RKDEO vergeet de kansen te benutten

 

Meer foto’s kijk hier

 

Voetbal kan soms erg onrechtvaardig zijn. RKDEO verdiende het niet om van FC Lisse te verliezen. Dat is de ene kant van het verhaal. Maar er zit uiteraard ook nog een andere kant aan en dat is dat degene die de meeste doelpunten maakt een wedstrijd wint. Hoe goed er ook gespeeld mag worden: zonder doelpunten wordt geen wedstrijd gewonnen. En aangezien FC Lisse dat wel voor elkaar kreeg en RKDEO niet, valt er op de nederlaag niet zoveel af te dingen.

 

 

De  waarheid ligt ergens tussen die twee kanten in. RKDEO speelde zeker voor rust heel behoorlijk, gaf weinig weg en kreeg volop mogelijkheden om te scoren. Na de thee werd het spel wat onrustiger en onnauwkeuriger en bleven Nootdorpse doelpunten ook uit. Dat valt het FC Lisse niet kwalijk te nemen dat het uit de spaarzame kansen wel een groot rendement haalt.

 

 

De nederlaag was vooral sneu voor jubilaris Rob van Hagen, die zijn tweehonderdste wedstrijd in het eerste elftal graag met een goed resultaat had willen omlijsten. Nu bleef het bij bloemen en een aardigheidje dat door voorzitter Hans van Noppen voorafgaand aan de wedstrijd aan Rob werd overhandigd. Na die korte ceremonie ging RKDEO goed van start en leek het weinig last te hebben van de afwezigheid van de zieke Twan Greeve en geschorste Quincy Tjaden. In de achtste minuut kreeg Frank de Haan op aangeven van Jasper Schilperoort de eerste kans, maar schoot de bal via de kruising over. Kort daarna zette Jordy Pronk met een prima dieptepass Rob van Hagen vrij voor doelman Hogervorst en verdween de bal na een lob weer naast het doel. Jordy Pronk probeerde het eens met een vrije trap vanaf een dikke twintig meter en opnieuw lag Hogervorst in de weg.

 

 

Tien minuten voor de thee ging Rick de Bruijn rakelings onder een vrije trap van Rob van Hagen door en toen Jasper Schilperoort na een steekbal van Frank de Haan eindelijk Hogervorst wel eens voorbij liep, was de hoek te moeilijk en kon verdediger David Verweij de bal nog uit de doelmond wegwerken. RKDEO sloot de eerste helft af met een enorme kans voor Brian Esmeijer, die door Eloy Brook en Jasper Schilperoort op elf meter een schietkans aangeboden kreeg. Esmeijer schoot echter iets te hoog en ook de zes hoekschoppen die RKDEO in de laatste fase van de eerste helft achter elkaar mocht nemen, leverden alleen dreiging en geen doelpunten op.

 

 

In de tweede helft kwam RKDEO minder goed voor de dag. Alleen Rob van Hagen schoot voorlangs na een goede combinatie met Eloy Brook. Na een uur spelen moest Jasper Schilperoort geblesseerd (hij sprong over doelman Hogervorst heen en kwam ongelukkig terecht) naar de kant en werd vervangen door Tommy Simonis. Hij ging de strijd tegen de 0-0 in ieder geval met veel inzet en enthousiasme aan, maar kon de opening naar het eerste doelpunt ook niet forceren. Naarmate de goal uitbleef en de tijdsdruk toenam, sloop er wat irritatie in het elftal. Zo ging Rob van Hagen te hard door op Hogervorst en dat beloonde de uitstekende arbiter Bruggeling met een gele kaart.

 

 

Een kwartier voor tijd kreeg RKDEO te maken met het spreekwoordelijk deksel. Dennis Hendriks kon een inzet van David Verweij nog wel pareren, maar sloeg de bal precies naar de attent reagerende Patrick Schaap, die koppend voor de 0-1 zorgde. Vijf minuten later leek de gelijkmaker binnen handbereik toen Richard de Koning alleen op het doel kon afgaan. Zijn inzet werd half gekeerd door Hogervorst en omdat de bal vervolgens precies op de paal belandde, kon Tommy Simonis ook niets met de rebound beginnen. Invaller Bram Prins kon in de blessuretijd de wedstrijd beslissen, maar slaagde er niet in Dennis Hendriks te passeren en daardoor bleef RKDEO nog even in leven. De laatste kans was weer voor Rob van Hagen die vanaf een meter of zestien hard uithaalde, maar Sander Hogervorst keerde ook die inzet.

 

 

Een zure en pijnlijke nederlaag, waardoor RKDEO niet de sprong naar een veilige middenmootpositie heeft kunnen maken. Met nu een negende plaats op de ranglijst is de wedstrijd bij Concordia op zondag 22 februari van groot belang.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De statistieken:

RKDEO – FC Lisse 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 76. 0-1 Patrick Schaap

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, De Bruijn, Pronk, Van de Sande, F. de Haan, Van Hagen, Epskamp (85. Lorsheijd), Brook, Esmeijer, Schilperoort (60. Simonis).

FC Lisse: Hogervorst, Meiland, Verweij, Tibboel, Vermeulen, Johan Prins, Ten Have (68. Bram Prins), Keizer, Schaap, Van der Veek, Van Beelen (86. Boot).

 

Scheidsrechter: Bruggeling.

Gele kaarten: Rob van Hagen (RKDEO), Joost Meiland (FC Lisse).

Toeschouwers: 200.

 

Overige uitslagen:

ROAC-Concordia                        3-0

Wilhelmus-Schipluiden               2-1

Delft-TAC ’90                            3-3

Den Hoorn-VUC                        1-4

Foreholte-BMT                          3-2

GSC ESDO-HVV                         1-2

 

De stand:

TAC ’90                                          16-32

Wilhelmus                                      16-30

Foreholte                                       16-29

VUC                                              15-28

GSC ESDO                                     15-25

FC Lisse                                        15-22

ROAC                                            15-18

Schipluiden                                   16-18

RKDEO                                          16-18

HVV                                              16-17

Den Hoorn                                     16-17

Delft                                              15-16

Concordia                                      16-16

BMT                                               15-13

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.