vrij voor het doel staande Akbulut die scoort. Scheidsrechter Toonen fluit direct af voor het eindsignaal, eindstand 4-0.

 

 

Waarom kan er de afgelopen drie wedstrijden (TAC’90 uit, Concordia en Delft beide thuis) wel een leuke en aantrekkelijke wedstrijd op de mat gelegd worden en een week later is het team geen schim meer van de weken daarvoor?

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Wilhelmus – RKDEO 4-0 ( 2-0)

Scoreverloop: 22. 1-0 Wessel van Vliet, 37. 2-0 Ahmet Akbulut, 71. 3-0 Mathijs Wartna, 90. 4-0 Ahmet Akbulut.

De opstellingen:

Wilhelmus: Augustinus, Wartna, van Vliet, van Munster, van der Poel, van der Kleij (82. Janssen), Langeveld, Sietsma, Akbulut, Besamusca (82. Koot), Manuela (71. Hennep).

RKDEO: Hendriks, de Koning, Pronk, Lorsheijd (45. M. de Bruijn), van de Sande, van Hagen, Tjaden (71. De Haan), R. de Bruijn, Greeve, Lugtigheid (60. Esmeijer), Schilperoort.

Scheidsrechter: Dhr Toonen.

Kaarten: Tjaden (RKDEO), Sietsma (Wilhelmus) geel. De Haan (RKDEO) rood.

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 2 november:

Wilhelmus – RKDEO                    4-0

Schipluiden – GSC ESDO             0-4

DVV Delft – Den Hoorn               1-4

FC Lisse – Foreholte                   1-4

HVV – VUC                                 2-6

Concordia – BMT                         1-2

TAC’90 – ROAC’79                      5-3

 

De stand na 2 november:

TAC’90                                          7-17

VUC                                              8-17

Wilhelmus                                     8-15

Den Hoorn                                     8-15

Foreholte                                       8-12

GSC ESDO                                     8-12

FC Lisse                                         8-11

DVV Delft                                       8- 9

BMT                                               7- 8

ROAC’79                                         8- 8

RKDEO                                           8- 8

Concordia                                       8- 7

Schipluiden                                     8- 6

HVV                                                8- 6

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.