RKDEO kansloos onderuit tegen Schipluiden.

zondag, 1 februari, 2015 - 22:08

 

Meer foto’s kijk hier

 

De weergoden hebben flink toegeslagen afgelopen week. Donderdagavond tijdens de training grote bliksemklappen en flinke sneeuwval waardoor normaal trainen eigenlijk onmogelijk werd. Met grote belangstelling werd uitgekeken naar de beslissingen van de KNVB omtrent afgelastingen. Voor zaterdag was er in West II een algehele afkeuring voor A-categorie, voor de zondag werd er geen algehele afkeuring gegeven maar moesten de consuls de situatie bepalen of er gespeeld kon worden. Zaterdag en zondag was het prima weer dus vol goede moed vertrok RKDEO richting Schipluiden. Van tevoren was bekend dat Schipluiden 3 punten achter RKDEO stond en gebrand was om op gelijke hoogte te komen. In de eerste helft had RKDEO wel een veldoverwicht maar kon geen uitgespeelde kansen creeeren, terwijl Schipluiden enkele keren gevaarlijk voor keeper Hendriks verscheen.

 

 

Zoals gezegd was RKDEO welliswaar vaker aan de bal maar de echte kansen kwamen van Schipluiden. Na iets meer dan 10 minuten spelen was het al bijna raak voor Schipluiden. Rechtsback Richard de Koning werd simpel opzij gezet en Rick Burgering kan richting RKDEO doel en geeft voor waar Bart Boks de bal licht toucheert en voorlangs ziet gaan. Enkele minuten later is het dan wel raak voor Schipluiden. Een combinatie door het centrum van de RKDEO verdediging en Rick Burgering opent de score voor Schipluiden, 1-0.

Na bijna een half uur spelen dan een echte doelpoging van RKDEO. Een stevige overtreding van Martijn van Dorp op Twan Greeve levert een vrije trap op en van Dorp komt weg met een vermaning van arbiter van der Kraan. De vrije trap wordt door Jordy Pronk vanaf ca 25m net over geschoten.

 

 

Amper 5 minuten later, een combinatie tussen Rick de Bruijn en Rob van Hagen wordt ruw onderbroken door een overtreding van Tristan Koop maar wordt  door arbiter van der Kraan beoordeelt als een ongelukkige botsing en laat doorspelen. In de tegenaanval komt RKDEO nog goed weg. Richard de Koning verspeelt simpel de bal aan Martijn van Dorp die direct spits Bart Boks aan het werk zet maar gelukkig ligt keeper Dennis Hendriks in de korte hoek op de juiste plaats in de weg.

 

 

In de tweede helft verdubbelde Schipluiden al snel de voorsprong door een doelpunt van Koen Gobel en werd nog een zwaar laatste half uur toen Quincy Tjaden  in een opwelling van frustratie zijn zelfbeheersing verliest en tegen een tweede gele kaart aanloopt. Tien minuten voor tijd wordt het nog erger voor RKDEO toen bij een voorzet van Schipluiden Rick de Bruijn de bal bij de 1e paal langs zijn eigen doelman Hendriks tussen de palen schoot.

 

 

Vijf minuten voor het einde ging doelman Dennis Henriks ook nog een keer de fout in toen een hoge voorzet verkeerd werd ingeschat en Bart Boks met het hoofd eerder bij de bal was dan de vuisten van Hendriks. In de dying seconds van de wedstrijd maakte Jordy Pronk vanaf hoek 16m toch nog de eretreffer voor RKDEO en haalde de nul van het scorebord, eindstand 4-1.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

Schipluiden – RKDEO 4-1 ( 1-0)

16. 1-0 Rick Burgering, 54. 2-0 Koen Gobel, 78. 3-0 Rick de Bruijn (e.d.), 85. 4-0 Bart Boks, 90. 4-1 Jordy Pronk.

 

Opstellingen:

Schipluiden: Dijkshoorn, Duijndam (79. Van Druten), Rhijnsburger, Koop, Roessen, van der Zalm, Gobel, van Dorp, Boks, Vermeulen, Burgering (76. Gielesen).

RKDEO: Hendriks, de Koning, Lorsheijd (70. Epskamp), Pronk, van de Sande, de Bruijn, Tjaden, van Hagen, Greeve, Schilperoort (79. Esmeijer), F. de Haan (70. Brook).

Scheidsrechter: Dhr. A.A. van der Kraan

Kaarten: Patrick Duijndam, Martijn van Dorp (beide Schipluiden), Quincy Tjaden (2x geel), Twan Greeve (beide RKDEO)

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 1 februari

Schipluiden – RKDEO                   4-1

HVV – Delft                                 3-3

BMT – ROAC’79                           AFG

FC Lisse – Wilhelmus                   3-3

Concordia – Foreholte                  2-2

TAC’90 – Den Hoorn                    4-1

VUC – GSC ESDO                         Uitg

 

De stand na 1 februari  

TAC’90                              15-31

Wilhelmus                         15-27

Foreholte                          15-26

VUC                                  14-25

GSC ESDO                         14-25

FC Lisse                             14-19

Schipluiden                        15-18

RKDEO                              15-18

Den Hoorn                         15-17

Concordia                          15-16

DVV Delft                          14-15

ROAC’79                           14-15

HVV                                  15-14

BMT                                  14-13

       

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.