RKDEO – GSC ESDO  2-2

zondag, 7 december, 2014 - 21:44

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na een matige partij voetbal hield RKDEO slechts een punt over aan de thuiswedstrijd tegen het hooggeplaatste GSC ESDO, dat vanmiddag een wel zeer povere indruk maakte. RKDEO was iets beter, maar kon een late voorsprong niet tot het einde vasthouden. Een gemiste kans om te klimmen op de ranglijst.

 

 

RKDEO speelde tot nu toe 14 punten bij elkaar uit 11 wedstrijden en die werden allen in thuiswedstrijden genoteerd. Zeker de laatste 4 thuiswedstrijden mochten er zijn met evenzoveel overwinningen, en ook nog eens met goed spel en veel doelpunten. Vandaag kwam gedeelde nr. 2 GSC ESDO op bezoek, debutant in de 2e klasse. Op voorhand dus een interessant affiche. In de basisopstelling van RKDEO ontbrak centrale verdediger Jordy Pronk wegens een blessure. Zijn plaats werd ingenomen door Maikel Lorsheijd. Jerome Alderding startte in de basis als linksachter, waardoor Ryan Lugtigheid een linie doorschoof.

 

 

De eerste 25 minuten van dit duel kunnen in een paar woorden afgedaan worden. Onsamenhangend en rommelig van 2 kanten. De meest opmerkelijke daden kwamen op naam van arbiter Van den Hoed die kort achter elkaar 2 GSC ESDO spelers de gele kaart presenteerde, Nordin Zambib en topscorer Omer Karadag, beiden wegens commentaar op de leiding. Daarna kreeg RKDEO duidelijk het overwicht en kwamen er kansjes via aanvallen over de rechterflank waar Eloy Brook en de vaak mee opkomende rechtsachter Richard de Koning voor dreiging zorgden. In de 24e minuut kon GSC doelman Atalar een inzet niet klemvast in handen krijgen en leek de 1-0 aanstaande maar in de scrimmage binnen de 5 meter wist geen RKDEO speler de bal goed genoeg te raken.

 

 

In de 32e minuut eindelijk een doelpoging van GSC ESDO, met een schotje van Omer Karadag vanaf de rand 16 dat door doelman Dennis Hendriks goed gestopt werd. Een minuut later alweer de 3e gele kaart voor de Hagenaars en dit keer was het aanvaller Said Marfouk die op de bon ging. Kennelijk leverde het ook concentratieverlies aan de kant van RKDEO op, want weer een minuut later ontsnapte diezelfde Marfouk aan de aandacht en kon opstomen richting het doel van Hendriks, die zijn eerste inzet nog wist te keren, maar in de rebound kansloos was. Toch wel tegen de verhouding in was het 0-1.

 

 

De laatste 10 minuten voor de rust  probeerde RKDEO het wel, maar zonder veel overtuiging, tot de 45e minuut. Twan Greeve stuurde collega-aanvaller Jasper Schilperoort met een steekpass door het centrum richting de 16 meter van GSC ESDO. Schilperoort benutte zijn snelheid optimaal en was net iets eerder bij de bal dan uitgelopen doelman Atalar en schoof de bal langs hem in het verlaten doel. De 1-1 bij rust deed veel meer recht aan het spelbeeld en moest onze elf spirit geven voor een goede 2e helft.

 

 

Helaas was dat niet het geval. Ook de 2e helft was van een matig niveau, waarbij de meeste dreiging wel van RKDEO uit ging. Regelmatig werden vleugelaanvallers Schilperoort en Brook aangespeeld, maar tot veel echte kansen leidde het niet en als het er al kansrijk uitzag was de voorzet meestal matig. Een kwartier voor tijd een dubbele wissel aan RKDEO kant: Sven van Roosmalen en Wesley Epskamp kwamen in het veld voor Jerome Alderding en Twan Greeve. Het leverde nogal wat omzettingen in het team op. Maar ook resultaat: in de 78e minuut mocht Rob van Hagen een vrije trap nemen vanaf de linkerkant van het veld en draaide de bal met een curve in de 5 meter van GSC ESDO. Daar wist de inlopende Sven van Roosmalen het GSC verdediger Fakih zo lastig te maken dat hij zijn eigen doelman passeerde. De 2-1 voor stond toch op het scorebord en zo leek de 5e opeenvolgende thuisoverwinning eraan te komen.

 

 

RKDEO hield het heft in handen en leek de wedstrijd uit te spelen. Echter, in de 86e minuut mocht GSC spits Karadag aanleggen voor een vrije trap vanaf ca. 18 meter en dat deed hij zo zuiver dat de bal met snelheid in de verre hoek achter Dennis Hendriks verdween. Helaas dus toch nog de 2-2. Ook daarna ging RKDEO nog voor de winst en dat had in de laatste minuten ook nog wel gekund. Eerst kon Jasper Schilperoort bij de 1e paal de bal net niet hard genoeg raken en snel daarna schoot Sven van Roosmalen binnen de 16 meter in, maar zijn inzet werd kort voor de doellijn geblokt. Kort voor het einde moest ook arbiter Van den Hoed nog een keer serieus in actie komen. Aan de zijlijn werd Jasper Schilperoort onderuit gemaaid en dader Zoulali mocht vertrekken met rood. Het man-meer voordeel was echter van te korte duur om er nog echte kansen uit te creëren. Dus eindigde dit thuisduel met 2-2 en kon het team van trainers Koegler en Schilperoort daar best ontevreden over zijn.

 

 

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen HVV. Weer een belangrijk duel want de verschillen tussen de nummers 6 en 14 zijn in deze poule erg klein.

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:

RKDEO-GSC ESDO  2-2 (1-1)

Scoreverloop: 34. 0-1 Marfouk, 45. 1-1 Schilperoort, 78. 2-1 El Fakih (e.d.), 86. 2-2 Karadag.

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Lorsheijd, De Bruijn, Alderding(74. Epskamp), Van Hagen, Tjaden, Lugtigheid, Brook, Greeve (74. Van Roosmalen), Schilperoort (92. Ramlal)

GSC ESDO: Atalar, Angelista, Zoulali, El Fakih, Fadlaoui, Bildirici, Zambib(85. Elfourqui), Paykan (64.El Fergougi), Karadag, Marfouk (74. Bouali), Faloun

Scheidsrechter: A. van den Hoed

Gele Kaarten: Alderding, van Roosmalen (RKDEO), Zambib, Karadag en Marfouk (GSC ESDO)

Rode Kaart: Zoulali (GSC ESDO)

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van 7 december

Wilhelmus – Concordia               4-1

Den Hoorn – ROAC’79                2-2

Schipluiden – VUC                     2-1

DVV Delft – Foreholte                1-0

FC Lisse – HVV                          3-2

RKDEO – GSC ESDO                  2-2

TAC’90 – BMT                           2-2

 

De stand na 7 december

TAC’90                                          11-25

Wilhelmus                                     12-23

GSC ESDO                                     12-22

VUC                                              12-21

Foreholte                                       12-19

Den Hoorn                                     12-16

RKDEO                                          12-15

Schipluiden                                    12-15

FC Lisse                                         12-15

DVV Delft                                       12-13

BMT                                               12-13

ROAC’79                                         12-12

HVV                                               12-10

Concordia                                       11- 8

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.