RKDEO kan dit seizoen ook buitenshuis punten pakken

zondag, 14 december, 2014 - 22:12

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na een storm- en regenachtige week werd er huiverig naar de weersvoorspellingen van zondag gekeken met de wetenschap dat HVV een natuurgrasveld had liggen. Afgelopen zaterdag werd het weer al wat rustiger en zondag was – voor de tijd van het jaar – zelfs een schitterende dag. En rond de klok van vieren zou het zelfs nog mooier kunnen worden als RKDEO de eerste punten van dit seizoen in een uitwedstrijd zou pakken.

 

 

Zoals gezegd was het een schitterende zondag  en zou zelfs nog mooier worden. Vlak voor rust kwam RKDEO op voorsprong door een doelpunt van Jasper Schilperoort die na een dubbele corner de op de grond liggende HVV keeper Daniel Voskamp het nakijken gaf. En dat nadat RKDEO na 3 minuten spelen al op achterstand had moeten staan toen een té korte terugspeelbal van Richard de Koning op keeper Dennis Hendriks door Diederik Voskamp onderschept werd, vervolgens Hendriks omspeelt maar de bal tegen de buitenkant paal schiet terwijl het doel geheel verlaten was. Daarna golfde het spel heen en weer met aan beide zijden enkele kansjes.

 

 

Lang kon RKDEO niet genieten van de voorsprong want toen de klok op 45 stond maakte HVV alsnog de gelijkmaker. Een voorzet vanaf de rechterkant van Rawaz Rashid richting tweede paal werd door Tommie Steens ingetikt, 1-1. Enkele tellen nadat de bal opnieuw aan het rollen was gebracht floot arbiter van Paassen af voor de theepauze.

 

 

Na de doelwisseling, op bijna een uur spelen, maakte Rob van Hagen een overtreding binnen de beruchte lijnen en arbiter van Paassen kon niets anders doen dan naar de kalkstip wijzen. Van Paassen spaarde van Hagen door het alleen bij een penalty te laten want van Hagen had eerder in de wedstrijd al een gele prent opgelopen. HVV captain Clemens Levert pakte zijn verantwoordelijkheid en legde de bal op de stip en ging enkele passen naar achteren voor de aanloop, Hendriks begon met zijn toneelstukje en hoefde eigenlijk niet in actie te komen want Levert had zijn vizier niet goed staan en schoot de bal naast het doel.

 

 

In de 81e minuut kwam RKDEO wederom op voorsprong. Bij een aanval van RKDEO legde Quincy Tjaden de bal terug op Jordy Pronk die vanaf hoek 16m de bal richting 2e paal krulde en de opgekomen Rob van Hagen met een soort “Persie-duik” de bal in het doel kopte, 1-2.

 

 

In de extra tijd kwam RKDEO voor de derde keer goed weg. Een voorzet van HVV Rawaz Rashid richting 2e paal werd door invaller Stefan Roos net naast gekopt.

 

Eindelijk pakt RKDEO dit seizoen in een uitbeurt de broodnodige punten en steeg het zelfs weer een plekje op de ranglijst en gaan als zesde de winterstop in. Keeper Hendriks had deze zondag een geweldig engeltje op zijn lat zitten; eerst buitenkant paal, penalty naast gekeken en in blessuretijd werd er naast gekopt. Het enige smetje op de wedstrijd zijn de vier gele kaarten die RKDEO spelers opliepen. Deze kunnen in een later stadium van deze competitie gaan opbreken. Door de winst van Concordia op Schipluiden kreeg HVV op de ranglijst de rode lantaarn toebedeeld.

 

 

Na dit weekend is de onderbreking voor de winterstop. Alle kleine pijntjes kunnen herstellen en de spelers kunnen hun rust pakken. De eerstvolgende competitie wedstrijd is zondag 25 januari 2015 thuis tegen VUC.

 

Namens alle RKDEO Razende Reporters wens ik u alvast een Zalig Kerstfeest en een gezond en sportief Nieuwjaar, tot op de Nieuwjaarsreceptie.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

HVV – RKDEO 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 39. 0-1 Schilperoort, 45. 1-1 Steens, 81. 1-2 van Hagen

 

De opstellingen:

HVV: Daniel Voskamp, Walhain, Janssen (66. Mansell), Noordhoek Regt, Youngman, Mekking, Rashid, Akerboom, Diederik Voskamp (45. Roos), Levert, Steens.

RKDEO: Hendriks, de Koning, Pronk, de Bruijn, Alderding, van Hagen, Tjaden, Lugtigheid, Greeve (80. Esmeijer), Brook, Schilperoort (60. Lorsheijd).

 

Scheidrechter: Dhr van Paassen

Toeschouwers: 100

Kaarten: Geel: van Hagen, Alderding, de Koning, Hendriks (allen RKDEO).

 

De uitslagen van 14 december 2014

HVV – RKDEO                  1-2

Foreholte – Den Hoorn     4-1

BMT – Wilhelmus             2-3

VUC – DVV Delft              1-1

GSC ESDO – ROAC’79      1-2

TAC’90 – FC Lisse            3-4

Concordia – Schipluiden   5-2

 

De stand na 14 december:

Wilhelmus                       13-26

TAC’90                           12-25

VUC                               13-22

Foreholte                        13-22

GSC ESDO                      13-22

RKDEO                           13-18

FC Lisse                          13-18

Den Hoorn                       13-16

ROAC’79                          13-15

Schipluiden                      13-15

DVV Delft                         13-14

BMT                                 13-13

Concordia                         12-11

HVV                                 13-10

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.