RKDEO houdt nulpuntenscore buitenshuis in stand

zondag, 30 november, 2014 - 21:40

 

Meer foto’s kijk hier

 

Ook in de vijfde uitwedstrijd van het seizoen slaagde RKDEO er niet in het eerste puntje op vreemde bodem te pakken. Met 2-1 werd bij Foreholte verloren, maar met een tikkeltje meer geluk had er een remise afgedwongen kunnen worden.

 

 

Het werd al met al toch wel een bijzondere wedstrijd in Voorhout. Allereerst was daar het weerzien met Niels van Schie, die tegenwoordig het doel van Foreholte verdedigt en dat ook enkele jaren bij RKDEO deed. Verder misten de meeste Nootdorpse bezoekers de eerste minuten van het duel, omdat de bus niet groot genoeg was om zowel de selectie als de supporters mee te nemen. En dan blijkt de afstand tussen Voorhout en Nootdorp toch groter dan gedacht.

 

 

Amper op het complex aangekomen werden die Nootdorpse toeschouwers meteen op een tegengoal getrakteerd. Sam Lemmers kopte een voorzet van Lucas Wiering keihard in de touwen en liet doelman Dennis Hendriks geen enkele kans. RKDEO had na een kwartier wat terug kunnen doen, maar uit een pass van Ryan Lugtigheid (hij speelde linksback, omdat Jerome Alderding op de bank moest beginnen) vond Twan Greeve met zijn schot Niels van Schie op zijn weg. Daarna kopte Dennie Luigies namens Foreholte op de lat en schoot Twan Greeve na een goede aanval net naast.

 

 

Voor de meeste toeschouwers riep het tweede doelpunt van Foreholte meteen een déjà vu gevoel op, want de 2-0 was een kopie van de eerste treffer: voorzet van Wiering, kopbal van Lemmers. In de blessuretijd was Quincy Tjaden nog dichtbij een doelpunt, maar opnieuw was de richting net niet goed genoeg.

 

 

Jerome Alderding kwam na de rust in het veld voor Sven van Roosmalen en ondanks de steeds harder neervallende regen werd het duel met de minuut boeiender en spannender. Nadat Richard de Koning met een prima blok Grondel van de 3-0 had weten af te houden, kwam RKDEO na elf minuten dichterbij. Een hoekschop van Ryan Lugtigheid leek aan iedereen voorbij te gaan, maar Twan Greeve reageerde attent en tikte de 2-1 binnen. Daarna kon het duel alle kanten op, met tal van kansen over en weer. Zo zorgde Jordy Pronk met een bijna eigen doelpunt ook bijna voor de beslissing en zag even later ook Quincy Tjaden zijn schot op het laatste moment geblokt.

 

 

De mooiste kans was na een half uur spelen voor Eloy Brook, die na geweldig voorbereidend werk van Jerome Alderding op een meter of tien van het doel mocht aanleggen. Brook mikte echter precies in de handen van Van Schie en daarmee was de grootste kans op de gelijkmaker verkeken. Aan de andere kant had ook Foreholte volop gelegenheid en kansen om een derde treffer te scoren, maar het gevoel dat RKDEO hier toch recht had op het eerste ‘uitpuntje’ had bij de Nootdorpse aanhang de overhand. Helaas mocht dat dus niet zo zijn en staat RKDEO uit nog steeds op nul.        

 

© RKDEO Razende Reporter

Dick den Hollander

 

De statistieken:

 

Foreholte-RKDEO           (2-0)      2-1

7. Sam Lemmers 1-0, 28. Sam Lemmers 2-0, 56. Twan Greeve 2-1.

 

Opstellingen:

Foreholte: Van Schie, Stefan Dickhof, Oscar Arroyo, Lemmers, Wiering, Jongbloed, Ton Arroyo, Bleijswijk, Luigies, (81. Geerlings), Roy Dickhoff, Grondel.

RKDEO: Hendriks, De Koning, Pronk, De Bruijn, Lugtigheid, Van Roosmalen, (46. Alderding), Van Hagen, Brook, (76. Esmeijer), Tjaden, Greeve, Schilperoort.

 

Scheidsrechter: Mank.

Gele kaart: Wiering (Foreholte).

Toeschouwers: 200.

 

Overige uitslagen:

Concordia-FC Lisse                       2-2

GSC ESDO-Den Hoorn                  3-2

BMT-Schipluiden                          0-3

HVV-TAC ’90                               1-1

VUC-Wilhelmus                            1-1

ROAC-Delft                                  3-2

 

De stand in de 2e klasse C:

TAC ’90                             10-24

VUC                                  11-21

GSC ESDO                         11-21

Wilhelmus                         11-20

Foreholte                          11-19

Den Hoorn                        11-15

RKDEO                             11-14

BMT                                 11-12

Schipluiden                       11-12

FC Lisse                            11-12

ROAC                                11-11

Delft                                 11-10

HVV                                  11-10

Concordia                          10-  8

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.